10-18-2019, 11:15 AM
חליטה - חליטת צמחים
חליטה היא שיטת בישול שבה משרים מזון במים חמים לא רותחים לזמן קצר.
החליטה מתבססות על חימום ירקות או פירות בטמפרטורות בינוניות-גבוהות ולפרקי זמן שונים.
ככל שהטמפרטורה גבוהה וזמן החימום קצר יותר, הנזק לירק ואיבוד איכותו קטנים יותר.
יש גם חליטת צמחים מוכנה: מדובר במשקה המוכן על ידי השרייה של חלקי צמח שונים ממינים שונים במים רותחים.
חלקי הצמח אשר יכולים לשמש לחליטה הם לרוב עלים אולם קיימים גם חליטות של שורשים וחלקי צמח אחרים.
חליטה היא שיטת בישול שבה משרים מזון במים חמים לא רותחים לזמן קצר.
החליטה מתבססות על חימום ירקות או פירות בטמפרטורות בינוניות-גבוהות ולפרקי זמן שונים.
ככל שהטמפרטורה גבוהה וזמן החימום קצר יותר, הנזק לירק ואיבוד איכותו קטנים יותר.
יש גם חליטת צמחים מוכנה: מדובר במשקה המוכן על ידי השרייה של חלקי צמח שונים ממינים שונים במים רותחים.
חלקי הצמח אשר יכולים לשמש לחליטה הם לרוב עלים אולם קיימים גם חליטות של שורשים וחלקי צמח אחרים.