(09-18-2019, 07:58 AM)גלי כתב: הפרחון הזה ממש לא מתעניין בכופתיות ניסיתי יום אחד בבוקר לא להאכיל דייסה אבל הוא יחכה כמו גדול. ראי בתגובה הבאה - איך להרגיל לכופתיות
וגם כשאני מכינה לגוזלים האחרים דייסה הוא פשוט עף אלי ולוקח את מזרק חחח אי אפשר שלא לתת לו. זה ברור, תמיד הוא יעדיף את הדייסה החמה והטעימה.
גם אוכל שלנו לא יאכל אין לו התלהבות לזה או עניין הבאתי לו חצי אגוז מלך הוא יותר משחק איתו. מה זה "אוכל שלנו"?
הייתה לי התנסות עם ארות גדולות ולא הייתה לי בעיה לגמול. לא תמיד זה כך.
יש לי שאלה אחרת קצת מלחיצה, עם גזע עץ זית אחד ששמתי לו על הכלוב הבחנתי היום שהוא מחורר פתאום בחורים קטנטנים.
משהו חי שם כי לא היה את זה עד עכשיו, מישהו יכול לומר יש מה זה? תמיד צריך לנקות את גזעי העצים במים רותחים ועם זאת, אין לך ממה לחשוש, אם מדובר בתולעי עצים, התוכי ישמח לנשנש אותם, אם בחרקים אחרים, צריך לזהות אותם.
בכל מקרה, כאשר לא בטוחים, עדיף להוריד את הענף, לשטוף המים רותחים, ואפילו לחטא החומרי חיטוי.
ראיתי כמה ג’וקים קטנים חומים ליד החלון בתוך הבית ושמתי לב למחרת שהם התרבו השאלה אם זה קשור לעץ גזע הזה שני הדברים הללו הגיעו פחות או יותר יחד.
יש להניח שהם הגיע מהעץ.
אגב אתמול הוצאנו אותו החוצה פעם ראשונה עם רתמה.
שמנו לו את הסטנד בחוץ והוא היה בשוק בקושי זז, הבעיה הייתה שלאחר חצי שעה כשנכנסנו איתו היה קשה להוריד לו והוא נכנס לסטרס.
לכל פעולה חדשה צריך להרגיל באופן הדרגתי.
הבעיה היא שהוא לא יוצא מהבית בכלל, הוא עף הכל הבית למד לתמרן והוא פשוט עושה פעלולים באוויר שזה טוב.
אם בשום אופן את לא מצליחה לשים לו רתמה, תנסי, כפי שינון אמר, את חליפת הטיסה. גם כאן יש צורך בהדרגתיות.
אפשרות נוספת היא להוציא אותו בתוך הכלוב, בשמש, למשך עשר דקות.