אבן סידן לתוכי
מכיל בעקר סידן, חובה לכל תוכי.
משמשת לכרסום, שיוף המקור ובניית עצמות.
מגיע כבודדים או בחבילות של חצי ק”ג בגדלים שונים.
אפשר להשתמש גם בקליפת הביצה.
חוסר בסידן עלול לגרום לבעיות עצביות, פגיעה בשרירים שברים בעצמות, הטלות ביצים רכות מידי ללא הקליפה או קושי בהטלה (ביצה כלואה) ואף מוות. וגם,עיוותים במבנה השלד של גוזלים.
אכילת זרעי חמניות בכמות גדולה מידי, מונעת את ספיגת הסידן בגוף.
ישנם צמחים שמכילים סידן?
ירקות ממשפחת המצליבים – כרוב, כרובית, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, עלי חרדל ועלי רוקט וכן בחסה, סלרי, במיה, שעועית צהובה וירוקה בפירות, בעיקר בפירות הדר כמו תפוז , בקטניות ובשקדים באגוזים ובשומשום.
גם חשיפה לשמש יכולה לעזור ולהביא לכך שספיגת הסידן תהיה טובה יותר.
תוספת של אבן גיר או סבידה (שלד של דיונון) משמשת כמקור סידן ואפילו עדיפה על אבן הסידן משום שהיא מכילה מינרלים נוספים.
יש אומרים שבאבן הוורדה קלציום ויוד.
מכיל בעקר סידן, חובה לכל תוכי.
משמשת לכרסום, שיוף המקור ובניית עצמות.
מגיע כבודדים או בחבילות של חצי ק”ג בגדלים שונים.
אפשר להשתמש גם בקליפת הביצה.
חוסר בסידן עלול לגרום לבעיות עצביות, פגיעה בשרירים שברים בעצמות, הטלות ביצים רכות מידי ללא הקליפה או קושי בהטלה (ביצה כלואה) ואף מוות. וגם,עיוותים במבנה השלד של גוזלים.
אכילת זרעי חמניות בכמות גדולה מידי, מונעת את ספיגת הסידן בגוף.
ישנם צמחים שמכילים סידן?
ירקות ממשפחת המצליבים – כרוב, כרובית, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, עלי חרדל ועלי רוקט וכן בחסה, סלרי, במיה, שעועית צהובה וירוקה בפירות, בעיקר בפירות הדר כמו תפוז , בקטניות ובשקדים באגוזים ובשומשום.
גם חשיפה לשמש יכולה לעזור ולהביא לכך שספיגת הסידן תהיה טובה יותר.
תוספת של אבן גיר או סבידה (שלד של דיונון) משמשת כמקור סידן ואפילו עדיפה על אבן הסידן משום שהיא מכילה מינרלים נוספים.
יש אומרים שבאבן הוורדה קלציום ויוד.