(07-22-2019, 10:50 AM)גלי כתב: בואו נצא מנקודת הנחה שאני מאכילה אבל לא מפוצצת, מחכה שירד הזפק ומאכילה שוב.
איך את מחליטה שהגיע הזמן להפסיק להאכיל?
אולי האכלת מעט מידי וכך הגוזל לא יקבל מספיק מזון וההתפתחות שלו תהיה איטית?
איך יכולה להיווצר בעיה בזה? עלולה להיות התפתחות איטית. ההפך, אפילו אם אוכל פחות אני מחכה לראות שהזפק מתרוקן ומאכילה שוב.
יותר לו לאכל 4 פעמים מינימום ביום וגם 5 לפעמים. פיצוץ זפק לא בהכרח נכון. זה נכון.
גם ההורים לא מפוצצים להם את הזפק אלא מאכילים אותם לפחות בתדירות גבוהה יותר.
בודקת שקילה, רואה שכל יום הוא במגמת עלייה וזה מה שחשוב לא? כן זה מה שחשוב, אבל חשוב גם מידת העליה במשקל, משום שבינתיים הגוזל מתבגר ויכול להיות מצב שהוא יפסיק להעלות במשקל.
לכן כדאי מאוד שהעליה במשקל תהיה בקצב נכון,גוזל תקין אמור לעלות בין 10%-20% ממשקל גופו בכל יום, האם זה המצב אלך?
את הבדיקות אני שולחת לספרד יש להם את כל השלושה. לא הבנתי, מה פירוש "יש להם את כל השלושה"?
למעשה כלמדיה ומין התוכי חשובים לי הכי הרבה. למה חשוב לך הזוויג (המין)?
לוקחים מנקה אוזניים מעבירים לו בישבן ושולחים לשתי הבדיקות. ביד אנד פדר צוריך דם ואני מעדיפה לחכות עם זה. אני סומך יותר על המעבדה של קרניאלי בארץ, שמעתי כל מיני דברים לא טובים על המעבדות בחו"ל. (עניין של טעם אישי)
מלבד זאת משלוח בדואר לספרד אורך כעשרה ימים, זמן הבדיקה במעבדה בספרד בערך שבוע עד 10 ימים כך שבסה"כ דרושים כשלושה שבועות עד שהקבלים תשובה.
אם התשובה מגיעה מוקדם יותר, אני חושד בזיופים.