השרייה והנבטה - הכנה והגשה
השרייה והנבטה הם שתי צורות שונות להגשת תוספי מזון לתוכים, להלן פירוט ההסבר לגבי שתיהן.
ראה גם בקישורים האלה:
התאמת תערובת זרעים לסוגי הציפורים השונים - חלק א'
התאמת תערובת זרעים לסוגי הציפורים השונים - חלק ב
מזון, מזון, מזון
צמחים מותרים וצמחים רעילים
הערך התזונתי של מזונות צמחיים
השרייה והנבטה הם שתי צורות שונות להגשת תוספי מזון לתוכים, להלן פירוט ההסבר לגבי שתיהן.
- השרייה: קונים תערובת זרעים שמיועדים להשרייה ומוסיפים קטניות מסוגים שונים (שעועית לבנה+שעועית כהה, אפונה, עדשים, חומוס, וכדומה), משרים אותם במי ברז למשך 24-48 שעות עד שהם תופחים ומתרככים.
במשך זמן ההשרייה, יש להחליף את המים 3-4 פעמים.
ניתן להכין כמות גדולה שתספיק לשבוע עד שני שבועות, ולשמור במקרר ללא המים.
מגישים לתוכים 2-3 פעמים בשבוע.
- הנבטה: מנביטים זרעים של דגנים, כמו, חיטה, שעורה, דורה, דוחן, (אפשר גם - של קטניות) עד שרואים את חלקי הצמח הירוקים ומגישים לתוכים.
גם כאן ניתן להכיו כמות גדולה שבועית ולשמור במקרר.
קיימים באתר מאמרים רבים שעוסקים בנושא.
ראה גם בקישורים האלה:
התאמת תערובת זרעים לסוגי הציפורים השונים - חלק א'
התאמת תערובת זרעים לסוגי הציפורים השונים - חלק ב
מזון, מזון, מזון
צמחים מותרים וצמחים רעילים
הערך התזונתי של מזונות צמחיים