04-15-2019, 09:20 AM
- בשקדים צריך מאוד להיזהר משום שמידי פעם נמצאים בניהם כאלה שהם רעילים, מכילים ציאניד.
במיוחד הוא קיים בקליפת שקד הבר, מכילה כמויות גבוהות של הרעל שלאחר לעיסה או ריסוק הופכת לתרכובת הרעלן ציאניד.
מעריכים כי, מספיקה כמות של 20 שקדים כאלו כדי לגרום להרעלה של אדם.
כמובן שלתוכי - הרבה פחות.
- אין מניעה לתת ערמונים, אלא שאין בהן יותר מידי ערכים תזונתיים.
הערמונים בעיקר עשירים בפחמימות ועניים בשומנים ומצד שני לא מכילים כולסטרול.
- אפרסמון - מותר, אבל לא להרבות במיוחד את אלה שלא כל כך בשלים.
פרי האפרסמון שאינו בשל מספיק מכיל טאנין בכמות גדולה ולכן הוא עפיץ (גורם לתחושת יובש וקהות בפה), לכן נוהגים להעביר אותם בתהליך של הבחלה (האצת הבשלת פרי באופן מלאכותי).
כשהפרי בשל, הוא רך מאד, ואין בעיה לאכול אותו.