(03-19-2026, 08:34 PM)רענן כתב: היי באיזה גיל בערך מתחילים להרגיל גוזל (גאקו) ליידים להפוך אותו ולגעת לו בכל מקום שיתרגל ויהיה האכלת יד ברמה גבוהה מאוד? באיזה גיל מתחילים להוציא מהאומנת שיתרגל לבחוץ? מאיזה גיל מביאים לו כופתיות שישחק בהם? הבנתי שאם רוצים שיהיה האכלת יד ברמה גבוהה כדאי לחשוף אותו כמה שיותר מאוחר כדי שיהיה תלוי בך... זה לא נכון... הגוזל תלוי בך בכל מקרה גם אחרי שהוא מתחיל לאכול לבד, הוא תלוי בך רגשית, הוא חייב מגע ויחס וזה מה שבסופו של דבר הופך אותו למוחתם ברמה גבוהה, ככל שאתה יותר נמצא איתו ומתיחס אליו ונוגע בו כך הוא יהיה מוחתם ברמה גבוהה יותר (כמובן שהוא גם צריך לנוח אז לא להחזיק אותו בידיי 24 שעות ביממה...) וגם אחרי שהגוזל מתחיל לאכול לבד עדיין הוא ירצה דייסה מידי פעם וצריך להמשיך לתת לו.אם כך כשהוא מתחיל לתת ביסים ולנגוס את הקופסא וכו מתי כדאי להביא לו ענפים צעצועים וכו שינשך במקום כופיתיות? לא הבנתי למה צריך לתת לו ענפים במקום כופתיות וגם מתי להתחיל להרגיל למים שלא יפחד כשיהיה גדול? עוד לא יצא לי לראות תוכי שמפחד ממים ולכן לא ידוע לי על גיל שצריך לחשוף אותו למיים... (אני מדבר על מיים למקלחת כמובן) ואסור בשום אופן להרטיב את התוכי בכוח אלא רק להציע לו מגש עם מיים ואם הוא ירצה הוא ייכנס מעצמו וכמובן שאסור להרטיב בשום אופן גוזל קטן שאינו מנוצה באופן מלא (הדבר עלול להרוג אותו- במיוחד אם קר) ופירות ומגוון סוגים של אוכל שיתרגל להביא רק אחרי שכבר גמול כי עלול לעשות לי בעיות ולא לרצות כופתיות אלא רק פירות וזרעים או שלא בעייתי ויאכל בכל מקרה כופתיות ולא יעשה בעיות בגמילה? זרעים לדעתי עדיף לא להביא לו בהתחלה כי אם הוא יתרגל לזרעים (גרעיני חמניה וכדומה) אז יש סיכוי שלא יאכל מהכופתיות אז לכן כדאי להביא זרעים רק אחרי שהוא אוכל כופתיות (ובכל מקרה לא להביא גרעינים שיהיו נגישים בכלוב באופן קבוע אלא רק מידי פעם באילוף או בתור צופר נחמד וכדומה)
עם פירות לא אמורה להיות בעיה לדעתי.
כמובן שכדאי לך לקרוא את כל המאמרים שצבי הביא כאן, בעבר הם הועילו לי מאוד.