02-26-2026, 03:05 PM
(02-26-2026, 09:04 AM)משפחת שכטר כתב: אני לא ידע איך לעזור לו להיגמל כי כבר שבועיים פלוס אני מנסה ואין התקדמות
זה לא שאני מביא לו רק חמניות, אני שם לו את כל התערובת הרגילה אבל הוא בוחר רק חמניות
בכל השאר הוא רק משחק, מכניס לפה ומוציא, וניסיתי גם להשרות לו את התערובת וזה לא עזר.
תיתן לו את התערובת ללא זרעי החמניה.
התחלתי גמילה כבר לפני יותר משבועיים לא בכוח בכלל אלא במקביל להאכלת דייסה
כי הוא כבר לא הסכים לאכול יותר ממעט מאד דייסה והתעניין באוכל הרגיל
אבל זה נראה שהוא לא מצליח לפצח את הדוחן הקטן או שהוא לא רוצה,
והוא גם לא מוכן לשתות מים אלא רק ממזרק...
ישנן דרכים אחדות לגמילה, תבדוק בכתבות האלה:
איך אני יכול לעזור לו להיגמל? לקנות לו עוד דייסה זה יעזור לו? לא בא לי להשקיע סכום וזה סתם ילך לפח.
- גמילה נכונה ולא כפויה
- האכלת גוזלים באופן ידני, גמילה ותחילת תהליך החברות
- איך נרגיל את התוכים לאכול כופתיות?
- גמילה מדייסה
- גמילת תוכים נכונה
ועוד משהו, מישהו הביא לי כעת חבילה פתוחה של דייסה שעבר לה התאריך לפני שנתיים (הוא טוען שמאכיל איתה),
מומלץ להשתמש בזה בינתיים רק עד שנסיים את הגמילה?
גמילת תוכי מדייסה למזון מוצק היא תהליך הדרגתי שמתחיל בסביבות גיל חודש וחצי-חודשיים.
השלב הראשון כולל הרגל לאכילה עצמאית, למשל על ידי טפטוף דייסה על האצבע, ולאחר מכן חשיפה לכופתיות, תערובת זרעים, וירקות.
יש להפחית בהדרגה את מספר ההאכלות המזרק תוך מעקב אחר משקל התוכי והאכלתו העצמאית.
שלבי גמילת התוכי:
- הכנה לגמילה (גיל 5-6 שבועות): מתחילים להנגיש לגוזל אוכל מוצק (כופתיות, זרעים, ירק) בכלוב כדי שיתחיל לחקור ולשחק איתו, גם אם אינו אוכל ממש.
- גמילה מהמזרק (שלב ראשון): ניתן להרגיל את התוכי לאכול דייסה מהאצבע או מכפית, מה שמעודד שימוש במקור לאכילה עצמאית.
- הפחתת דייסה: מפחיתים את מספר ההאכלות המזרק ביום. למשל, מ-3 ארוחות ל-2, ולאחר מכן לארוחה אחת (בדרך כלל בערב) עד שהתוכי מפסיק לדרוש אותה לחלוטין.
- מעקב משקל: חשוב לשקול את התוכי בכל בוקר. ירידה דרסטית במשקל מעידה שהתוכי אינו אוכל מספיק וזקוק ליותר דייסה.
- סבלנות: התהליך משתנה בין תוכים, וחשוב לתת לתוכי ללמוד בקצב שלו.
טיפים חשובים:
תוודא שהאוכל המוצק זמין, מגוון וקל לגישה.
תניח כלי מים נקיים ליד האוכל.
אל תפסיק את הדייסה בבת אחת, שכן הדבר עלול לגרום לעצירת גדילה או חולשה.