(10-27-2024, 09:27 AM)ירמי כתב: זרעי קצח?לא ידוע לי שיש בעיה עם זרעי קצח
שימושים קולינריים: הקצח משמש לתיבול סלטים, רטבים ומאפים שונים במטבח.
הוא בעל טעם מיוחד והרבה סגולות ניתן להוסיפו בצורה השלמה או להשרות בשמן זית ולעשות שימוש בשמן.
עפ"י המסורת הערבית קצח עשוי לסייע במספר מצבים: הוא נוגד כיווץ במערכת הנשימה, מונע היווצרות סמפונות, אנטי אסתמטי, ממריץ יצור וזרימה של מיצי מרה ומנקז כבד משומנים, ממריץ חיסוני, בעל פעילות אנטיהיסטמינית ובעל השפעה חיובית למחלות אלרגיות, מוריד רמות סוכר בדם, משלשל ומשתן, מסייע לעיכול, מגן על הלב.
ההמלצות לשימוש במוצר אינן מהוות התוויה רפואית ואינן מוכחות מחקרית, אין לראות בהן תחליף להמלצות הרופא המטפל
אופן השימוש
יש לפרק את הקצח לפני השימוש בו ע”י טחינה ומיצוי בשמן זית.
לא מומלץ להשתמש בו לעיתים קרובות ו/או באופן קבוע.