חוגלת רול רול
אזורי תפוצה: חצי האי המלאי, בורניאו וסומטרה.
אזור מחיה: יערות טרופיים.
תיאור: החוגלה מעוטרת בציצית גדולה על ראשה בצבע אדום, בבסיס הציצית ישנו כתם לבן.
סביב העיניים יש עפעפיים אדומות.
צבע הגוף כחלחל ירקרק וסגלגל.
הרגליים אדומות.
המקור אדום.
לנקבה אין כתר, אך יש לה מספר נוצות ארוכות יחסית על המצח.
ראשה וצווארה אפרפרים ברובם.
גוף הנקבה ירקרק וצבע הכנפיים חום ערמוני, המקור שחור.
צבע רגליה אדום.
עונת הרבייה: אפריל עד יולי.
תטולה: 4-6 ביצים.
משך הדגרה: 18-19 ימים.
הערות: כאשר מגדלים את החוגלה הזו בשבי ניתן לחברת אותה.
מדובר בחוגלה חברותית מאוד, בעלת אופי ייחודי.
העוף עדין ורגיש, לפיכך אינו מומלץ לגידול עבור מתחילים, הן רגישות להדבקה במחלות של תרנגולות ולכן יש לגדלן הרחק ככל האפשר מאזורים בהם מוחזקות תרנגולות או עופות נוי אחרים.
הן לא מתאימות לגידול על רשת אלא רק בכלוב על הקרקע.
בעיות שעלולות להתפתח כתוצאה מגידולן על רשת הן אצבעות שבורות ורגליים עקומות, דבר שגורם להן בסופו של דבר למוות.
מומלץ להחזיק אותן בזוגות.
חוגלת הרול רול אינה עמידה בחורפים קשים והן זקוקות לחימום במזג אויר קר.
כאשר מחזיקים אותן בתוך מבנה או סביבה טרופית, תיתכן שהנקבה תטיל ללא תלות בעונת הרבייה.
לרוב, הזכרים אחראיים על בנית הקן, שנבנה לרוב ממחטי אורנים, ענפים קטנים או קש.
הקן מעוצב בצורת סככה.
בגידול בשבי יתכן מצב בו האפרוחים מתקשים ללמוד לאכול, יש לתת להן מזון חי כגון זחלים של שחרורית הקמח ולשים יחד איתם באומנת מספר אפרוחי תרנגולת קטנים (סראמה למשל) שילמדו אותם לאכול.
הסטטוס בטבע: נחשבת כעוף בסיכון.
הזנה: יש להזין את החוגלות האלה במזון לעופות קרקע של ורסלה לגה, בתוספת תערובת זרעים לפינקים, תפוחים קצוצים (ללא הזרעים),שזיפים, ענבים, אוכמניות, בננות, פפאיה (אחת לחודש), קיוי ותפוז.
באשר לירק: יש לתת אפונה, ברוקולי, גזר, קישוא, בטטה וחסה, כמו כן יש להגיש לחוגלות אלו ביצים קשות לפחות פעם בשבוע ושחרורית הקמח לפחות פעמיים בשבוע.
חובה לשמור על סניטציה בעת גידול האפרוחים כיוון שהם חלשים ונוטים לחלות ושיעור התמותה גבוה.
יש להחליף להם את המצע באומנת לפחות אחת ליומיים ולחטא את כלי המים והאוכל מדי יום, כמו כן אין לבוא במגע עם האפרוחים לאחר מגע עם אפרוחים אחרים או עופות בוגרים.
יש לשטוף היטב ידיים לפני כל מגע עם האפרוחים או עם האומנת.
מקור: המועדון הישראלי למגדלי ומטפחי עופות נוי
אזורי תפוצה: חצי האי המלאי, בורניאו וסומטרה.
אזור מחיה: יערות טרופיים.
תיאור: החוגלה מעוטרת בציצית גדולה על ראשה בצבע אדום, בבסיס הציצית ישנו כתם לבן.
סביב העיניים יש עפעפיים אדומות.
צבע הגוף כחלחל ירקרק וסגלגל.
הרגליים אדומות.
המקור אדום.
לנקבה אין כתר, אך יש לה מספר נוצות ארוכות יחסית על המצח.
ראשה וצווארה אפרפרים ברובם.
גוף הנקבה ירקרק וצבע הכנפיים חום ערמוני, המקור שחור.
צבע רגליה אדום.
עונת הרבייה: אפריל עד יולי.
תטולה: 4-6 ביצים.
משך הדגרה: 18-19 ימים.
הערות: כאשר מגדלים את החוגלה הזו בשבי ניתן לחברת אותה.
מדובר בחוגלה חברותית מאוד, בעלת אופי ייחודי.
העוף עדין ורגיש, לפיכך אינו מומלץ לגידול עבור מתחילים, הן רגישות להדבקה במחלות של תרנגולות ולכן יש לגדלן הרחק ככל האפשר מאזורים בהם מוחזקות תרנגולות או עופות נוי אחרים.
הן לא מתאימות לגידול על רשת אלא רק בכלוב על הקרקע.
בעיות שעלולות להתפתח כתוצאה מגידולן על רשת הן אצבעות שבורות ורגליים עקומות, דבר שגורם להן בסופו של דבר למוות.
מומלץ להחזיק אותן בזוגות.
חוגלת הרול רול אינה עמידה בחורפים קשים והן זקוקות לחימום במזג אויר קר.
כאשר מחזיקים אותן בתוך מבנה או סביבה טרופית, תיתכן שהנקבה תטיל ללא תלות בעונת הרבייה.
לרוב, הזכרים אחראיים על בנית הקן, שנבנה לרוב ממחטי אורנים, ענפים קטנים או קש.
הקן מעוצב בצורת סככה.
בגידול בשבי יתכן מצב בו האפרוחים מתקשים ללמוד לאכול, יש לתת להן מזון חי כגון זחלים של שחרורית הקמח ולשים יחד איתם באומנת מספר אפרוחי תרנגולת קטנים (סראמה למשל) שילמדו אותם לאכול.
הסטטוס בטבע: נחשבת כעוף בסיכון.
הזנה: יש להזין את החוגלות האלה במזון לעופות קרקע של ורסלה לגה, בתוספת תערובת זרעים לפינקים, תפוחים קצוצים (ללא הזרעים),שזיפים, ענבים, אוכמניות, בננות, פפאיה (אחת לחודש), קיוי ותפוז.
באשר לירק: יש לתת אפונה, ברוקולי, גזר, קישוא, בטטה וחסה, כמו כן יש להגיש לחוגלות אלו ביצים קשות לפחות פעם בשבוע ושחרורית הקמח לפחות פעמיים בשבוע.
חובה לשמור על סניטציה בעת גידול האפרוחים כיוון שהם חלשים ונוטים לחלות ושיעור התמותה גבוה.
יש להחליף להם את המצע באומנת לפחות אחת ליומיים ולחטא את כלי המים והאוכל מדי יום, כמו כן אין לבוא במגע עם האפרוחים לאחר מגע עם אפרוחים אחרים או עופות בוגרים.
יש לשטוף היטב ידיים לפני כל מגע עם האפרוחים או עם האומנת.
מקור: המועדון הישראלי למגדלי ומטפחי עופות נוי