אשמח לדעת, מהן מסיבות שלדעתך לא צריך לעודד נשים להתגייס?
- בעניין גיוס נשים, אני לא רואה הבדל בין המגדרים ואין שום הקלות.
- גם אם אסכים איתך, שיש הרבה ארגונים חרדים שפועלים כל השנה ולא רק בזמן מלחמה, בכל זאת, עד שלא אראה את החרדים מגיעים ללשכת הגיוס כמו כולם ייקחו רובה ויסתערו על האויב, זה לא יישב בעיניי לשירות צבאי ממשי.
- תתאר לך שגם מי שלומד באוניברסיטה היה משתמט מצה"ל בעטנות דומות לחרדים?
- רוב המנהיגים החרדים (גם הציונים) מעדיפים שלא תהיה חובת גיוס מטעמים פוליטיים ושליטה על הקהילה.
- את המושגים השקריים "תורתו אומנותו", או "לא מתחיילים לצבא השמד", לא אני המצאתי.
- ציטוט: תאמין לי שכל החרדים ישמחו לשמוע שחילוני מחליט ללמוד תורה!" אין בזה כל תועלת.
גם אני אשמח אם החרדים יילמדו את לימודי הליבה, ילמדו מקצוע ולא יהיו עניים מרודים במשך כל חייהם ויזדקקו לטובות של הגבירים הפוליטיקאים.
- ישנם הרבה והיו לנו כבר מנהיגים שלא נסחטו. מנהיג שיש לו כתבי אישום, מועד להיות סחיט.
- ציטוט: "נשמע לי שהבעיה שלך היא שהחרדים לא חייבים" - נכון!
למה שלא יהיה שוויון? למה שלחילוני תהיה חובת גיוס ואילו החרדי ייהנה מפטור?
הרי כולנו יודעים שהסיבה כביכול "תורתו אומנותו", הוא רק תירוץ כדי להתחמק מהשירות, עובדה היא שבברוקלין, אומנם לא מתגייסים, אבל כולם עובדים למחייתם ולא תלויים בפוליטיקאים.
- אין לי בעיה עם המתנדבים ו/או המתגייסים (אני מקווה שתהיה בניהם), יש לי בעיה עם המשתמטים במיוחד מהסיבה "תורתו אומנותו".
- כשאמרתי שאין לי בעיה "אם כולם היות מתנדבים", לא התכוונתי לתפקידים מסוימים אלא הדגש הוא על "כולם" ולא רק על בודדים או קבוצות קטנות.
הייתי רוצה לראות את כל אוכלוסיית החרדים מתגייסים.
- בעניין ה"בשירות לאומי" לערבים, אני מסכים איתך אבל, בוא נתחיל קודם בעמינו שמחויבים מצפונית והיסטורית.
- כל הארגונים שהזכרת כמו: זק''א, יד שרה, איחוד הצלה, ידידים, אינם שירות בגיוס חובה. ולכן אין להשוות אותם לשירות הצבאי.