(10-21-2023, 07:22 PM)צבי דגן כתב:(10-21-2023, 04:39 PM)רוני כתב:אם הנשים מתאימות ומועילות, חוסכות בכ"א ומביאות ערך מוסף לצה"ל, למה שלא לעודד את הנשים להתגייס לשירות קרבי ו/או כל שירות אחר?אני מסכים שצריך באופן כללי לעודד כל אחד ללכת ליחידה שהוא מתאים לה ולמקום שהוא הכי יועיל שם, אבל אני מתכוון שאני נגד התופעה של לעודד דווקא נשים ללכת ליחידות קרביות (גם במחיר של הקלות בתנאי הקבלה)(10-21-2023, 04:33 PM)צבי דגן כתב:(10-21-2023, 03:52 PM)רוני כתב:(10-21-2023, 03:52 PM)רוני כתב: צבי אני מסכים איתך, אבל מה שאני אומר זה שלא צריך לעודד גיוס נשים לשירות קרבי.
צריך לעודד באופן כולל את כולם ולא את הנשים יותר מהגברים...
(10-21-2023, 08:06 PM)צבי דגן כתב:(10-21-2023, 04:39 PM)רוני כתב:(10-20-2023, 08:57 AM)צבי דגן כתב: בד"כ זה לא חיסרון, בתנאי שמתנדבים במשך כל השנה, אבל אם ההתנדבות היא רק במלחמות הרי שהמעשה מעורר שאלות ומצריך בדיקות כדי לוודא את הסיבה האמתית. יש הרבה ארגונים חרדים שפועלים כל השנה ולא רק בזמן מלחמה (ומן הסתם אתה יודע שזה לא רק זק''א), נכון שיש גם כאלה שמתנדבים רק בזמן המלחמה אבל שים לב לפוסט שהעלית שבו כתוב שכפרי הדרוזים כמעט ריקים ו''איפה אחינו החרדים'', לדעתי לא במקרה העלית את הפוסט דווקא עכשיו ומן הסתם הכוונה לכך שהדרוזים גויסו למלחמה והחרדים לא. הבעיה כאן היא שהאידאולוגיה של החברה החרדית ובמיוחד של המנהגים (מסיבות פוליטיות, שליטה על האוכלוסייה ואיסוף כוחות לקראת הבחירות) היא שלא להתגייס לצבא של הציונים. רוב המנהיגים החרדים אינם נגד ציונות (ואפילו הם בעצמם ציונים חוץ ממיעוט קיצוני שאינו מייצג את הרוב...)לא פעם שמעתי אותם אומרים: "לא נתגייס בשום אופן" ו"לא מתייצבים בלשכת הגיוס ולא מתחיילים לצבא השמד". את מי שמעת אומר את זה?? כי לא ניראלי שמדובר במייצגי הרוב החרדי...זה לא נכון: לפי פרסום מבקר המדינה על שיעור הגיוס לצה"ל נקבע ששיעור האי־גיוס במחזור 2021 (המועמדים לגיוס, בניכוי המגזר הערבי) עמד על 31% בקרב גברים ו־45% אצל הנשים - עלייה של 3.5% בקרב גברים ושל 2.5% בקרב נשים בהשוואה לשנת 2016. לא הבנתי איך הפרכת את דבריי, בסה''כ טענתי שגם לצעירים החילוניים אין אידיאולוגיה שבגללה הם מתגייסים (לרובם).
שוב אתה טועה ואולי - שוגה. רק חלק קטן מאוד באמת לא מתגייס בגלל "תורתו אומנותו" (שגם זה לא מוצדק בעליל) מדוע לא מוצדק? , רובם מתנגדים כדי שלא להתגייס לצבא השמד. זה פשוט לא נכון, איך אתה יודע שרובם ככה?? אני כל הזמן נמצא בתוך החברה החרדית ובדרך כלל אני שומע יותר את הטיעונים של ''תורתו אומנותו'' ולא של ''אסור להתגייס לצבא השמד'' (חוץ ממיעוט קטן) אין שום סיבה שבעולם שרק החילונים ימסרו את נפשם בקרב ויתאמנו אימונים קשים ואילו החרדים ימסרו נפשם בעולמה של תורה. אין כאן שוויון בנשיאת הנטל. ואל תספר לי על "ביטול תורה" זהו שקר ותירוץ לא קביל, שהרי גם החילונים יכולים להשתמש בתירוץ הזה.תאמין לי שכל החרדים ישמחו לשמוע שחילוני מחליט ללמוד תורה! יגידו שהוא מוזמן בכיף ושלא יתנדב לשום מקום. אתה צודק שהבעיה היא לא רק בסוחט אלא גם בנסחט. אני מבין שיש לך מישהו חסין ולא ניתן לסחיטה שאותו אתה רוצה להציע במקום ביבי?? יש בזה משהו מן האמת ובכל זאת זה לא אותו הדבר למה לא? והם מעטים. זק''א הם לא הארגון היחיד, זו רק דוגמא... עדיין לשרת 2.5-3.0 שנים בשרות סדיר ואח"כ ללכת למילואים כ-25-30 יום בשנה זה הרבה יותר מהשירות בזק"א.צבי, לא טענתי שזק''א משרתים כמו חיילים או יותר מחיילים אבל כשאתה שואל ''איפה אחינו החרדים'' משמע כאילו לא רואים אותם בשטח... כאילו שהם מתחבאים ולא נושאים כלל בנטל, וככה מציגים זאת בתקשורת הרבה פעמים. עכשיו מה שאני בא להראות לך זה לא שהחרדים משרתים בדיוק כמו החילוניים אבל תראה איך זה מוצג בתקשורת לעומת המציאות האמיתית שבה החרדים כן נושאים בנטל ומתגייסים למען המדינה ולמען עם ישראל, הבדל שמיים וארץ מהצורה שבה זה מוצג בתקשורת...זה נכון, אבל לפי השיבוץ של צה"ל וזה כל ההבדל במקרה הזה.
אין לי בעיה שכל החרדים יתגייסו וצה"ל יבחר מהם את אנשי זק"א, המשגיחים, הרבנים ואנשי דת אחרים.
אבל כפי שזה נעשה היום - מדובר בשחיתות. נשמע לי שהבעיה שלך היא שהחרדים לא חייבים וזה מפריע לך למרות שבפועל הם כן עושים מה שצריך... תסכים איתי הבעיה הזו היא כבר הרבה יותר קטנה... מה שמפריע ליהוא שרובם משתמטים. מה זאת אומרת רובם משתמטים? מצה''ל? אפילו המתנדבים למען המדינה? ואם לצורך הענין אני חרדי ומתכוון להתגייס לצה''ל אז עדיין יש איתי בעיה כי אני לא חייב?אם כולם היות מתנדבים (כמו הטייסים או השייטת או הצנחנים ועוד) לא הייתי מעז להתלונן. מה הכוונה כמו הטייסים וכו'? שיתנדבו דווקא לתפקידים כאלה??? [b]כשכל הערבים יהיו כמו עם ישראל או כמו הדרוזים או הבדווים ונוכל לסמוך אליהם, נוכל לדבר אחרת.
בינתיים זה לא המצב ולכם אני משחרר את חלקם מהשירות הצבאי.
האם גם על החרדים אי אפשר לסמוך? [/b] נכון, אולי אי אפשר לסמוך על כל הערבים בשירות צבאי אבל האם אין דרכים אחרות שיישאו בנטל ויהיו חלק?? אפשר לשים אותם בשירות לאומי למשל? (לא בכל סוג של שירות אבל יש המון) או למצוא להם מסלולים שיתאימו להם מבחינת המדינה??שוב אתה טועה, למרות שזק"א משרתים כל השנה הרי שכל הבודדים האחרים - רק בימי מלחמה וחירום. הרבה ארגונים חרדים או מתנדבים חרדים פעילים כל השנה וזק''א הוא רק אחד מהאירגונים.
מה עם ''יד שרה''? ''איחוד הצלה''? ''ידידים''? הארגונים הללו חוסכים למדינה המון כסף וכוח אדם ויש עוד ארגונים...