(10-21-2023, 04:33 PM)צבי דגן כתב:צבי אני מסכים איתך, אבל מה שאני אומר זה שלא צריך לעודד גיוס נשים לשירות קרבי.(10-21-2023, 03:52 PM)רוני כתב:כבר ראיתי מימי גברים רבים שלא התאימו לתפקידם.מי, שלאחר בדיקה ואבחון, מתאים לתפקיד הוא יעשה אותו על הצד הטוב ביותר ללא קשר להשתייכותו המגדרית.אפילו ישנם תפקידים שהנשים עושות אותם טוב יותר מהגברים בגלל תכונות אופי שיש להן באופן מובהק יותר, כמו: רגישות בין-אישית ויכולת אמפתית גבוהה, התבוננות הוליסטית על מערכת קשרים, העניין המיוחד ברווחת הזולת, הנכונות לסייע ללא תנאי, נעימות, חמימות ועדינות. כמו כן כושר ניתוח ניואנסי (הקפדה ושימת לב על דקויות, רמזים עדינים גם בין השורות), יכולות מילוליות, תקשורתיות, שפתיות, מוטוריות וקורדינאציות גבוהות.לכן, בהחלט צריך לעודד ולאפשר לנשים להשתלב בכל חילות הצבא, הן תבאנה תועלת רבה, תחסונה בכ"א גברי ותעלנה את רמת החיילים.(10-21-2023, 03:52 PM)רוני כתב: צבי, אתה באמת לא מסכים שגברים בדרך כלל מתאימים יותר ללוחמה מאשר נשים??
אין ענין לעודד כניסה של נשים ליחידות קרביות צריך להכיר בעובדה שיש דברים שגברים עושים טוב יותר מנשים (ע''פ רוב)
ויש דברים שנשים עושות טוב יותר מגברים (ע''פ רוב)
כמובן מיותר לציין שאין לזה שום קשר לזה שאני מעריך מאוד את החיילת שהרגה מחבלים... וגם אם היא לא הייתה הורגת מחבלים הייתי מעריך אותה...
(10-20-2023, 08:57 AM)צבי דגן כתב: נכון שיש חרדים שמתנדבים לעזור (המצפון נוקף אותם) לא הבנתי? מה אתה בא להגיד בזה שהמניע שלהם הוא מצפון? זה חיסרון?אבל הנציגים שלהם - במפלגות השונות מנסים לחוקק את "חוק ההשתמטות" מצה"ל. הראתי לך כיצד החרדים מסייעים ללא קשר לגיוס לצה''ל אז מה הטענה הזו קשורה פה? אז בא לא ניתמם - הבודדים שאתה מצביע עליהם לא מלמדים על הכלל ועל האידאולוגיה של החרדים, שלא להתגייס. דבר ראשון רוב החילוניים לא מתגייסים משום שיש להם אידיאולוגיה , ודבר שני אין לחרדים שום אידיאולוגיה שאומרת ש ''לא להתגייס'' ולכן המון חרדים מתנדבים ועוזרים למדינה בכל מיני דרכים (הדוגמא שנתתי לארגון זק''א היא דוגמא אחת מתוך רבות...) וזה ממש לא חלק זניח כמו שאתה מתאר את זה... הסיבה שהחרדים לא מתגייסים לצה''ל הם ממש לא משום שהם נגד צה''ל אלא מסיבות תורניות... ואל תספר לי על "ביטול תורה" זהו שקר ותירוץ לא קביל, שהרי גם החילונים יכולים להשתמש בתירוץ הזה.הם ממש מאיימים על ראש הממשלה שאם "חוק ההשתמטות" לא יתקבל הם יפרשו מהממשלה וכך יפילו אותה.
זהו איום סחטני שעובד על ביבי והרי ידוע לכל שביבי הוא סחיט. לא רק ביבי אלא המון ראשי ממשלה שיאיימו עליהם בהפלת הממשלה ייענו לדרישות (כמובן שלא בכל מחיר) ... וגם הם לא הנבחרי ציבור היחידים ש ''סוחטים'' כדי לקבל את מבוקשיהם, חלק מהתפקיד של נבחרי הציבור הוא לממש הבטחות לבוחריהם והם צרכים להשתדל לעשות את זה בכל מיני דרכים... אבל בכל מקרה אני לא רוצה להתעסק בפוליטיקאים כי הדרך שבה הם עושים דברים לא תמיד מייצג את הציבור שלהם... לתרום כסף ולממן ציוד, זה אומנם טוב ויפה, אבל, בטל בשישים לעומת להיכנס תחת האלונקה, להיות בחזית ולסכן את החיים.
הם מוכנים לפנות כוח אדם לדברים אחרים (כלשונך), אבל חו"ח שיסכנו את חייהם למען המדינה הציונית. הדוגמא שנתתי לך של ארגון זק''א ודאי שהם מסכנים את חייהם! הם נכנסים לתוך זירות של אסונות ומוציאים את הקרבנות ובימים האחרונים הם מסתובבים בעוטף ומחפשים גופות, והם עשו את זה גם כשהשטח לא טוהר ממחבלים... אם כך מדוע הם לא מתגייסים לצה''ל?? ודאי שהסיבה היא לא משום שאינם רוצים לסכן את חייהם... בנוסף יש המון חיילים שנמצאים בתפקידים שלא מסכנים את חייהם אז אם כבר חוסר שוויון זה מתחיל הרבה לפני... כמובן שצריך לכבד את אלה שמתנדבים ובאותה העת - לגנות את המשתמטים ובמיוחד - את הפוליטיקאים שמנסים להעביר את חוק ההשתמטות מצה"ל.
אם החרדים היו מתגייסים כמו החילונים, סביר להניח שלא היינו צריכים שיתנדבו אלא - היו עושים את העבודה במסגרת שירות החובה. לא הבנתי, אז מה שמפריע לך זה שהם לא חייבים לתרום למדינה?? אפילו שבפועל הם כן תורמים למדינה?? (לפי הפוסט שהעלית נראה שאתה טוען שהחרדים לא תורמים והדרוזים כן...) ואם כבר מדברים אז האם מפריע לך שהערבים חיים פה בלי לתרום למדינה? כי לא ראיתי שכתבת משהו בנוגע לזה...
אז רוני, אל תסתנוור מההתנדבות הזמנית הזו שהיא מוגבלת בזמן. ההתנדבות הזו אינה מוגבלת בזמן, הם מתנדבים של השנה ולא רק בגלל המלחמה...