- לשאלה - "אם תקלע לצרה הקשורה לאסון בדרום - במי תתמוך?"
התשובה ברורה, אך זו הבעיה הקטנה.
הבעיה הגדולה יותר היא: האם ייאספו בחזרה את הכספים שנגזלו מאוצר המדינה כדי לשקם את כל העוטף והישובים הנוספים שנפגעו ועדיין נפגעים, מבחינה כלכלית -כולל שיקום הישובים עצמם, מבחינה חברתית ומבחינה פסיכולוגית?
- הכתב ירון אברהם ליוסי שלי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה:
ממשלת נתניהו, תחזירו את המפתחות, אתם לא ראויים.
או שבאת עם מסרים מוכתבים ואתה לא קורא את המציאות, או שאתה לא קורא את המציאות ובאת עם מסרים מוכתבים.
אני יגיד לך למה אני אומר את זה: כי הציבור בישראל, עכשיו יושב בבית ושומע אותך לא מאמין למה שהוא שומע.
תוך כדי השיחה הם כותבים לי "הממשלה הזו והצבא הזה נתפסו עם המכנסיים למטה, את זה אנחנו יודעים (נתחקר אח"כ) אבל אחרי שהדבר הזה קרה, אתם הפקרתם לחלוטין כל מערך, זה לא שהוא התמוטט, זה שהוא לא היה קיים!
אנשים שלא ידעו והיו צריכים דרכינו (דרך התקשורת) היינו צריכים לשלוח כוחות צבא כדי להציל אותם, אנשים שלא ידעו לאן הם צריכים לפנות כדי לקבל מענה לחוסן הנפשי.
שר החינוך, השר לחוסן לאומי, שר הכלכלה, שר האוצר - איפה הם?
זה התפקיד שלך, אתה הוא מנכ"ל ראש הממשלה, תשלח אותם לשטח, שלח אותם לאנשים שידברו עם אנשים שמרגישים מופקרים, שהמדינה הפקירה אותם, זה התפקיד שלך כמנכ"ל משרד ראש הממשלה, לא להקריא מסרים שכתבו לך.
- דני קושמרו ראוי לציון לשבח על דיווחיו מהשטח, הגשה מקצועית לעילא ובמקביל רגישות וריגושיות.
תודה דני
- קונספציית "אש"ף הוא הפתרון" מסוכנת יותר מקונספציית "חמאס מורתע ומוכל":