מה עוד ניתן לאומר ועדיין לא אמרנו?
- משהו ששמעתי היום בטלוויזיה: סרטון די ישן של נתניהו שאומר "מנהיגות נבחנת בשאלה אם היא יודעת לאבחן מבעוד מועד את הסכנות שמתרחשות לעם. לא תמיד המנהיגים ידעו לעשות את זה, אצלי זה לא יקרה".
כמה מביך הוא הדבר לנוכח האירועים האחרונים.
- מדברי העיתונאי בטלוויזיה גיא פלג, ציטוט (פחות או יותר במדויק): חשבתי שנתניהו יאמר לעצמו: "כשלתי, אבל יש לי חובה אדירה לגלות מנהיגות בשעה הקשה הזאת שעוד ניצבת לפנינו וחשבתי שבאותו ערב הוא ירים טלפון לגנץ ולאייזנקוט, לאשכנזי ואולי אפילו לאהוד ברק ויאמר להם "אני צריך אתכם לידי, אנחנו צריכים לקבל את ההחלטה הנכונה.
האמנתי שיעשה את זה, שיחזור להיות אותו "נתניהו" של שנת 2003.
אבל טעיתי כי ראיתי איך נתניהו מתכנן את הבריחה מאחריות.
ראיתי איך הוא לא לוקח אחריות, איך הוא נשאר אותו פוליטיקאי שחושב רק על הטובה שלו, ועל התדמית שלו."
- נשיא ארצות הברית ביידן פינה מזמנו כדי לשוחח עם משפחות החטופים בשיחה שהוקצתה לה 20 דקות - אך נמשכה הרבה מעבר.
רובי חן, אביו של אחד החטופים שהיה בשיחה: "אמר לנו שיעשה כל מה שביכולותו להחזיר את החטופים, ושידבר איתנו כל יום אם צריך"
לעומת זאת, ביבי לא טרח לעשות זאת.
נשאלת השאלה - למה?
- למזלו של ביבי, שבזכות המפגינים הוא נאלץ להחזיר את יואב גלנט לתפקידו, אחרת המצב היה הרבה יותר גרוע.
- ממשלת המחדל של נתניהו חתומה על מתקפת אוקטובר 2023.
- שעות ארוכות לתוך מתקפת המחבלים, המשיכו הישראלים לשאול: "איפה צה"ל?"
התשובה: "בגדה המערבית, בהתנחלויות או בבית". כמעט כל גדודי הכוח הסדיר מושקעים בשיטור ובתחזוק מפעל הכיבוש וההתנחלות.
אחד מהם הועסק ישירות באבטחת תפילה ושיעור תורה ברחוב הראשי של חווארה.
האויב בחוכמתו בחר שוב להפתיע בחג ושבת, ומצא את עצמו פולש למרחב בלתי מוגן ובלתי מאויש, עם קיבוצים, מושבים ועיירות פיתוח.
עם עוד שניים-שלושה גדודי חי"ר בכוננות קרבית בעוטף עזה המצב היה שונה לגמרי.
- ממשלת המחדל הזו רוצה לנהל את המשך המערכה להבסת החמס ומקסימום היכולת שלהם היא בפה ובהצגות בטלוויזיה ועם ישראל ישלם את המחיר בדם.
- נתניהו מתייעץ עם רעייתו את מי להאשים באסון שקרה היום.
לא רק את הרמטכ"ל ואת שר הביטחון אלא גם את מנהיגי המהפכה, הם שני, אוכלי החינם הדוחים, לא יאשימו את עצמם.
העיקר שהיו בנופש על חשבוננו.
כדאי אולי לחשוב ברצינות על דברי שרה נתניהו שבלי ביבי שהמדינה תישרף.
שיעופו כבר ממש נמאס מהם ובמיוחד ממנו.
- ראש הממשלה מודע לפגיעה במערכת הביטחון ולהיחלשות ההרתעה כבר מתחילת ההפיכה המשטרית, אך הוא בחר להשליך את יהבו על בן סלמאן.
ב-15 השנים מאז הבטיח למוטט את שלטון חמאס, הוא מוטט בהצלחה דווקא את מדינת ישראל.
האג'נדה המופקרת של נתניהו הביאה עלינו את מחדל 23:
- מה זה היה עכשיו, הפריצה הזו בשידור חי בשישי בלילה, כדי למחזר בפומפוזיות וביומרנות, את אותן סיסמאות ולא לחדש כלום??
האיש איבד את זה לגמרי.
פחד אלוהים!
- ראיתי את הריאיון עם האב "ששמח" שביתו נרצחה ולא נחטפה לעזה וליבי נקרע.
הייתי מלא בכאב וצער והתמונות של הנשים והילדים בלתי נתפס.
- לא מובן לי למה שרת התחבורה לא אישרה למטוסי אל-על לטוס בשבת ולהביא ציוד לחימה לחיילים בשדה הקרב.
- איפה מתחבאים עלובי הציבור אמסלם וקרעי ?
- ולעומת זאת: יאיר גולן, עם מכונית קיא ספורטאג' , לבד עם אקדח. נוסע לחלץ.
"אני מכיר את השטח" אמר, - אלוף בצה"ל ואלוף בחיים.
- אמנון אברמוביץ על יאיר גולן, ישראל זיו ונעם תיבון: ״את הגיבורים האלה רואים כל שבת בקפלן״.
- נתניהו חייב ללכת מיד, יהיה מי שיחליף אותו!
עידן נתניהו נגמר, ישראל היפה חוזרת.
להבא לשדר אותו רק בשני מקרים : או שהוא אומר החלטתי לקחת אחריות ולהתפטר, או אני מוכן לענות על כל השאלות.
אחרת אין לתת לו דקת שידור.