(10-12-2023, 11:15 AM)jhony_bravo כתב: יש לך ספק בכלל שהעומד בראש הפירמידה צריך לקחת אחריות?ראינו את הודעתו של הרמטכ"ל הרצי הלוי, כמו גבר, לקח אחריות ובראש דבריו הוא אמר שצה"ל נכשל בתפקידו להגן על יישובי עוטף עזה, אלא שעכשיו זה לא הזמן להתמקד בכך אלא - בלנצח במלחמה.לסיכום: נתניהו אשם במחדל.
יגע העת לתחקר את מה שקרה לפני המלחמה.
לעומת זאת, לא שמענו דברים דומים מפיו של נתניהו, לא אמר מילה אחת על נטילת אחריות כראש הממשלה.
החמס התאמנו על המבצע שלהם לפחות במשך שנה (ה-CNN רשת הטלוויזיה אמריקנית טוענת - מספר שנים) והם ביצעו את מה שתרגלו - אחד על אחד. למרות שביבי ידע או לפחות הרמטכ"ל רצה לפגוש אותו ולספר לו על כך, ביבי התעלם משום שהיה עסוק בדברים "חשובים" יותר כמו שינוי המשטר והמשפט שלו.
צבי: אף פעם לא האמנתי בקונספציה או במחדל מודיעיני ביום כיפור ובדיוק מסיבה זו אני לא מאמין שהייתה קונספציה או מחדל מודיעיני גם היום.
טעות בידך.
קונספציה היא תפיסה מחשבתית או השקפת עולם (בד"כ שגוייה) והיא בהחלט הייתה קיימת בשנת 1973.
אחרת איך תסביר את כל ידיעות הזהב שהתקבלו במודיעין [המלך חוסין, אשרף מרואן, התקפלות הרוסים והכי חשוב הזהרותיו של סגן (לימים - אלוף משנה) בנימין סימן טוב] הרי כל ילד היה יכול להבין את המציאות ובכל זאת ראש המוסד - צבי זמיר העביר לגולדה מסר שהסבירות למלחמה נמוכה?
כך שזה לא משנה מה אתה חושב, העובדות מדברות בעד עצמן.
ולאמר את האמת אני ממש לא אתפלא אם היה פה ניסיון מאורגן לבגידה שהתפוצצה לבוגדים ולכולנו בפרצוף.
אני לא אפול מהרגליים אם כל זה היה מתוכנן על מנת לייצר שינוי פוליטי רק שהבוגדים לא חשבו שהחמאס יבצע טבח נוראי שכזה
אלו השערות שאין להן ביסוס עובדתי בשטח - fake news כבר הוכחשו.
לצערי הרב אין לי זמן להגיב לכולם ואשתדל לעשות זאת בהקדם.
- "האינטרס הכלכלי, שביבי טען שגובר בשיקולי חמאס התבררה כשגויה."
מעולם לא שמעתי ציטוט כזה מנתניהו אשמח אם תוכל להאיר את עיני עם ציטוט כזה ואני מתכוון לציטוט שלו (וידאו, אודיו ציטוט ממקור רשמי)
אין צורך לצטט, כל בר דעת שעקב אחר המסרים של ביבי יכל להבין את זה.
ציטוט מהתעמולה האנטי ישראלית דוברת עברית שנקראת בטעות תקשורת ישראלית.
אתה מתכוון לערוץ תכלת? ערוץ 7? הד העיר? עיתונים חרדיים?
אני מכיר "תקשורת ישראלית" אחרת שמביאה לנו את העובדות ואם יש גם פרשנות לצדן הרי שהיא מובאת מפי מגוון עיתונאים.
- "המכשול שבנתה ישראל במיליארדי שקלים קרס."
מי שתכנן את המכשול היה צה"ל ולהזכירך שרתי בהנדסה - מכשולים ומיקוש מטרתם להאט את האויב כדי לאפשר לכוחות זמן להתארגן להגנה והשמדת האויב.
זה נכון, וכשזה מצליח הקרדיט הוא בראש ובראשונה של המנהיג, שאישר את הקמת המכשול.
אבל מי הוא האשם כשזה נכשל? - זה ברור מאיליו!
האם ראית שביבי לקח אחריות?
- "ביבי, בהשפעת ראשי המפלגות הדתיות - (סְמוֹטְרִיץ' ובן גביר) חיזק את החמס והחליש הרשות הפלסטינאית."
הטיעון הזה אינו שקרי הוא פשוט טיעון פנטזיונרי ברמה שאפשר לטעון "סמוטריץ' ובן גביר ילבשו שמלה ישימו איפור ויצעדו במצעד הגאווה תוך כדי אכילת חזיר בחלב אמו".
מי דרש תקציבים לישיבות? מי הזרים כספים להתנחלויות?
מי טען שצריך להחליש את הרשות הפלסטינאית ועל חשבונם - לחזק את חמס?
התשובה לכך פחות חשובה, בכל מקרה האחריות היא על ראש הממשלה.
- "קיצוץ מתקציב הביטחון לטובת החרדים."
הטיעון הזה אינו נכון ואתה יכול ללכת ולבדוק את ספרי התקציב של השנים האחרונות וגם של השנתיים הבאות (יש תקציב דו שנתי)
תקציב צה"ל גדל משמעותית כל הזמן הבעיה היא בהפיכתו של צה"ל לצבא בזבזני חלש ולא יעיל תהליך שקורה כבר שנים והתחיל בתקופת רבין.
הטיעון בהחלט נכון ואני לא היחיד שטוען כך.
לא משנה איפה זה התחיל לא משנה שהתקציב גדל, מה שחשוב באמת הוא שהתקציב לא הספיק ולא התאים לדרישות של הצבא.
מי אחרי לזה?
- "נאשם בפלילים לא יכול לנהל מדינה."
על פניו נשמע טיעון הגיוני הבעיה היא שהטיעון הזה הוא טיעון חלקי כי הוא לא לוקח בחשבון את התמונה הכוללת מעבר לכך שמדובר בדמגוגיה מוחלטת. יש סיבה לכך שבמדינות דמוקרטיות רק לאחר הרשעה חלוטה (ובחלק מהמקרים גם לאחר הרשעה חלוטה) עדיין אפשר להיות ראש ממשלה/נשיא.
הטיעון ממש לא חלקי וזה לא קשור לחוקים הפורמליים.
הסיבה שנאשם בפלילים לא יכול לנהל מדינה היא שההחלטות שלו יהיו, ברוב המקרים, בזיקה למשפט וזה בדיוק מה שאנחנו רואים אצל ביבי.
כמו כן, לא מדובר בחוק שמאפשר זאת אלא מסיבות מוסריות.
זאת משום הצורך להבטיח כי משרות ציבוריות יופקדו בידי אנשים שלא נמצא בהתנהגותם פגם מוסרי המלמד על כך שאין הם ראויים לשאת באחריות ציבורית להחלטות ולמעשים אשר ענייני הכלל ושלום הציבור תלויים בהם.
לא הייתי סומך על אדם כזה אפילו לנהל מכולת.
- "עיסוק בדברים פחות חשובים כמו חקיקת חוקים לשינוי הסדרי השלטון (המהפכה המשפטית או המפכה המשטרית) במקום לעסוק בהגנה על המדינה ותושביה."
יש מספיק תיעודים של סער, ליברמן ולפיד שהם בעד רפורמה במערכת המשפט כנ"ל גם תעודים של חלק ממובילי המחאה/אינטיפאדת קפלן שטענו זאת.
רפורמה (שינויים יסודיים של רשות שלטונית כדי ליעל אותה) - כן, אבל לא הפיכה שלטונית ושינוי ב-180 מעלות של כללי המשחק.
ובמילים אחרות - שינוי המשטר הדמוקרטי למשטר דיקטטורי.
- מס והגדלת מספר הפועלים שהורשו להיכנס לארץ, כך ביבי חשב שהוא ירגיע את חמס (אבל בעצם הוא שיחק לידיהם של החמס)."
מי שאפשר העברת כספים קטאריים לחמס היה נתניהו מי ששינה את מודל ההעברה והקטין את הפיקוח היה בממשלת בנט-לפיד.
זה אולי היה בעבר, אבל מי המשיך לאפשר ולא בלם את התהליך? - ביבי!
כנ"ל גם מי שאפשר הכנסה של פועלי עזתיים לישראל היה בממשלת בנט לפיד ומי שטען שזה יעזור היו בכירים במערכת הביטחון.
שוב - טעות, לא משנה מי אפשר בעבר, מה שחשוב הוא שביבי אפשר את המשך התהליך וזה היה במשמרת שלו!
- "במשך שנים נתניהו חיזק את חמאס, עכשיו זה התפוצץ לכולנו בפרצוף."
טיעון נכון אבל חלקי היו לא מעט גורמים שתמכו ודחפו את העניין לא פעם מתוך מערכת הביטחון ומעל הכל התעמולה דוברת העברית נתנה גיבוי ושטיפת מוח לציבור.
ומי האחראי לזה? מי לא ראה את התוצאות העתידיות? - שוב נתניהו.
- במלחמת יום הכיפורים לא עבדו על צה"ל אלא על ההנהגה, היו לא מעט התראות כולל אזהרה של חוסיין מלך ירדן לגולדה מאיר.
לפי כל מיני דיווחים מסתבר שכבר בשישי התחילו להיות עדויות בעניין כולל ירידה של ראשי חמאס למקלטים ותנועות חשודות באזור הגדר.
זה נכון, ביבי קיבל התראות בין 8 ל-12 שעות לפני הפריצה, האם הוא עשה משהו בנדון?
לגבי התקרבות לגדר מי שאפשר זאת והקטין את טווח החיסול מ-300 מטר למיטב זיכרוני היה אייזנקוט בתור רמטכ"ל.
ומי לא הפסיק את הנוהל הזה? - ביבי!
- "ואולי השגיאה החמורה ביותר של ביבי הייתה שהוא בנה לעצמו ממשלה של ריקנים ופוחזים שאין להם מושג בניהול מדינה על מגוון משרדיה."
הטיעון הזה פשוט נובע מפוזיציה נטו אף אחד אחר לא רצה להקים אתו ממשלה כך שלא הייתה לו ברירה.
פשוט לא נכון!
ביבי הקים את הממשלה שלו מתוך שיקולים זרים ולטובתו האישית מתוך מחשבה שכך הוא יוכל לבטל את המשפט שלו או לפחות למנות שופטים שיקלו עליו ולא יטילו עליו קלון.
- "וכל זה נובע מתפיסה, ומחשבה שגוייה של ביבי, שהיה עסוק בדברים שאינם ממש צורכי המדינה".
אזהרת אמ"ן לנתניהו: האויבים מזהים נקודות חולשה היסטוריות.
נכון, אבל ביבי אטם את אוזניו מלשמוע ואת עיניו - מלראות.
אפילו סרב להיפגש עם הרמטכ"ל, למרות הפצרותיו, כדי לקבל הסברים על המצב.
כך מתנהג ראש ממשלה?
עדיין אתה יכול לטעון שהוא לא אשם בכל מה שקרה לנו?
- כל ראשי מערכת הביטחון: צה"ל, שב"כ, משטרה, וגופי המודיעין מזהירים את הממשלה ואת הקבינט מהתלקחות אלימה, אבל בן גביר, סמוטריץ' ונתניהו מתעלמים פעם אחר פעם מהמלצת גורמי הביטחון לפעול באופן זהיר ואחראי"."
מי בדיוק היה אחראי לכל זה? מי איים בסרבנות ופגיעה בביטחון, הרס הכלכלה ופגיעה במעמדה הבינ"ל של ישראל?
לא רלוונטי! הדבר היחיד שרלוונטי הוא שהאדם שיושב בראש הפירמידה לא לקח אחריות ולא עשה את המוטל עליו ומה שהניע אותו הם האינטרסים האישיים ובניסיונות להימלט מאימת הדין.
- "מדובר בכשל של ראש הממשלה וצה"ל שתעדפו את הגנת יהודה ושומרון בגלל גחמות של קיצוניים משיחיים."
מדובר שוב בטיעון שקרי רק שהפעם הטיעון השקרי הזה מגיע מהתעמולה האנטי ישראלית דוברת עברית.
גם אתה שרוי בקונספציה שגוייה?
הרי לכולי עלמא ביבי הוא אדם לחיץ כאשר הקיצוניים בממשלתו העדיפו את יהודה ושומרון.
נתניהו חשש שיפרקו לו את הממשלה ולכן הוא נעתר לדרישם.
- "מי ייתן את הדין על כל זה?"
אני מקווה שכל האחראים יתנו את הדין על כך ובכל הדרגים לשעברים ובהווה דרג מדיני, בטחוני, פקידים ממגוון זרועות הממשל ואפילו זרועות התעמולה "מכוני מחקר" ועמותות פוליטיות.
אין דבר כזה "כל האחראים", יש רק אחראי אחד - זה שעומד בראש הפירמידה!!
- "תעזבו הכל, ותקשיבו למה שאמר אלוף במילואים יצחק בריק לפני שלושה חודשים."
לצערי הרב האזנתי לבריק לא פעם ולא פעמיים וראיתי את זה במו עיניי בסדיר ובמילואים ובאזרחות כולל היכרות עם קבלנים של משרד הביטחון שסיפרו לי דברים מזעזעים.
גם ביבי שמע את בריק ולא רק אותו, האם הוא עשה משהו בנדון?
או לפחות האם הוא בדק את הנושא לעומקו?
ברור שלא! וזאת משום שהוא היה עסוק בניהול השינוי המשטרי מהמניעים האישיים שלו!
הנה עוד כמה דברים שבריק אומר:
* האלוף שזלזלו בו הביך את חדשות 12: "סוף סוף הגעתי"
*
היום אנחנו יודעים שהמחבלים מהעסקה הארורה הזו רצחו ישירות עשרה ישראלים לפחות ועוד מאות בצורה עקיפה.
רק במלחמה הזו חיסלו לפחות שלושה נאצים ששוחררו בעסקת שליט.
לא רלוונטי לנושא הנדון באשכול הזה.
אני מתפלא שהוא לא התפטר עד עכשיו.
הממשלה ניסתה להכיל את החמס ולהגיע לסוג של הסדרה איתם וזאת הייתה קונספציה שגוייה.
אני גם לא בטוח שיצליחו למוטט את חמס כפי שנתניהו מצהיר, כך הוא הצהיר גם ב-1929, האם זה קרה? - לא!
הצבא הזהיר, ביבי התעלם מאזהרותיו.
כבר לא נאשם, אלא - אשם!, אשם!, אשם!
באסון הגדול ביותר בדברי ימי עם ישראל בעת החדשה!
האחריות תרדוף את ביבי עד יומו האחרון!