(10-10-2023, 01:55 PM)amsh כתב: לא ברור בכלל שהמצרים הזהירו את נתניהו, המדווחת בעצמה חזרה בה ואמרה שהזהירו את אחד מהבכירים ואח"כ טענה שהזהירו את בכירי הצבא..."
כנראה שהמצרים לא היו בקשר עם נתניהו, אבל קציני הצבא ניסו להזהיר את נתניהו, ניסו להסביר לו שהמדינה נמצאת בסכנה, אבל הוא בשלו - לא רצה לשמוע!
כל ראשי מערכת הביטחון: צה"ל, שב"כ, משטרה, וגופי המודיעין הזהירו את הממשלה ואת הקבינט מהתלקחות אלימה, אבל בן גביר, סמוטריץ' ונתניהו התעלמו פעם אחר פעם מהמלצת גורמי הביטחון לפעול באופן זהיר ואחראי.
תקשיב לדבריו שלהאלוף יצחק בריק ולדבריו של אמנון אברמוביץ'.
- "האינטרס הכלכלי, שביבי טען שגובר בשיקולי חמאס התבררה כשגויה.
"לא בהכרח קשור לנתניהו, זאת טעות גדולה שטעו בה כל הדרג המדיני והצבאי הבכיר, בלי קשר לראש ממשלה כזה או אחר.
בהחלט קשור לנתניהו ולו רק משום שהוא ראש הממשלה והוא הנושא באחריות מיניסטריאלית.
- "קיצוץ מתקציב הביטחון לטובת החרדים." גם אם העובדה עצמה נכונה, לא קיצצו מתקציב הביטחון כדי לממן לכל החרדים שבוע
אתה טועה/שוגה וגם מטעה. שר האוצר בהחלט קיצץ מתקציב הביטחון והעביר את הכספים אל הביס שלו (ישיבות, התנחלויות וכדומה).
- "ביבי, בהשפעת ראשי המפלגות הדתיות - (סְמוֹטְרִיץ' ובן גביר) חיזק את החמס והחליש הרשות הפלסטינאית.
"גם אם נתניהו העדיף לחזק את החמאס לא מדובר על השנים האחרונות בהם כולם הבינו שהחמס הוא צרה גדולה בהרבה מהרש"פ, כך שאין לזה שום קשר לסמוטריץ' ובן גביר, ודרך אגב מי שמנע בהמשך להקות קשות בחמס הם הרבה גורמים בשמאל (אולי אפילו בג"ץ) שהתלוננו על הפרת זכויות אדם מול כל פעולה משמעותית שהעזו לנקוט מול החמס.
שוב אתה טועה, שהרי ביב היה זה שפתח את מסלול העברת הכספים לחמס וגם הגדיל את כניסת הפועלים מעזה לרץ, מתוך מחשבה שכך הוא ירגיע אותם.
- "קיצוץ מתקציב הביטחון לטובת החרדים.
"??? גם העובדה כשלעצמה נכונה, הרי לא קיצצו מתקציב הביטחון כדי לממן לכל החרדים חופשה מפנקת בחו"ל (למיטב ידיעתי, יהיה עצוב מאוד לשמוע שפספסתי תקציב כזה), מדובר על תקצוב בסיסי שגם אם אתה חושב שהוא לא מגיע לחרדים הקואליציה הנוכחית ועוד הרבה חושבים שהוא כן מגיע להם, ואם כבר מדברים על תקצוב מיותר יאמרו החרדים שכל מיליארדי השקלים שהמדינה מוציאה על תרבות (לא נראה לי שיש צורך לפרט) מיותרים לחלוטין... (כמובן שהם לא מיותרים, רוב העם דורש וצורך את כל זה, אבל אם כבר מדברים על תקצוב חרדים).
לא אמרתי שלחרדים לא מגיע תקציב, אבל למה על חשבון הביטחון?
ובהזדמנות זו אומר לך שהייתי שמח יותר אם החרדים היו ממלאים את חובתם למדינה וגם הם היו נושאים בעול.
למה שרק החילונים ימותו במלחמות ואילו החרדים ישבו בבתי המדרש וילמדו גמרא?
- "יצרת אחדות בעם? - הרי זה המפלג הגדול ביותר של עם ישראל." ערוצי הטלוויזיה הם כמובן הדבר המאחד ביותר בעם...
אל תהיה דמגוג, לא מדובר ב"ערוצי הטלוויזיה" בלבד אלא - בעובדות שאין לערער עליהן.
נתניהו מכפיש קבוצות אוכלוסייה שלמות, משסה ציבור בציבור, משווה בין עובדים למחבלים.
במשך כשלושים שנה ביבי הוביל את המרד הגדול נגד ממסד עוצמתי (אמיתי או מדומיין), שלפחות מחצית מהישראלים מאסו בו.
זאת הסיבה לכך שנתניהו תמיד היה מנהיג מפלג. זאת הסיבה לכך שהפוליטיקה שלו תמיד הייתה פוליטיקה של "הפרד ומשול". כי באמת, באמת הוא תמיד היה לגמרי בודד וזר ואחר. לא היו לו חברים, לא הייתה לו משפחה פוליטית, לא היה לו בית רעיוני שהוא מחויב אליו ושואב ממנו את כוחו.
נתניהו הסיט נגד המשטרה, נגד הבג"ץ, נגד היועמ"ש, נגד העיתונאים ונגד הטלוויזיה ובעצם - נגד כל התקשורת.
נתניהו נקט במדיניות של שקרים, ראה כאן:
משום מה התעלמת לחלוטין מכך שהם אמרו בפירוש שההפגנות במדינה עודדו אותם, ומכך שסרבני המילואים עודדו אותם...
שוב אתה משתמש בדמגוגיה זולה ומבלבל בין הסיבה (הגורם והמניע הראשוני) לבין המסובב (התוצאה שנתקבלה).
אני מניח שאתה מכיר את הכלל שאומר "לעולם אין ללמוד מן המסובב, משמע מן התוצאה, על הסיבה, כלומר על הגורם שחולל אותה".
אבל הלקח שנראה שחלקינו לא הפנמנו עדיין -השנאה הורגת!!! כשאנחנו שונאים ומסיתים, (מימין או משמאל) אויבינו תוקפים, כך היה בהיסטוריה והוכח שוב פעם היום, וכן, אני מודה, גם אני שנאתי, הרגשתי מול הרבה בשמאל בדיוק את מה שאתה מרגיש כלפי נתניהו, אבל חלאס'!! התפקחנו והבנו שזה לא הזמן לשנוא בחודשים הקרובים ודאי ואפילו לעולם לא!
כאן אני בהחלט מסכים איתך אבל אל תשכל "מי התחיל" (כפי שהילדים אומרים).
אני חושב שהמסר הזה הדהד כמעט לכולנו וטוב שכך (מהתקשורת כבר התייאשתי...).
חבל מאוד, האם בגלל שהתקשורת משקפת לך את האמת בפרצוף?
ואני רוצה להדגיש הגיוני מאוד שנתניהו אשם! אם כך נעיף אותו כולנו לכל הרוחות. יהיה לנו עוד הרבה זמן לעריפת ראשים, אבל זה לא מרגיש לי כמו הזמן הנכון לזה...
גם כאן אני נוטה להסכים.