יש כאלה שמעודדים תעופה ע"י הזזה קלה של היד (אבל בצורה כזו שאם התוכי ממש לא רוצה לעוף אז הוא יוכל להישאר על היד)
אבל לפי הניסיון שלי גם זה לא טוב, הדבר הכי טוב הוא פשוט להמתין בסבלנות ולא לנסות לעודד תעופה בכוח בכלל אלא רק ע"י צופרים וחיזוקים חיוביים (יש לי ניסיון בזה גם מהתוכי שלי וגם מעוד אנשים שליוויתי בהצלחה בתהליכי האילוף עד שהגיעו לפריפלייט)
הניסיון שלי מראה לי שתוכים שהעיפו אותם בכוח או ע"י חיזוק שלילי הרבה פעמים העדיפו לנוח על ענף גבוהה במקרה שרצו מנוחה משום שידעו שאם יחזרו אל הבעלים אז הוא יעיף אותם שוב בכוח ולא יתן להם לנוח (התוכים לא תמיד במצב רוח לתעופה, גם הם לפעמים רוצים לנוח או שסתם לא מתחשק להם לעוף עכשיו...)
בקיצור, לדעתי הדרך הכי טובה היא פשוט לתת לתוכי לעוף מעצמו רק מתי שמתחשק לו.
(כן אפשרי לעודד תעופה ע"י הנחת התוכי במקום מסויים ואז ללכת משם ולקרוא לו אליך, משום שבמקרה זה אתה לא מפעיל על התוכי לחץ פיזי כדי שיעוף)
אבל לפי הניסיון שלי גם זה לא טוב, הדבר הכי טוב הוא פשוט להמתין בסבלנות ולא לנסות לעודד תעופה בכוח בכלל אלא רק ע"י צופרים וחיזוקים חיוביים (יש לי ניסיון בזה גם מהתוכי שלי וגם מעוד אנשים שליוויתי בהצלחה בתהליכי האילוף עד שהגיעו לפריפלייט)
הניסיון שלי מראה לי שתוכים שהעיפו אותם בכוח או ע"י חיזוק שלילי הרבה פעמים העדיפו לנוח על ענף גבוהה במקרה שרצו מנוחה משום שידעו שאם יחזרו אל הבעלים אז הוא יעיף אותם שוב בכוח ולא יתן להם לנוח (התוכים לא תמיד במצב רוח לתעופה, גם הם לפעמים רוצים לנוח או שסתם לא מתחשק להם לעוף עכשיו...)
בקיצור, לדעתי הדרך הכי טובה היא פשוט לתת לתוכי לעוף מעצמו רק מתי שמתחשק לו.
(כן אפשרי לעודד תעופה ע"י הנחת התוכי במקום מסויים ואז ללכת משם ולקרוא לו אליך, משום שבמקרה זה אתה לא מפעיל על התוכי לחץ פיזי כדי שיעוף)
(10-01-2023, 10:06 PM)יוסף !!! כתב: למה הוא כן ממשיך לעוף אלי מעוד מקומות.
כפי שאמרתי, זה לא 100% שהתוכי יאבד את האמון שלו בך, אבל בהחלט יש סיכוי סביר שזה יקרה בעתיד אם תמשיך להעיף אותו בכוח.
ודווקא אני גם חושב כך רק פשוט כל הסרטונים שאנשים מאמנים לפרי פלייט אם זורקים את התוכי אז חשבתי שככה אמורים לעשות כדי שהתוכי יעוף יעשה סיבוב וינחת אלי.
לא כל מי שמעלה סרטונים צריך ללמוד ממנו, מי מבטיח לך שהאיש שמעלה סרטונים אינו עושה טעויות??
רוני הגרינציק שלך מאומן גם לעשות סיבוב ולחזור? או רק לעוף אליך?
גם וגם. (לא לימדתי אותו לעוף ממני בפקודה ולכן הוא עושה את הסיבוב רק מתי שמתחשק לו ולא ע"פ פקודה, אבל לבוא אלי ממקום אחר זה ע"פ פקודה.)