(08-03-2023, 01:56 PM)רוני כתב:(08-03-2023, 01:23 PM)shauliav2 כתב:(08-03-2023, 10:22 AM)רוני כתב:(08-03-2023, 10:00 AM)shauliav2 כתב:(08-02-2023, 12:17 PM)רוני כתב: ע"פ הבנתי הרט"ג מנהלת רישום של התוכים ברשימה הלבנה כל מגדל אמור לדווח להם על כמות ההטלות והבקיעות הם יערכו ביקורם/בדיקות ע"פ מה שהם יראו . אם המגדל יחזיק אותם בצורה נאותה עם תנאים טובים אני משער שלא ישבו לו על הצוואר מצד שני אם המגדל לא מתחזק, מנקה, מדווח כפי שצריך אז כנראה יזכה לביקורים של הפיקוח ואולי גם קנסות . את הרט"ג לא מעניין אם אתה סוחר או מגדל עצמאי הם רוצים שבעל החיים יקבל טיפול נאות ומעקב . סתם דוגמא אם היו הטלות והגוזלים נמכרו/הועברו אז למי? אם תוכי מת אז לבדוק למה? ברור לי שזה לא נוח אבל זו המשמעות של פיקוח . בכל מקרה עד שייוסדר להערכתי ייקח שנים כי תמיד יהיו אנשים שירצו לעשות כסף קל. אני בטוח שלהרבה אנשים לא תמיד נוחה הדרך אבל צריך לעשות משהו כיום זה בעיקר תלוי במגדל כמה הוא איכפתי ואוהב (ויש כאלה שיעשו הכל למען בע"ח שהם מחזיקים) אבל לא כולנו דומים השוק פרוץ אסיים בנימה אופטימית שתמצא הסדרה הגיונית לרווחת בעלי החיים והמגדלים
בקיצור אני מסכים עם המטרות אך לא עם הדרך שבה הדברים נעשים, הכי פשוט בשבילם זה לאסור גידול תוכים וזהו, אבל זו לא הדרך הנכונה.
שאולי
כותב את דעתי בלבד כל אחד שיפעל ע"פ מצפונו והידע שלו