(08-03-2023, 01:23 PM)shauliav2 כתב:(08-03-2023, 10:22 AM)רוני כתב:(08-03-2023, 10:00 AM)shauliav2 כתב:(08-02-2023, 12:17 PM)רוני כתב:(08-02-2023, 11:53 AM)shauliav2 כתב: ראשית חשוב לציין שלא כל בעלי החיים מופיעים ברשימה של הרט"ג ואם הם מופיעים ברשימה הלבנה או השחורה אז יש סיבה מי שאמון על הנושא במדינה זו הרט"ג גם אם זה לא נח לי ולא בא לי הם הרשות ויש להם הרבה יותר מידע ממה שיש לי . האם בררת מה התשלום? על מה הזעקה ? אנשים סוחרים בתוכים באלפי ₪ ולא יכולים להקצות מהמכירה 50 ₪ לטובת בעלי החיים שהם מגדלים ומתפרנסים ממנו? חוזר על עצמי צריך הסדרה לפני הכל עבור בעלי החיים. אני לא מדבר על הסוחרים אלא יותר על מגדלים פרטיים שמגדלים ללא מטרות מסחר למה הם צרכים לשלם?
אני עוקב אחר הנושא יש קבוצות גם ברשתות החברתיות תצטרף ותהיה שותף למאבק כדי להגיע לאיזון . מי שמגדל בצורה נאותה ומסודרת שיהיה רשום כמגדל חוקי ויתפרנס בכבוד מה גם מי שירכוש יקבל בע"ח בדוק בריא ומטופל . מעבר לכך שלא יפיץ מחלות. עכשיו קצת בנימה אחרת כמה פעמים שמעת/ראית שמכרו למישהו תוכי חולה, פגוע וכד'? יש מקרים שזה עוול לבל החיים נמכרים תוכים עם מחלת המקור והנוצה כי יש אנשים שלא מבינים והכסף חשוב יותר מכבוד. כפי שאמרתי, אני מסכים שסוחרים צרכים לקבל אישורים מיוחדים, בין היתר כדי למנוע הפצת מחלות ואני מסכים איתך שיש מגדלים שמרמים ומוכרים תוכים חולים, אבל תסביר לי איך קבלת איורים מהרט''ג תמנע רמאויות כאלה של מגדלים??? הרי מגדל שהתוכי שלו למשל חלה במחלת המקור והנוצות פשוט ימכור בלי לדווח שהתוכי חולה...
בטח ובטח יכול לחייב אם השכן שלי קושר את הכלב שלו עם רצועה קצרה ולא מספק לו מספיק מים ומזון כי אין לו כסף אז מה להשאיר את הכלב לגווע ברעב? זה לא אותו דבר, בתוכים זה מסובך יותר מכיון שאין כמעט ווטרינרים לתוכים וגם לא ניראה לי הגיוני שיידרשו ממגדלים לקחת כל תוכון חולה לווטרינר, הווטרינרים לוקחים רק על ביקור ובדיקה (ללא טיפול) באזור ה200 ש''ח וגם אם הבנאדם רוצה לא תמיד הוא יכול להוציא סכום כזה על כל תוכון חולה (כמובן שאני כן בעד לקחת את התוכים לווטרינרים אבל אני מסביר למה לא ניראה לי הגיוני לחייב את זה בחוק.) אם התוכי חלה אז לתת לו לגסוס כי אין כסף לטיפול ? וודאי שלא הייתי נוהג כך, אבל איך בדיוק תכריח מגדלים ללכת לווטרינר?? אל תשכח שלא לכולם יש תוכים כמו שלך ויש המון אנשים שמגדלים להקות של תוכים קטנים ואם ייקחו כל תוכי חולה לווטרינר זה יכול להגיע להם לאלפי שקלים שמבחינה כספית התוכי עולה פחות מביקור אחד אצל ווטרינר, חוץ מזה, איך בדיוק תכריח את הבנאדם לקחת את התוכי לווטרינר?? תלך כל יומיים לבדוק אם יש לו תוכי חולה?? אם אני אראה עוול אני אפעל לתקן אותי בכל האמצעיים החוקיים שיש לנו רצוי שנבין כולנו ההסדרה אומנם בהתחלה קשה אבל היא נחוצה לבע"ח שאנו מגדלים. אני וודאי מסכים איתך במטרה, אבל לדעתי זה לא הדרך לפיתרון, צריך ללכת יותר בכיון של להביא ווטרינרים, שיהיה בכל עיר לפחות ווטרינר אחד שיודע לטפל בתוכים, וגם להוריד את המחירים המופרזים שהם לוקחים, לדעתי גם יהיה רעיון טוב לחייב לשים לתוכים טבעות סגורות עם ארץ מוצא ובית גידול, ככה תדע שהתוכי לא נתפס בשבי או יובא לארץ שלא כחוק.
כמובן שאם הם ידרשו דבר כזה אז יצטרכו למכור לנו טבעות לתוכים מכיון שהיום אין את זה בכל מקום, ולא תמיד כל מגדל מצליח להשיג טבעות.
בקיצור אני מסכים עם המטרות אך לא עם הדרך שבה הדברים נעשים, הכי פשוט בשבילם זה לאסור גידול תוכים וזהו, אבל זה לא הדרך הנכונה.