05-08-2023, 09:57 AM
חבל שגזרת לו את נוצות התעופה וגרמת לו להיות נכה לפחות עד שהנוצות יגדלו מחדש.
גזירת נוצות התעופה, אינה ערובה לכך שהתוכי לא יברח.
קיצוץ אברות התעופה הוא מעשה שאנו "כופים" על בעלי הכנף שברשותנו.
הנטייה שלי היא לא לגזור, מהנימוקים האלה:
ישנם רק שתי סיבות שבגללן אני יכול להבין (אבל לא להצדיק) את גזירת נוצות התעופה:
גזירת נוצות התעופה, אינה ערובה לכך שהתוכי לא יברח.
קיצוץ אברות התעופה הוא מעשה שאנו "כופים" על בעלי הכנף שברשותנו.
הנטייה שלי היא לא לגזור, מהנימוקים האלה:
- מבחינת הסכנות אין הבדל בין תוכי שגזרו לו את הנוצות לבין תוכי עם נוצות שלמות.
לתוכי גזור או לתוכי שאינו גזור הסכנות זהות לחלוטין.
- תוכי גזור נוצות מאבד את הביטחון העצמי שלו ונעשה תוקפן.
- תוכי גזור נוצות עדיין יכול לברוח, במיוחד כאשר הוא נבהל מאירוע פתאומי.
במקרה כזה, המגדל מופתע "איך קרה שהתוכי ברח, הרי גזרתי לו את נוצות התעופה" אבל עובדה שזה קורה במקרים רבים.
- אם תוכי, שגזרו לו את נוצות התעופה, בכל זאת מצליח "לקפוץ" מהחלון אל החצר, מהר מאוד הוא ייטרף ע"י החתול הראשון שיפגוש אותו, שהרי הוא נכה ומוגבל מאוד ביכולת התעופה.
- המגדל סומך על פעולת הגזירה וחושב שבכך הוא "קנה לעצמו תעודת ביטוח" ובפועל תוך מספר שבועות הנוצות החדשות גדלות והמגדל לא שם לב לכך ואז קורה האירוע שלא רצינו שיקרה.
- יש גם את העניין האסתטי והיופי, ברור שגזירת הנוצות פוגע בשלמות יופיו של התוכי.
- ויש את העניין המצפוני, הגבלת התנועה המרחבית של התוכי, ובעצם אנחנו גורמים לו להיות נכה באופן יזום (תחשבו, האם יש לנו את הזכות הזו?).
אנחנו גורמים לתוכי להיות נכה בעל כורחו.
- אם לא גוזרים נכון את הנוצות, התוכי לא יוכל לנחות נחיתה רכה, והוא עלול "להתרסק" לקרקע ולפצוע את עצמו.
- בעיה מאוד נפוצה, וקשה לטיפול, היא הבעיה של מריטת נוצות אצל תוכים, בגלל דיכאון.
קיצוץ נוצות התעופה באופן שגוי, בהחלט עלול להיות אחת הסיבות העיקריות לתופעה זו.
- בעיות ברבייה - הזכר מתקשה לייצב את עצמו על גבה של הנקבה.
- אם תגזור את נוצות התעופה בעצמך, תסתכן בכך שהתוכי יזכור את החוויה הטראומטית הזו, והוא ישנא אותך ויפתח התנהגויות תוקפניות אליך (וגם אל אחרים), במקרים רבים זה יהיה בלתי הפיך.
- גזירת נוצות התעופה מונעת מהתוכי לפתח את שרירי התעופה ובכך אתה מחליש את התוכי.
- חשוב מאוד שתוכי "ישחרר אנרגיה" והוא משיג זאת בעיקר ע"י תעופה, תוכי שלא עף עלול לפתח דיכאון ומחלות פיזיות.
- ומי שבכל זאת מחליט לגזור לפחות שיאפשר לתוכי להיות מחוץ לכלוב כשבסביבתו יש צעצועים ומתקנים לטיפוס.
ישנם רק שתי סיבות שבגללן אני יכול להבין (אבל לא להצדיק) את גזירת נוצות התעופה:
- כאשר יש ילדים קטנים בבית (מתחת לגיל 10) ויש חשש שהם ישאירו את החלון או הדלת פתוחים.
- כאשר התוכי מגיע אליך בגיל מבוגר ואתה לא יודע מה בדיוק היה איתו קודם, לא מכיר את ההיסטוריה שלו.