15 דקות, זה מעט מידי.
מדובר על שעות ולא על דקות.
משרים, במי ברז (לא במים חמים) למשך זמן עד שהזרעים סופגים את המים וטופחים, כפי שעושים לפני שמבשלים שעועית ו/או חומוס.
בד"כ משך הזמן הוא 12עד 24 שעות (בחורף - 36-48 שעות).
הערך בהשריה ו/או בהנבטה הוא הפיכת ההרכב הכימי מפחמימתי לחלבוני, זה אולי הפתרון הבריא ביותר, האידיאלי לחלבון שמקורו אינו מן החי.
תהליך המרת הפחמימה לחלבון ככל שאני יודע ומבין מתרחש בעיקר במשפחת הקטניות הענפה, שגם ללא הנבטה מכילה כ10% חלבון.
בתהליך ההנבטה כוח הפריצה של הנבט דורש חלבון וכך הטבע משנה את ההרכב ל- 30%-40% חלבון.
ה"השרייה" ניתנת פעמיים/שלוש בשבוע, כתוספת מזון עשיר לתוכים.
סוגי הזרעים וגודלם מותאמים לסוגי התוכים השונים.
מדובר על שעות ולא על דקות.
משרים, במי ברז (לא במים חמים) למשך זמן עד שהזרעים סופגים את המים וטופחים, כפי שעושים לפני שמבשלים שעועית ו/או חומוס.
בד"כ משך הזמן הוא 12עד 24 שעות (בחורף - 36-48 שעות).
הערך בהשריה ו/או בהנבטה הוא הפיכת ההרכב הכימי מפחמימתי לחלבוני, זה אולי הפתרון הבריא ביותר, האידיאלי לחלבון שמקורו אינו מן החי.
תהליך המרת הפחמימה לחלבון ככל שאני יודע ומבין מתרחש בעיקר במשפחת הקטניות הענפה, שגם ללא הנבטה מכילה כ10% חלבון.
בתהליך ההנבטה כוח הפריצה של הנבט דורש חלבון וכך הטבע משנה את ההרכב ל- 30%-40% חלבון.
ה"השרייה" ניתנת פעמיים/שלוש בשבוע, כתוספת מזון עשיר לתוכים.
סוגי הזרעים וגודלם מותאמים לסוגי התוכים השונים.