01-19-2023, 11:35 AM
(01-19-2023, 10:52 AM)צבי דגן כתב: תוכים עלולים שלא להטיל מסיבות אחדות, כמו:
- שני פרטים הם מאותו הזוויג (זוג זכרים או זוג נקבות).
בדוקי מין, זכר ונקבה
- אחד מהפרטים עקר.
- הפרעות חיצוניות, כמו חיות מחמד אחרות (כלבים, חתולים וכדומה).
יכול להיות שקיים הפרעות כאלה לצערי לא נשלט
- הפרעות של בני אדם.
זה בעצם הכניסה שלי וההתעסקות בהם שכדאי להפסיק אם אני רוצה גוזלים??
- תיבת קינון שלא נמצאת במקום נוח (היא צריכה להיות במקום גבוה בכלוב) או שפתח הכניסה קטן מידי. נמצאת במקום גבוה בכלוב והם אוהבים אותה
- תזונה לקויה: תזונה נכונה ומאוזנת תביא לתוצאות רבייה טובות יותר וגוזלים בריאים שמצליחים לשרוד .
אוכלים תזונה מעולה, בעיקר כופתיו, קצת מזון ביצים,
פעמיים שלוש בשבוע לסירוגין:
ירקות פירות זרעי השריה והנבטה
- עיקור חורף: קורה לביצים של התוכית בעונת החורף כשהטמפרטורות יורדות, בעיקר בלילה, מתחת ל-15 מעלות צלזיוס.
בכל לילה שבו הנקבה לא דוגרת, הביצים עוברות תהליך התקררות מעין "עיקור חורף".
רק הביצה שהוטלה ביום האחרון, שבו הנקבה החלה לדגור, תבקע ובתנאי שהייתה פורייה.
- כלוב קטן מידי.הם חיים בכלוב ענק
- שמירה על הגינה ותנאים מתאימים בכלוב ובסביבתו: ניקיון של שאריות אוכל למניעת עובש ויצירת פטריות.
התוכים מאוד רגישים למחלות זיהומיות. ניקיון בסביבת הכלוב ימנע ממזיקים להגיע אל הכלוב ולכלי האוכל, מזיקים כגון עכברים עלולים לעשות את צרכיהם בכלי האוכל ולהעביר מחלות לתוכים ולגרום להפרעות בדגירה ואף לגרום לכך שנחשים יגיעו על מנת לצוד את העכברים.ביחס לזה שהם רק זוג והכלוב ענקקק (2*1*2) הם לא מספיקים ללכלך אותו אבל אני מנקה כל יום
- הצבת תיבות קינון במספר גדול יותר ממספר הזוגות: גם אם הם יתמקמו בתיבה אחת הם עדיין יפזלו אל התיבות האחרות, וכאן מתחילה המלחמה, לכן תמיד להוסיף תיבות קינון נוספות מעבר למספר הזוגות.
כדאי למקם את תיבות הקינון באותו הגובה, משום שהתוכים יעדיפו את התיבה הגבוה ביותר שהוא מן הסתם הבטוח ביותר עבורם.
כאשר כל התיבות נמצאות בגובה זהה אין התלבטות, אך אם ישנו תא גבוה במיוחד יתכנו מריבות וניסיונות ל"כבוש אותו" מידי הזוג הקיים.
יש רק זוג אחד ותיבה אחת
- יש לדאוג לכך שהכלובים יבנו בצורה שתאפשר מחסה לאורך כל היום מקרינת שמש ישירה לפחות בחלק ניכר משטח הכלוב, אם הצל יהיה בחלק קטן מהכלוב זה יאלץ את כל התוכים להצטופף במקום ומכאן למלחמות וריב הדרך קצרה.הכלוב עצמו מתחת לפרגולה ובעצם יש רק מעט שמש ישירה ורק בשעות מסויימות ורק לחצי כלוב
- יש למגן את הכלוב לפחות בשלושה צדדים כאשר בחזית ישנה אפשרות לסגור את הכלוב לפחות בחלקו עם אפשרות לפתיחה וסגירה (כמו ווילון).שלושת דפנות חסומות לרוח והדופן הקדמית היא אם וילון שאני מוריד עד חצי גובה בימים קרים למרות שהכלוב ממוקם במקום שאין שם רוח גם ככה
אז בעצם אם אני מסתכל על כל מה שכתבת ועל התגובות שלי
נשארנו עם 3 בעיות
עקרות
הפרעות בע''ח
ההפרעות אנשים
אני אפסיק להכנס אליהם בתקופה הקרובה וננסה שוב אחרי
יש המלצות מה לעשות עם חתולים?