(10-18-2022, 06:51 PM)צבי דגן כתב: יש לזכור את שלוש העובדות האלה:צבי, מודה לך מאוד על הפירוט המלא והמקיף. חייב להודות ולומר שטעיתי! טעיתי בכך שלא חקרתי מספיק וקניתי ציפור שאני לא מסוגל ככל הנראה להתמודד איתה מאחר ואין לי מספיק ידע, ניסיון וגם זמן שדורש ג'אקו.מה עושים לאחר שבדקת ושללת את הסיבה הרפואית והגעת למסקנה שהסיבה למריטות היא התנהגותית?
- תופעת המריטות, שסיבתה התנהגותית, היא תופעה קשה לטיפול ולפעמים אין לה פתרון בכלל.
לעומת זאת, אם תופסים את ההתנהגות הזו כבר בהתחלה, הטיפול יהיה קל יותר.
- מריטת נוצות שאינה מטופלת בזמן עלולה לגרום לתוכי שלך להתקרח באזורים מסוימים לכל חייו.
יש לציין שהתוכי מורט נוצות גם באופן טבעי ללא פתולוגיה בתהליך שנקרא סינוץ (ניקוי הנוצות), ויש להתייחס לזה כהתנהגות טבעית.
- מריטה עצמית יכולה להיות בעיה מאוד קשה לפתרון, לא תמיד ניתן לשים את האצבע על הגורם לכך.
- הפתרון הקלאסי הוא, להעניק לתוכי המון תשומת לב, חום ואהבה, וחיזוקים חיוביים, במילים אחרות, תעניק לתוכי אהבה בשפע.
לא תמיד, מי שקונה תוכי, מודע גם לצרכים שלו - לא רק מזון אלא הוא זקוק גם לחברה ולתשומת לב.
לפעמים זה משותף לכל התוכים ולפעמים יש להתאים את היחס שלכם לפי סוג התוכי שיש לכם.
- לעיתים, תוכים מורטים נוצות לאחר אירוע טראומטי מסוים , כמו: מעבר לכלוב חדש שבו הוא מרגיש מאוים, או מעבר לחדר שלא מתאים לו, אולי חם לו בסביבה שבה הכלוב שלו נמצא, אולי נכנס דייר חדש לבית (חיית מחמד או תינוק) שמפחידים את התוכי שלכם כיסוי הכלוב שגורם לו לפחד ועוד.
- בד"כ התופעות האלה לא יהיו, כאשר נותנים לתוכים שלנו תזונה מאוזנת עשירה ומגוונת מן הטבע (מזונות טבעיים).
הבעיות עלולות להתעורר כאשר התוכי ניזון רק מכופתיות או כאשר נותנים להם תוספי מזון שונים, כמו ויטמינים באופן מלאכותי.
העמסת יתר של תוספי מזון, או של מזון מעובד (של בני אדם), עלול להביא לתוצאות של מריטת הנוצות.
- מריטת נוצות יכול לנבוע גם מחוסר שינה (תוכי זקוק ל- 10-12 ורצוי - 14 שעות שינה בתנאי שקט וחשיכה) וגם משעמום - חוסר בצעצועים מסוגים שונים ובמיוחד - צעצועי לעיסה.
תספק לתוכי צעצועים, ענפים לטיפוס וחפצים ללעיסה אלה יכולים לא רק להפיג את השעמום של התוכי שלך בזמן שאתה לא נמצא בקרבתו, אלא גם להסיח את דעתו ממריטת הנוצות. במקרה הזה כדאי להרבות בצעצועים, ענפים ודומיהם, כדי שהתוכי יהיה עסוק כמעט כל הזמן.
ושוב - חשוב שתמצא דרך לבלות זמן רב יותר בקרבת התוכי שלך, כדי שגם אתה תוכל להציע לו הסחות דעת, במידה והוא אינו מסתדר לבד.
- כאשר הוא מתנהג כראוי צריך לתת לו חיזוקים חיוביים ואפילו מזון שאהוב עליו.
כשהוא מורט את הנוצות, צריך להתעלם ולא לצעוק עליו, אלא רק להסיח את דעתו כפי שנאמר לעיל, ובמקביל לחפש כל התנהגות טובה שלו, אפילו הקטנה ביותר, שיכולה לזכות אותו בליטופים ובדברי שבח.
- אדגיש שוב ואומר שהטיפול במריטת נוצות, שנובעת מסיבות נפשיות, אינו טיפול פשוט כלל וכלל, עליך לנסות לטפל בבעיה מוקדם ככל האפשר.
כמו כן, לצערי יש נטייה מטורפת עם שיווק שקר ומרמה בנושא הג'אקו. אני רואה בכל מקום, ג'אקו, חמוד מתאים לכל ילד וכו וכו.. זה הכי לא תוכי שמתאים לכל ילד וזה לא צעצוע ואפילו לא מתאים לכל אדם בוגר.
אני קורא את כל מה שאתם כותבים כאן, מנסה ליישם מה שביכולות שלי אך מצד שני מתחיל לשקול לחפש לו בית... זה לא דבר שהייתי רוצה בפרט שהוא נקשר אליי מאוד, הוא אוהב אותי ואני רואה את זה... הוא מזמר ושר ליידי, מנסה להאכיל אותי מהאוכל שלו, אם הוא שוחרר לפני שהגעתי הביתה אז הוא עף אליי עוד לפני שנכנסתי לבית כברר בחדר מדרגות פוגש אותי...
אז כן, דילמה! למסור אותו ומי יכול להבטיח שלא יעשו מכירה עליו?!
איך אני יודע שהוא ישרוד את הפרידה?!
ובכללי, כואב לי להיפרד כי אני לא בטוח שמציתי את הכל...
סליחה אני "חופר" כאן הרבה אבל נראה שאני מתחיל להיות בדיכאון מהסיפור הזה