(10-18-2022, 05:38 PM)רוני כתב: ראשית, אני שמח לשמוע שכיסוי התוכי הועיל לבעיה שהייתה לך עם הנקישות.הי רוני, תודה על התייחסותך.
לדעתי לא מסתבר שהתוכי מורט נוצות בגלל שאתה מכסה אותו בלילה, אלא להפך, תוכי שמכוסה בלילה ישן יותר טוב ומן הסתם יש לו פחות נטייה לבעיות התנהגות. (אם כי זאת רק דעתי האישית, ואני לא שולל לגמרי אפשרות שהוא מורט בגלל זה, אחרי הכל לכל תוכי יש אופי משלו ולכן אני לא יכול לקבוע בוודאות)
אבל אני ממליץ לך להשתדל מאוד שהתוכי לא ישמע אותך בזמן שהכלוב מכוסה, (אם אתה חושש שזה גורם לו למריטה והשתוללות בתוך הכלוב...)
אני לא יודע איך ניתן לבדוק האם המריטה נובעת מכיסוי התוכי בלילה. (אבל אפשר להפסיק לכסות ולראות האם המריטה מפסיקה. רק קח בחשבון שהבעיה הקודמת עם הנקישות יכולה לחזור)
אני לא יודע האם ניתן לדעת ממתי הנוצות האלו שמצאת...
נ.ב- האם אתה בטוח שהוא מורט? אולי הנשירה נובעת מסיבה אחרת?
האם ראית החמרה בהתקרחות בשבוע- שבועיים האחרונים?
אתחיל מהסוף. אני בטוח שהוא מורט אותן, כפי שרשמי נוצות היו דבוקות בדם על הסדין. כמו כן גם על החזה והצואר שלו ראיתי שאריות של דם.
אני לא מבין הרבה בתוכים אבל משער לעצמי שנשירה לא אמרה להיות מדממת (אולי אני טועה).
כמו כן, היו מקרים שהוא תלש נוצות דם (הפעם לא היה דם על הנוצה) שרק צמחו כאשר היה על הכתף שלי וצמוד לאוזן, פשוט שמעתי את התלישה הזו.
לגבי נקישות, זה בדיוק מה שאני תוהה לעצמי, אם אוריד את הכיסוי אז סביר להניח שהנקישות יחזרו מהר מאוד אך אם אדע בוודאות שהמריטה בגלל הכיסוי אז אוותר על הכיסוי בלית ברירה.
לא יכול לומר שראיתי החמרה באזור החזה והצוואר אבל כן גיליתי אתמול שגם ברגל אחת הוא מרט נוצות (אולי זה ישן לפני כמה ימים) ורואים עור.
מצרף תמונה ...