נכון.
בביצה שלוקה (קשה) יש, 58.5% חלבון, ו-31% החלמון שחלק גדול ממנו הוא שומן.
מלבד זאת, בביצה יש גם 25 מרכיבים נוספים כמופרט למטה:
במאה גרם ביצים (2 ביצים) יש:
בביצה שלוקה (קשה) יש, 58.5% חלבון, ו-31% החלמון שחלק גדול ממנו הוא שומן.
מלבד זאת, בביצה יש גם 25 מרכיבים נוספים כמופרט למטה:
במאה גרם ביצים (2 ביצים) יש:
- חלבון: 12.1 גרם
- פחמימות: 0.68 גרם
- שומנים: 12.1 גרם
- חומצות שומן רוויות: 3.3 גרם
- חומצות שומן חד בלתי רוויות: 4.9 גרם
- חומצות שומן רב בלתי רוויות: 1.8 גרם
- כולסטרול: 410 מ"ג
- אשלגן: 147 מ"ג
- סידן: 56 מ"ג
- מגנזיום: 12 מ"ג
- ברזל: 2.1 מ"ג
- אבץ: 1.44 מ"ג
- ויטמין B1 (תיאמין): 0.09 מ"ג
- ויטמין B2 (ריבופלאבין): 0.3 מ"ג
- ויטמין B3 (ניאצין): 0.1 מ"ג
- ויטמין B6 (פרידוקסין): 0.12 מ"ג
- ויטמין B12 (בי-12): 66 מיקרוגרם
- ויטמין B9 (חומצה פולית): 65 מיקרוגרם
- ויטמין A מסוג שווי רטינול: 227 מיקרוגרם
- ויטמין D3 (די 3): 1.8 מיקרוגרם
- זרחן: 180 מיקרוגרם
- יוד: 12.7 מיקרוגרם
- ויטמין E (אי): 1.93 מיקרוגרם
- סלניום: 10 מיקרוגרם
- ויטמין A מסוג קרוטנואיד: 10 מיקרוגרם