קקדו קורלה קטנה
קורלה קטנה
Little Corella
Chalcopsitta a. Insignis
מראה חיצוני: דומה ל- gymnopsis, אך עם צבע כתום-ורוד מעורפל בבסיס הנוצות. הטבעת הכחולה מסביב לעין בהירה יותר, המקור קצר ומאוד מעוקל, מעט גדול יותר. הצעירים זהים להוריהם, למעט טבעת העור מסביב לעין שצבעה כמעט לבן. מוטת כנפיים: 260-313 מ"מ.קורלה קטנה
Little Corella
Chalcopsitta a. Insignis
אורך: 38 ס"מ
משקל: עד 530 גרם
מצב בטבע: משגשג
תפוצה ונישה אקולוגית: צפון אוסטרליה, כולל האיים הקרובים לחוף. יערות פתוחים (בעיקר עם עצי אקליפטוס), אזורי מנגרובה, אזורים מתורבתים עם קבוצות עצים מבודדות ולעיתים גם אזורים עם שיחים גבוהים. באזורים מסויימים ניתן למצואו גם בערים גינות ופארקים. .
תזונה בשבי: תערובת זרעי חריע, חמניה, שיבולת שועל, חיטה ושאר זרעים קטנים, תירס צעיר, ורד הבר. מומלץ לפזר זרעים מונבטים על רצפת הכלוב. גוון פירות וירקות (סלרי, שורשים של דשאים שונים), מזונות ירוקים כל יום.
תזונה בטבע: זרעי דשא שונים, ירק, פירות, גרגרים, פירות יער, אגוזים, שורשים, ניצנים, חרקים וזחליהם. Pastinator מוציא בקביעות שורשים ופקעות מן האדמה, המהווים את עיקר תזונתו. גורם נזקים לשדות אורז, חיטה ודוחן, שבהם מוציא צמחים צעירים מהאדמה, בעיקר במערב אוסטרליה.
אילוף: ניתן לאילוף
גודל כלוב: גדול (80x80x180)
יכולת דיבור: בינונית
חברות: ניתן לחברות
רעש: רועש
רבייה: בטבע – עונת הרבייה משתנה בהתאם למזג האוויר. בדרום-מערב אוסטרליה העונה היא בין אוגוסט לדצמבר, במערב אוסטרליה בין מאי ליוני ובצפון אוסטרליה עונת הרבייה אינה ידועה. בשנים טובות אפשריים שני מחזורי דגירה בשנה. מקננים בענפים ועצים חלולים. גובה הקן נע בין 3.4 ל-9.8 מטר מעל פני הקרקע. תחתית הקן גדולה יותר, והקירות נלעסים ע"י הציפורים. 1-4 ביצים להטלה, בממוצע 2.3 ביצים. 1.9 גוזלים במוצע גודלים. בזמן גידול הגוזלים, ההורים נשארים בלילה בתוך הקן יחד איתם. גודל ביתה: 28.5*38.8 מ"מ. בשבי – בזמן האחרון נהייתה קבועה ואינה כה קשה כמו אצל סוגי קקדו אחרים. יש לבודד את הזוגות. כתיבת קינון ניתן להציב בול עץ בקוטר 30 ס" וגובה 90 ס"מ. יש למלא את התא עצמו בכ-30 ס"מ נסורת ועץ רקוב. הרבייה מתחילה לרוב באביב, אך יכולה להתרחש כל השנה. הזוג נהיה רועש מאוד לקראת עונת ההטלות. תיבת קינון ייבדק היטב ויילעס באינטנסיביות ע"י בני הזוג, שבכך ירפדו אותו. מטילים לרוב 2-5 ביצים, ומתחילים לדגור מהביצה ה-2. פעמים רבות הגוזלים תים עוד בעודם בביצה. זמן הדגירה הוא 23-24 יום, ניצוי הגוזלים אורך 45-56 יום. הגוזלים מגודלים היטב ומואכלים ע"י ההורים עד 4 שבועות לאחר עזיבת הקן. אפשריים 2 מחזורי דגירה בשנה, אולם אז יש להפריד את הצעירים מהר ככל האפר, כדי למנוע את תקיפתם.
תנאי גידול: כלוב תעופה ומרווח עם צל, גודל 2x2x4 מטר. אין להשתמש בעץ, אלא אך ורק ברשת עבה. יש להציב בכלוב ענפים עץ חזק ותיבת קינון. יש להגן עליו מפני קור.
מידע נוסף: בטבע – קקדו רועש ובולט, שלרוב נצפה בלהקות. פעמים רבות נצפו התקבצויות של כמה מאות ואף כמה אלפי פריטים. הרכב הלהקה הוא כ – 20% זוגות עובדים, 50% לא עובדים,20% שאינם בזוג (בודדים) ו-120% צעירים. בעונת הרבייה הזוגות העובדים נפרדים מהלהקה, אולם חוזרים אליה עם צאצאיהם. מידי פעם חובר עם קקדו צהוב-ציצית. בלילה מתקבצת כל הלקה על עצי הקינון, שממוקמים בד"כ ליד בורות מים, מהם הם שותים בבוקר לפני שהם עפים לאכול. בזמן האוכל נשארים לרוב על האדמה, עליה הם רצים בזריזות. כל הלהקה מתקדמת בצורה זו לחיפוש נק' עשירה יותר, ועפה לעיתים נדירות. בשעות הצהריים החמות נחים בצל העלים, ונוגסים חתיכות קטנטנות מקליפת-העץ במקומות אלה. לפעמים כ"כ הרבה פריטים יושבים על עץ אחד, שנוצר הרושם שהעץ כולו מכוסה בעלים לבנים. ממשיכים לאכול אחה"צ ואז חוזרים לבורות המים ועצי הקינון. נדידות מקומיות אפשריות עד 250 ק"מ. התעופה העוצמתית ישירה, מהירה ועם מטות כנפיים עמוקות, ומשולבת בדאייה וצעקות חוזרות ונשנות. בשבי – מידת הרעש בינונית עד גבוה, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות או אחה"צ המאוחרות. צועק עם התקרבות זרים. חחחזק ואינו חשדן במיוחד. אמנם ביישן בהתחלה, אך במהרה מתרגל נותן אמון בבעליו. לעסן כבד, ויהרוס, עם מקורו החזק, כל מבנה מעץ שנמצא בכלוב, לכן מומלץ כמה שיותר להימנע מכאלה. מאותה הסיבה דורש אספקה קבועה של עצים ללעיסה. מומלץ להחזיקו ללא קציצת כנפיים ולאפשר לו לעוף בוולייר, אפילו שאת רוב זמנו אוהב להעביר על הקרקע. בימים קרים במיוחד דורש חימום. הקורלה הקטנה נחשב לדברן הטוב ביותר מבין כל סוגי הקקדו.