(11-13-2021, 09:40 AM)amnon.m84@gmail.com כתב: צבי שלום רב,אמנון, ברוך בואך לפורום, אני מקווה שתהנה ותחכים כאן.
שמי אמנון ואני חדש באתר, אני רוצה לקנות תוכי .
אני מתלבט עדיין על סוג הציפור.
לי היה בעבר דררה, קוקטייל.
העניין הוא שאני לא יודע איך לבצע את הקניה כולל בדיקות שיש לבצע .
קראתי את ההנחיות שלך למשתמשים דומים אבל לא בטוח שאני מכיר מישהו שמבין בזה שיכול לבוא איתי ובעצמי ללא ניסיון חושש מאוד.
ראיתי מחירים בחוות התוכים, לא יודע האם זה תמיד ככה אבל מחירים אסטרונומיים!!
מה לגבי בדיקות אם אני קונה ממישהו ביד 2, האם אוכל לבקש ממנו לבצע בדיקות למחלות ומין?
האם זה מקובל ואיך זה עובד על מנת למזער זיופים?
האם אוכל בבקשה להתייעץ איתך ולקבל הכוונה?
תודה
אתה עושה נכון שאתה מתייעץ לפני הקנייה הניגוד לחלק מהחובבים שהתייעצו לאחר הקניה וזה היה די מאוחר.
כעת אני חושב להביא חבר לבית אבל:
- לא מרעיש מדי כי אני גר בבניין רב קומות.
- בעל יכולת דיבור סבירה פלוס.
- חשבתי על קוואקר, קוניור שמש, דררה, ג׳אקו (חלום).
- תעיין בקטלוג של הלקסיקון שלנו.
- אם תלחץ על התמונות או - על השמות, ייפתחו לך דפים של התוכים ושם תמצא את רוב התכונות שלהם.
- כך תוכל לבחור לעצמך את התוכי שמתאים לך.
- לאחר שתבחר במספר אפשרויות, אוכל לעזור לך לבחור באחד מהם.
ועם זאת, לפי השקפתי, אתה הוא זה שצריך לבחור כאשר אחד הקריטריונים הוא "התוכי שמבחינה חזותית מוצא חן בעיניך".
- תוכי הנזיר (קוואקר), הוא בחירה טובה.
גם הדררה די טובה אבל קצת מרעישה (הלבנים, הצהובים והכחולים, פחות מרעישים).
הג'אקו, אם הוא מחוברת ברמה סבירה, כמעט שלא ירעיש.
קוניור שמש, תוכי צבעוני ויפה אבל מאוד רועש.
- לעניין המחירים, אין לי השפעה עליהם, הם נקבעים לפי ההיצע והביקוש בשוק, בעונת הרבייה (ברוב בהקרים - באביב), המחירים יורדים מעט בגלל שההיצע גדול.
- תמיד רצוי לקנות תוכי שעבר את כל הבדיקות למחלות ואתה יכול לקבל תעודת בריאות עבורו.
לגבי זיהוי הזוויג, אם אתה לא חושב על רבייה, זה ממש לא חשוב אם אתה קונה זכר או נקבה, למרות שאצל חלקם, יש הבדיל במידת הרעש. כשתחליט על התוכי אוכל להנחות אותך גם בעניין הזה.
- כדאי לעיין בשני הקישורים האלה: בתי עסק - חנויות ; בתי עסק - חוות ומגדלים פרטיים
גם כאן, כדאי שתתייעץ איתי לפני הקנייה.