שאלות נפוצות
- איך נראית ביצה פורייה?
אם אתה מחזיק אור חזק מאחורי ביצה פורייה, תראה שום עובר מתפתח בפנים.
- אם נקבת הפינק החלה לשבת על ביציה לפני שבועיים וחצי ללא עדות לבקיעה. האם עדיין יש סיכוי שהביצים יבקעו?
כן, עדיין יש סיכוי לבקוע. בדוק לאחר 30 יום.
- מה זה אומר כשאתה מאיר אור דרך הביצה אבל יש מסך שחור או כתם שאתה לא יכול לראות דרכן?
אם הביצה כולה שחורה, היא מתה, אבל אם יש רק מסך כהה בפנים, סביר להניח שהעובר מתפתח.
- ציפורי האהבה שלי הזדווגו והטילו חמש ביצים. עם זאת, הזכר הצליח לפתוח את הכלוב ועף משם. הנקבה נשארה בתוך הקן עם ביצים. האם הביצים יבקעו ללא בן הזוג?
הביצים יבקעו, אבל זה יגבה מהנקבה יותר זמן לדגירה ומאמצים לגדל את הגוזלים לבדה. וודא שיש לה מזון ומים קרוב לקן, כך שתהיה לה גישה מהירה לכשתצא לשירותים, ותציע לה כלי עם דוחן בקופסה כדי שתוכל לאכול מבלי לעזוב את הקן. עקוב מקרוב אחר התפתחות הגוזלים והיה מוכן לעזור לה אם נראה שהיא מתקשה או מזניחה.
- האם ניתן להדגיר ביצים שנרכשו בחנות?
באופן כללי, לא.
במקרים נדירים מאוד, זה קרה, אבל הביצה הזו חייבת להיות פורייה ושמורה בטמפרטורה מספיק חמה כדי שהעובר ישרוד.
- אז אם הביצה נשארת צפה, זה אומר שהיא חיה או מתה?
ביצה שצפה במים מצביע על כך שהיא נרקבה. אתה לא צריך לנסות להדגיר אותה או לאכול אותה. זו ביצה רקובה.
- אם הביצה שוקעת אך אינני יכול לראות את העובר, האם הוא מת או חי?
סביר להניח שהביצה מתה, אך עדיין הייתי מדגיר אותה רק ליתר ביטחון.
- האם ביצת ציפור יכולה להתחמם יותר מדי?
כן, אבל רק במקרים קיצוניים. ביצה לא יכולה להתחמם מדי מהנקבה שיושבת עליה או ממזג האוויר.
- מצאתי ביצה, ואני לא יודע אם היא מתה או חיה, אבל כל הנוזלים נראים כאילו מונחים לצד אחד. זה עדיין חי?
האם הנוזלים זזים? אם כן, אז תדגיר את הביצה! אם לא, כנראה שהעובר מתה.
- מה עלי לעשות כאשר נקבת הקוקטייל שלי מטילה ביצה?
האם היא פורייה או לא פורייה? יש לך גם קוקטייל זכר או אין? כל הגורמים הללו יכולים לעזור לך להחליט מה לעשות עם הביצה.
- יש לי ששה פינקים. הם הטילו ודגרו על הביצים, אך לא בקעו גוזלים לאחר 24 יום. מה עלי לעשות?
תמתין עוד מספר ימים ותראה. יש לפעמים ציפורים שזה יכול לקחת קצת יותר זמן.
- יש לנו נקבת תרנגול הודו שגרה בחצר שלנו. היא הטילה ביצים אך לא דוגרת עליהן. האם זה אומר שהם לא פוריים?
הם צריכים להיות מודגרים כדי להפוך באמת לפוריים. כל ביצה שהוכנס אליה זרע היא מופרית, אך היא זקוקה לחום ולחות תמידית כדי להיות פורייה.
אם הביצים אינן בנות יותר משבועיים, קיים פוטנציאל שהן יכולות להניב אפרוחים אם ידגרו אותן.
אם לתרנגולת ההודו אין קן מרופד היא לא יכולה לשבת עליהן כלל.
- כיצד אוכל לדעת אם הגוזל הוא זכר או נקבה?
אי אפשר לדעת עד שהם יגיעו לבגרות וגיל הבגרות הוא בהתאם לסוגי בעלי הכנף.
- מה עושים עם ביצים שאינן לפוריות? האם אין מצב שהנקבה שלי תכעס עלי אם אגזול לה את הביצים?
לא, היא לא תכעס. נסה להרחיק את הנקבה שלך מהקן ולהוציא את הביצים מבלי שתראה אותך בשעת הפעולה.
- האם יזיק לעובר אם אכניס את הביצה למים?
בביצים יש נקבוביות; אוויר ומים יכולים לחלחל דרך הקליפה. ניתן לבצע בדיקת פוריות ע"י צפות הביצים בבטחה אם המים פושרים והביצה נשארת לא יותר מ-60 שניות. אח"כ לייבש במגבת נייר ולהחזיר בעדינות לקן.
- נקבת הפינק שלי הטילה את הביצה הראשונה לפני 59 ימים והשלימה תטולה של 5 ביצים, ואז שוב הטילה לאחר 33 ימים - 5 ביצים נוספות; היום היא הטילה שתי ביצים נוספות. מה אני אמור לעשות?
אם המטרה שלך היא להפסיק את מחזור הקינון ולאפשר לנקבה לנוח, הסר את הקנים ותפריד אותה מהזכר כדי לתת לה הפסקה.
תחשיך לה מוקדם יותר ובבוקר תאיר מאוחר יותר (במילים אחרות: תקצר לה את שעות האור), כמו גם שמירה על קרירות סביבתה אמורה לסייע לה לעצור את מחזור הרבייה הנוכחית.
- כיצד לשמור את הביצים פוריות מעל טמפרטורת החדר אך מתחת ל- 30 מעלות צלזיוס. האם זה יהרוג את העובר?
לעולם אל תאחסן ביצים בטמפרטורות של יותר מ- 24 מעלות צלזיוס ובלחות נמוכה מ -40%. תנאים אלה יכולים להפחית באופן דרמטי את יכולת בקיעת הביצים בפרק זמן קצר מאוד. הטה או הפוך את הביצים הפוריות מדי יום בזמן אחסון. שומרים את הביצים על כשהחלק החד כלפי מטה ובזווית של 30-45 מעלות.
ד"ר רוג'ר לדרר הוא אורניתולוג ומומחה לציפורי בר.
ד"ר לדרר הקדיש למעלה מ -40 שנה ללמד, ללמוד ולכתוב על ציפורים.
הוא נסע ליותר ממאה מדינות כדי ללמוד ציפורים.
ד"ר לדרר הוא פרופסור אמריטוס למדעי הביולוגיה באוניברסיטת מדינת קליפורניה, צ'יקו, וכיהן כיו"ר המחלקה למדעי הביולוגיה ודקן המכללה למדעי הטבע.
ד"ר לדרר הקדיש למעלה מ -40 שנה ללמד, ללמוד ולכתוב על ציפורים.
הוא נסע ליותר ממאה מדינות כדי ללמוד ציפורים.
ד"ר לדרר הוא פרופסור אמריטוס למדעי הביולוגיה באוניברסיטת מדינת קליפורניה, צ'יקו, וכיהן כיו"ר המחלקה למדעי הביולוגיה ודקן המכללה למדעי הטבע.