שאלות נפוצות (המשך)
- שאלה: איך אני יכול לעודד את זוג הפינקים שלי לבנות את הקן שלהם בתוך תיבת הקינון במקום למעלה, כדי שהביצים לא ייפלו ויישברו?
תשובה: אם אתה שם הרבה מזון ליד התיבה, או שיש לך הרבה חומרי קינון ליד התיבה, זה יעודד אותם לבנות קן בתיבת הקינון.
בנוסף אתה גם יכול לשים חפץ (לבנה, כלי מזון וכדומה) על גבי התיבה כדי להרתיע אותם מלבנות שם את הקן.
- שאלה: מדוע הפינקים שלי מניחים חומר קינון על הביצים?
תשובה: הזברה פינקים ידועים לשמצה בכך שהם דוחסים את הקנים בחומר קינון, שמכסים לעתים קרובות את ביציהם בכריך של חומרי קינון.
ברגע שאתה רואה שיש בקן מספיק חומר ריפוד לפני תחילת הטלת הביצים, הסר מהכלוב את כל חומרי הקינון העודפים.
הכנס מעט דשא לתיבה כדי לעודד את הציפורים.
- שאלה: יש לי חמשה זברה פינקים זכרים ונקבה אחת, האם הם עדיין יתרבו או שצריך עוד נקבות?
תשובה: הזכר יבחר נקבה אחת כדי להתרבות איתה, לפעמים יבחר יותר מנקבה אחת, אבל הם יתרבו.
- שאלה: איך אתה יכול לקבוע את הזוויג שלהם?
תשובה: ברגע שאתה תופס את הציפור, בדוק אם יש לה נוצות ממש מתחת לזנב. אם כן, זו נקבה. כמו כן, לנקבה יש מקור בהיר.
- שאלה: למה הזכרים, משתתפים עם הנקבות בדגירה, אבל הם לא מאכילים את הגוזלים. מישהו יכול להגיד לי למה?
תשובה: בדרך כלל לא תראה אותם מאכילים את הגוזלים אבל הם בעצם כן מאכילים אותם. הם מאכילים את הגוזלים שלהם כשזה בטוח לעשות זאת. סביר להניח שלא תהיה בסביבה כשזה קורה.
- שאלה: האם עלי לשנות את מה שאני מאכיל את הפינק הנקבה כשהיא בהריון?
תשובה: אין צורך לשנות את המזון.
- שאלה: איך אני מבדיל בין פינק זכר לנקבה?
תשובה: לזכרים של פינק יש לחיים ומקור אדומים/חומים והרגליים בצבע דומה, ולנקבות יש לחיים אפורים והרגליים של הנקבות באותו צבע.
- שאלה: מה עלי לעשות אם נקבת הפינק שלי הטילה את ביציה בשני קנים שונים?
תשובה: הנח לביצים שלה כפי שהן, יכול להיות שהיא עשתה זאת מסיבה מסוימת. הזזת הביצים שלה תגרום לה ללחץ.
- שאלה: האם לאחר ההזדווגות, הנקבה תטיל ביצים מדי יום?
תשובה: כן ולא. ברגע שהיא מרוצה מהקן, היא תאפשר לזרע להיכנס לביצים ואז היא תטיל ביצה אחת מדי יום עד שתסיים. היא יכולה לאחסן זרע בגופה עד 16 ימים, אז אל תתפלא אם ייקח זמן עד שהביצים יופיעו. והכי חשוב, אל תפריע לקן.
- שאלה: מה עלי לעשות אם ביצי הפינק הזברה שלי לא בוקעות?
תשובה: אם חיכית שבועיים מלאים, כנראה שכדאי להסיר את הביצים. אם זה ממשיך לקרות, יתכן שאחד ההורים הוא עקר.
- שאלה: האם תיבת הקינון צריכה להיות בתחתית הכלוב?
תשובה: כן, כדאי לשים את תיבת הקינון בתחתית הכלוב.
- שאלה: בקעו בהצלחה גוזלי פינקים ארבע פעמים, אבל הם תמיד מתים. משך הזמן הארוך ביותר שהם חיו הוא ארבעה ימים.
מה יכולה להיות הסיבה?
תשובה: יכול להיות שהנקבה מנקרת אותם, או שאולי ההורים לא מאכילים אותם. תתקין מצלמה.
- שאלה: האם אני צריך לספק מזון מיוחד להורים כדי להאכיל את הגוזלים כשהם נולדים או שהגוזלים יכולים לאכול זרעים?
תשובה: ההורים מאכילים את הגוזלים בזרעים הזעירים ביותר בתערובת לאחר שעברו עיבוד קל בזפק.
- שאלה: יש לי שני זברה פינקים, ואני רוצה לגדל אותם. הם נמצאים בכלוב עם תיבת קינון והרבה אוכל ומים. כמה זמן אמור לעבור עד שהם יטילו ביצים?
תשובה: אל תאיץ בהם, בין כך לא תוכל לזרז את העניין. תן להם את הזמן. בד"כ לזברה פינקים דרוש כשבוע/שבועיים, אם כי אצלי זה לקח חודשיים. אז תתאזר בסבלנות ותספק להם את כל צרכיהם התזונתיים והסביבתיים.
- שאלה: מה יכול להסביר את מותו הפתאומי של פינק?
תשובה: זה יכול להיות מהתקף לב בגלל לחץ פתאומי. פעם היה לי פינק שמת מפחד שכתוצאה של רעש הרעמים.
- שאלה: האם נקבת הפינק תוכל להזדווג עם אחיה ותטיל ביצים פוריות?
תשובה: כן, בד"כ היא תוכל אבל לא רצוי לאפשר להם. במקרים כאלה הגוזלים נוטים פחות לשרוד, והכלאה גורמת להם יותר לפתח בעיות גנטיות.
- שאלה: האם אפשר לאלף פינקים בוגרים באופן שהם יכולים לשבת על כתפי?
תשובה: כן, אבל אתה צריך הרבה סבלנות. תן להם לעוף סביב החדר שלך לזמן מה ובכל פעם שהם נוחתים, שים את המזון המפנק שאהוב עליהם בידך. בסופו של דבר הם ינחתו שם ואתה תוכל לקחת את זה לשלב הבא - לשים את הפינוקים על הכתף שלך.
כשהם יתרגלו לזה, תוכל להתחיל לזוז לאט מאוד איתם כשהם עליך.
- שאלה: האם אני יכול לאחוז ביד את הגוזלים של הפינקים בהצלחה?
תשובה: לא, עדיף להשאיר את הגוזלים בקן מבלי לגעת בהם משום שהם עדינים במיוחד וגם משום שההורים עלולים להילחץ.
- שאלה: הזברה פינק שלי הטילה ביצה אחת בלבד בשבועיים.
וכן הביצה נשארת ללא השגחה ו/או דגירה כל היום, והם יושבים עליה רק בלילה. האם הביצה יכולה להיות פורה?
תשובה: יִתָכֵן. משך הזמן מההטלה ועד לבקיעת הביצים יכול להשתנות בכל תטולה, אך באופן כללי, ביצים פוריות יבקעו בתוך 14 עד 16 ימים ממיום ההטלה. נקבות עשויות להשאיר ביצים ללא השגחה עד שיסיימו להטיל את כל התטולה של ביצים שלהן.
- שאלה: האם זכר יכול לְחַזֵּר אחרי שתי נקבות בעת ובעונה אחת?
תשובה: כן, הזכרים הם פוליגמיים.
- שאלה: האם אצטרך אביזר מיוחד כדי לעזור לגוזלים לשרוד, כגון מנורת חימום?
תשובה: החזיקו אומנת/מדגרה בהישג יד, והקפידו להפוך את הביצים 180 מעלות לכל כיוון 8 פעמים ביום - זה גם יעזור להן לשרוד.
- שאלה: האם אני צריך מספר קנים אם יש לי מספר זוגות? כמה פינקים אוכל לאכלס יחד?
תשובה: אתה בהחלט צריך מספר קנים. הם לא יחלקו קן ויילחמו על מקום קינון. אם אתה מתכוון להרבות זוגות מרובים בכל פעם, עדיף שיהיה לך 1.5 - 2 קנים לזוג כדי להשאיר להם אפשרויות.
אם הם מתרבים בכלובים רגילים או בכלובים קטנים, עליך להגביל את עצמך לזוג אחד בכל כלוב.
אם יש לך ציפוריה (וואליר) גדולה עם מרחב גדול לציפורים רבות, תוכל להגדיר מצב של "גידול מושבה" עם זוגות מרובים, מספר קנים וכמות גדולה של מזון ומים. אתה צריך להקפיד לכל הפחות על כ- 30 סמ"ר לכל ציפור.
- שאלה: מהי העונה הטובה ביותר בשנה לגדל את הפינקים?
תשובה: פינקים מתרבים כל השנה. רק הקפידו על חומרי קינון, הרבה מקום, מזון ומים עבור הזוג כדי להבטיח התרבות.
- שאלה: הפינקים שלי הטילו את הביצים שלהם בכלי האוכל, האם אני יכול להעביר אותם לתיבת הקינון או לקן גדול יותר, או שעלי לעזוב אותם?
תשובה: הכי טוב להשאיר אותם. הפינקים נלחצים מאוד אם אתה נוגע או מזיז את הביצים והם עלולים להפסיק את תהליך הרבייה אם הם מתוסכלים ומבוהלים.
- שאלה: האם אפשר לגדל להקת פינקים יחד עם להקת ציפורי אהבה?
תשובה: פינקים אפשר לגדל רק עם פינקים אחרים. בטבע הם חיים בלהקות של עד 500 פרטים.
- שאלה: האם יש חשיבות לצבע הציפורים בעת גידול זברה פינקים?
תשובה: לא, אין לכך חשיבות. הצבעים השונים של הפינקים הם רק זנים שונים שמשתייכים לאותו הסוג (פינקים); אתה יכול לגדל כל צבע בנפרד אבל גם צבעים שונים ולקבל תוצאות די מגניבות.
- שאלה: מתי הפינקים יטילו ביצים לאחר שהם בונים קן?
תשובה: די מיד! ההמתנה היא החלק הקשה. עצה: אם אתה רוצה גוזלים בריאים וודא שהאם בריאה ולא רזה מדי.
אם הגוזלים יוצאים קטנים מדי זה אומר שהאם לא בריאה ובסופו של דבר לא תצליח.
- שאלה: האם זה בסדר לשים באותו הכלוב זכר ושתי נקבות?
תשובה: בהינתן מספיק מקום, יש סיכוי קטן שהנקבות יחלקו את הזכר. אולם המצב הסביר ביותר הוא שהזכר שלך יתחבר עם נקבה אחת והנקבה השנייה תגלם את "הגלגל השלישי". אם הזוג המצורף יעבור למצב הזדווגות, הנקבה שלא מזווגת עלולה להתמודד עם תוקפנות מצד השניים האחרים.
- שאלה: איך אני מגדלת זברה פינק כך שהביצים שלהן תהיינה פוריות ויבקעו מהן גוזלים?
תשובה: שימי לב שההורים יהיו בוגרים מינית כדי להתרבות בהצלחה.
הם מגיעים למצב הרבייה בסביבות גיל 3 חודשים, אך יש להימנע מהזדווגות לפני שהגיעו לגיל שנה, כשהם מעט מבוגרים ומנוסים יותר. תחשוב על הורה אנושי בן 14 מול בן 20 באופן ביכולתו לטפל בילדים.
כמו כן, ודאי שהציפורים שלך מקבלים הרבה חלבון וכי לנקבות יש גישה מתמדת לסידן. השאירי להם סבידה זמינה, ותשקלי להוסיף תוספים נוזליים (ויטמינים, מינרלים ומקרואלמנטים) למי השתייה.
- שאלה: מתי צריך להפריד את גוזלי הפינקים מהוריהם?
תשובה: הם יעזבו את הקן ברגע שהם יתבגרו מספיק. אין צורך להתערב ולהפריע להם על ידי הוצאת הגוזלים.
- שאלה: הזברה פינק שלי נמצאים בכלוב קטן והם התחילו לקנן. האם אני יכול להכניס אותם לכלוב גדול יותר?
תשובה: אתה יכול לשים אותם בכלוב גדול יותר כל עוד אין ביצים. אם הם כבר הטילו ביצים, אסור להזיז אותם.
- שאלה: אם ההורים של זברה פינק ימותו, האם הפינקים האחרים יאמצו את הגוזלים?
תשובה: לא. זברה פינקים הם, מבחינה גנטית, מונוגמיים. המשמעות היא שהם מתרבים רק עם בן זוג אחד ומקבלים רק את הגזע שלהם. אם אתה מגדל כרגע גוזלים, עדיף להמשיך לעשות זאת מבלי לקוות שפינקים אחרים יאמצו אותם.
- שאלה: האם נקבת זברה פינק לבנה תוכל להזדווג עם זברה פינק זכר רגיל?
תשובה: כן, הם עשויים להזדווג ולהתרבות מכיוון שהם אותו מין. הצבע אינו מהווה בעיה.
- שאלה: האם הזכר הלבן והנקבה האפורה שלי יוכלו להתרבות?
תשובה: כן, סביר להניח שהם יעשו זאת. הפינקים אינם בררנים בכל הנוגע לצבע הנוצות של בני זוגם.
- שאלה: כיצד אוכל להוסיף מזון ומים לכלוב מבלי להפריע לפינקים להמשיך לדגור על הביצים?
תשובה: אל תניח את האוכל או המים ממש ליד הקן, כך שלא תצטרך לנוע קרוב מדי. בעת האכלה, אל תיגע בקן או בהורים, ונסה לא לעשות יותר מדי רעש.
- שאלה: האם אני יכול לשכן שני זוגות בכלוב אחד?
תשובה: אם יש להם מספיק משאבים, תוכל לקבל יותר ממחזור רבייה אחד, עם כמה תנאים.
ראשית, וודא שהנקבות אינן קשורות לזכרים בשום צורה.
שנית, הם יתחרו בניהם אם הם מרגישים שמאיימים על המשאבים שלהם. וודא שיש להם יותר ממספר מקומות לאוכל, מים וקנים, ושיהיה להם מרחב מספיק גדול. אם אתה מבחין שהפינקים נלחמים, או שהקן מופרע על ידי ההורים האחרים או אחד שהוטרד, עדיף לשכן אותם בכלובים נפרדים.
- שאלה: האם קליפת קוקוס היא קן טוב?
תשובה: בהחלט - כן. זה גם זול יותר ומשתלם. רק צריך לשים לב בהתקנה באופן שיהיה מאובטח בכלוב, יציב וללא יכולת תזוזה.
- שאלה: באיזה גיל הגוזלים כשהם מתחילים לעוף?
תשובה: בני בערך 4 שבועות, כי הם צריכים לגדל את כל הנוצות שלהם לפני שהם יכולים לעוף/לעזוב את הקן.
- שאלה: האם אני יכול להעביר זוג מתרבה, שיש להם גוזלים, לכלוב אחר?
תשובה: עדיף להשאיר אותם בסביבה המקורית. שינוי הסביבה עלול להלחיץ את הפינקים ואז הם עלולים לדחות את הגוזלים.
- שאלה: האם פינקים זקוקים לקן מכוסה?
תשובה: כן. הפינקים מעדיפים קן מכוסה. קן מסוג זה יכול לסייע במניעת נפילות של הגוזלים.
- שאלה: כמה מחזורי רבייה צריך לאפשר לפינקים לפני שאני צריך לעצור אותם?
תשובה: עדיף לתת להם הפסקה אחרי כל מחזור רבייה.
חלק מהמגדלים מאפשרים 1 - 2 מחזורים רצופים, אך הדבר עלול לגרום ללחץ מיותר על הציפורים, במיוחד על הנקבות.
אני אוהב לתת הפסקה של חודש לאחר כל מחזור ולהגביל אותם ל- 3-4 מחזורים בשנה, תלוי בציפורים.
- שאלה: באיזו עונה הפינקים מתרבים?
תשובה: אין עונה מסוימת לרבייה שלהם. הם בדרך כלל מתרבים כאשר הם מרגישים בנוח וכל הדברים הדרושים להם כדי לגדל את הצאצאים מסופקים.
- שאלה: מה עלי לעשות אם הזברה פינק שלי עוזב את הקן ואת בן זוגו בלילה?
תשובה: רק הנקבה מטפלת בקן במהלך הלילה, אך שניהם עושים זאת במהלך היום.
- שאלה: כמה פעמים בשנה מטילים הזברה פינק ביצים?
תשובה: ברגע שהפינקים מגיעים לגיל 3 חודשים, הם בדרך כלל בוגרים מינית והם מסוגלים להתרבות.
הזברה פינק מתרבים לעתים קרובות לאחר גשמים כבדים, ויכולים לעשות זאת בכל עונות השנה.
בדרך כלל לוקח להם כחודשיים עד שהגוזלים גדלים ועוזבים את הקן, ואז הורי הזברה פינק מסוגלים להתרבות שוב.
בעיקרו של דבר, הם יכולים להתרבות ברציפות, אלא אם כן הם מגדלים גוזלים.
- שאלה: כמה זמן הנקבה של הזברה פינק "בהריון"?
תשובה: בדרך כלל לוקח כשבועיים עד שנקבת הזברה פינק מטילה את ביציה לאחר ההזדווגות.
הבקיעה תהיה לאחר כ- 12 עד 15 ימים ואז יהיה צורך לגדל את הגוזלים במשך חודשיים על ידי אמם לפני שהם יהיו עצמאיים. ברגע שגוזל של זברה פינק יגיע לגיל 3 חודשים בערך, הוא יבשיל מינית וגם הוא יוכל להתרבות.
היילי הרטפילד היא מומחית לציפורים והבעלים של About Birds. היילי מתמחה בטיפול, התנהגות, אילוף וגידול של ציפורים לחיות מחמד.
היילי למדה מדעי בעלי חיים בטקסס A&M. היילי מגדלת ציפורים רבות מסוגים שונים ומציעה שירותי טיפוח ופנסיון כמו גם מוצרי טיפוח לציפורים.