עוררת שאלה מעניינת ובעקבותיה התחלתי לחפש חומר שמדבר על סגולותיו של השום.
לא מצאתי את ההשפעות על חיות מחמד אבל כן מצאתי - על בני אדם.
מסתבר שלא נעשו מחקרים מדעיים בנושא ו אם יעשו מחקרים, ללא ספק שזה יהיה ציון דרך מעניין.
עד כמה שהבנתי הרי שכל הסגולות של השום מתבססות על פולקלור, סיפורים רבים ואמונות תפלות.
ומשם נגזרו סגולות רבות שנראות כאילו שהם מבוססות מדעית.
לא רק שהרשימה ארוכה אלא טוענים שהיא גם מבוססת על מחקרים רבים עם תוצאות תואמות.
אין תחום בו השום לא משחק תפקיד רפואי מרשים, ונראה שהוא מצדיק את כל המחמאות שמרעיפים עליו.
ועוד מצאתי שנאמר ציטוט: "המרכיב הבסיסי של השום שנותן לו את סגולותיו הרפואיים הוא האליצין - פיטוכימיקל, הנוצר רק לאחר פירוק וכתישה של שיני השום". וכדי להתגבר על הריח החלו לייצר כמוסות שום (ללא ריח), כדי שזה ייראה כאילו רפואי/מדעי: שום נטול ריח בריכוז של 95%, המינון בכמוסה- 810 מ"ג.
רשת האינטרנט "מפוצצת" במאמרים שעיסוקם בשום כמזון בריא, תרופה טבעית וכדומה, שנראים כמדעיים.
הינה אחד מהם, מתוך האתר "רפואה ובריאות" : השום מבט מקרוב מתוך מחקר מדעי !!
האם אנחנו צריכים "להחליף את הדיסקט" במוח?
אין לי תשובה חד משמעית בעניין, למרות שאינטואיטיבית נראה לי ₪יינו בסרט".
לא מצאתי את ההשפעות על חיות מחמד אבל כן מצאתי - על בני אדם.
מסתבר שלא נעשו מחקרים מדעיים בנושא ו אם יעשו מחקרים, ללא ספק שזה יהיה ציון דרך מעניין.
עד כמה שהבנתי הרי שכל הסגולות של השום מתבססות על פולקלור, סיפורים רבים ואמונות תפלות.
ומשם נגזרו סגולות רבות שנראות כאילו שהם מבוססות מדעית.
לא רק שהרשימה ארוכה אלא טוענים שהיא גם מבוססת על מחקרים רבים עם תוצאות תואמות.
אין תחום בו השום לא משחק תפקיד רפואי מרשים, ונראה שהוא מצדיק את כל המחמאות שמרעיפים עליו.
ועוד מצאתי שנאמר ציטוט: "המרכיב הבסיסי של השום שנותן לו את סגולותיו הרפואיים הוא האליצין - פיטוכימיקל, הנוצר רק לאחר פירוק וכתישה של שיני השום". וכדי להתגבר על הריח החלו לייצר כמוסות שום (ללא ריח), כדי שזה ייראה כאילו רפואי/מדעי: שום נטול ריח בריכוז של 95%, המינון בכמוסה- 810 מ"ג.
רשת האינטרנט "מפוצצת" במאמרים שעיסוקם בשום כמזון בריא, תרופה טבעית וכדומה, שנראים כמדעיים.
הינה אחד מהם, מתוך האתר "רפואה ובריאות" : השום מבט מקרוב מתוך מחקר מדעי !!
האם אנחנו צריכים "להחליף את הדיסקט" במוח?
אין לי תשובה חד משמעית בעניין, למרות שאינטואיטיבית נראה לי ₪יינו בסרט".