דוגמה ראשונה
ראה בקישור הזה: =11pt=12.0pthttps://www.facebook.com/watch/?v=1735843969791180
מדובר בסרטון שבו הרב הראשי לישראל - הרב לאו, מסביר, כיצד ניתן לדעת אם הנערה בתולה היא אם - לאו.
מכיוון שיתכן שאתה חסום מלצפות בסרטונים, אסביר לך כאן במילים את דבריו של מאיר לאו.
ראשית ציטוט מהתלמוד הבבלי (מסכת כתובות): "ההוא דאתא לקמיה, דרבן גמליאל בר רבי.
אמר ליה: רבי, בעלתי ולא מצאתי דם.
אמר ליה: רבי, עדיין בתולה אני." - סוף ציטוט.
אמר להן: הביאו לי שתי שפחות, אחת בתולה ואחת - בעולה.
הביאו לו והושיבן על פי חבית של יין: בעולה - ריחה נודף, בתולה - אין ריחה נודף.
אף זו הושיבה ולא היה ריחה נודף. אמר לו לך זכה במחקך.
והרב (ברוב בורותו) מסביר שכאן יוצאים האמת והצדק שכן, לבעולה יש פתח פתוח, והריח החריף של היין, כשהיא ישבה על החבית, דרך הפתח שבגופה - ריחו של היין נדף, עבר כמו בצינור בגוף שלה.
והבתולה, קרום הבתולים שלה סגר את הפתח, וזה היווה מחסום מפני הריח של היין, כשהיא ישבה על החבית.
בסרטון רואים את הקהל בבית הכנסת מאזין ומקשיב ל"דברי התורה" של הרב המלומד ואף אחד מהם לא שם לב לשטויות שיוצאות מפיו.
שהרי כולם יודעים (חוץ מחכמי התלמוד והרב המלומד) שלא קיים "צינור" מאיבר המין של האישה ועד לפיה. כמו כן, קרום הבתולים לא יכול לחסום את ריח היין, שהרי לא מדובר בקרום אטום לגמרי.
לא היה מזיק לרב אם היה קצת מתכונן לפני השיעור שלו ולומד את העובדות ולא מקבל את דברי התלמוד כהווייתן.
ראה בקישור הזה: =11pt=12.0pthttps://www.facebook.com/watch/?v=1735843969791180
מדובר בסרטון שבו הרב הראשי לישראל - הרב לאו, מסביר, כיצד ניתן לדעת אם הנערה בתולה היא אם - לאו.
מכיוון שיתכן שאתה חסום מלצפות בסרטונים, אסביר לך כאן במילים את דבריו של מאיר לאו.
ראשית ציטוט מהתלמוד הבבלי (מסכת כתובות): "ההוא דאתא לקמיה, דרבן גמליאל בר רבי.
אמר ליה: רבי, בעלתי ולא מצאתי דם.
אמר ליה: רבי, עדיין בתולה אני." - סוף ציטוט.
אמר להן: הביאו לי שתי שפחות, אחת בתולה ואחת - בעולה.
הביאו לו והושיבן על פי חבית של יין: בעולה - ריחה נודף, בתולה - אין ריחה נודף.
אף זו הושיבה ולא היה ריחה נודף. אמר לו לך זכה במחקך.
והרב (ברוב בורותו) מסביר שכאן יוצאים האמת והצדק שכן, לבעולה יש פתח פתוח, והריח החריף של היין, כשהיא ישבה על החבית, דרך הפתח שבגופה - ריחו של היין נדף, עבר כמו בצינור בגוף שלה.
והבתולה, קרום הבתולים שלה סגר את הפתח, וזה היווה מחסום מפני הריח של היין, כשהיא ישבה על החבית.
בסרטון רואים את הקהל בבית הכנסת מאזין ומקשיב ל"דברי התורה" של הרב המלומד ואף אחד מהם לא שם לב לשטויות שיוצאות מפיו.
שהרי כולם יודעים (חוץ מחכמי התלמוד והרב המלומד) שלא קיים "צינור" מאיבר המין של האישה ועד לפיה. כמו כן, קרום הבתולים לא יכול לחסום את ריח היין, שהרי לא מדובר בקרום אטום לגמרי.
לא היה מזיק לרב אם היה קצת מתכונן לפני השיעור שלו ולומד את העובדות ולא מקבל את דברי התלמוד כהווייתן.