סליחה על האיחור האופנתי במענה, הייתי בחופשה
בכל מקרה אני עונה ליד כל שאלה בירוק
בכל מקרה אני עונה ליד כל שאלה בירוק
- מה הם הבדלים יש בין הזוויגים?
המאפיינים הוויזואליים כל כך מינוריים שאי אפשר להסתמך עליהם כדי לוודא וגם אם כן צריך לגדל כל כך הרבה כדי לרכוש את היכולת לזהות לפי מאפיינים ויזואליים, הדרך הוודאית היא באמצעות בדיקת "פופינג" אצל מומחה לבדיקה זו (בדרך כלל מגדל בעל ניסיון בבדיקה או וטרינר) ובחו"ל גם עושים צילום רנטגן כדי לדעת.
- מהי צורת ותנאי ההתרבות שלהם ואיפה הם בונים את הקן?
החומט מגיע לבגרות מינית בגיל שנתיים בערך. לפני הרבייה יש לוודא שהחומט בריא ובעל מאגר שומן באזור הזנב.
ניתן לשכן מספר נקבות בקבוצת ריבוי אך עם זכר אחד בלבד.
עונת הרבייה היא תחילת האביב. לפני הרבייה יש להוריד את הטמפרטורה למשך חודשיים ל- 13-18 מעלות. חשוב ביותר לדאוג לתזונה נאותה ועשירה אצל הזוג המתרבה ובייחוד אצל הנקבה. החיזור והרבייה יחלו לאחר שהטמפרטורה תעלה בהדרגה.
בד"כ בתקופה זו הזכרים נעשים אגרסיביים יותר ולכן אם אפשר כדאי להפריד אותם מהנקבות ולהפגיש ביניהם לצורך ההזדווגות בלבד.
ההזדווגות תתרחש בד"כ מיד לאחר הכנסת הזכר, ואחריה אפשר להוציא אותו שוב למיכל נפרד. מומלץ לאפשר לכל זוג להזדווג מספר פעמים בכדי להבטיח את הצלחתו.
בזמן הזיווג הזכר נושך את הנקבה בצווארה, מה שגורם לעיתים לפציעה במקום. לאחר מכן הזכר כורך את זנבו סביב הנקבה וכך הם מזדווגים ומעבירים את המטען הגנטי מהזכר אל הנקבה. חשוב מאוד להשגיח כל הזמן בעת האיחוד למטרת רבייה.
הנקבה משריצה בד"כ 5-12 וולדות חיים לאחר תקופת הריון שנמשכת כ- 100-120 ימים. גודל השגר תלוי בגודל הנקבה. הוולדות נולדים בגודל 15 ס"מ בערך.
קטע הרבייה צוטט מדף הגידול של נתנאל איידלמן שכתב דף גידול חומט כחול לשון באתר סנייקס! (כל הזכויות שמורות לנתנאל איידלמן)
- מה זה אומר צד חם וצד קר ואיך מצליחים להשיג ליישם את זה?
הצד החם הוא הצד של הטרריום בו יש לספק את הטמפרטורה האידיאלית והנאותים עבור החומט שאצלנו, הצד החם הוא בעצם סקאלה של דרגות חום מהטמפרטורה קבועה אידיאלית עד לטמפרטורת שיזוף מה שנקרא גם basking spot שזה הנקודה החמה ביותר שצריך לתת לחומט.
הצד הקר לעומת זאת הוא צד ללא חימום כלל (הצד השני של הטרריום) בו אין חימום כלל והטמפרטורה בו יורדת לרמה המינימלית לפני צניחה לטמפרטורה מסוכנת, כדי להשיג את זה פשוט יש לשים מד טמפרטורה בכל צד בטרריום ואז יודעים מה הטווח ואם מזיזים/מרחיקים את גוף החימום או מווסתים את עוצמתו ככה שבכל שלב אפשר למדוד בשני הצדדים את הטמפרטורה עד שמגיעים לטווח רצוי כשבצד אחד אין צניחה מתחת לאידיאל ומהצד השני אין יותר מידי חום ממה שנדרש בנקודת השיזוף.
מי שרוצה לדעת מהם נתוני הטמפרטורה הספציפיים לחומט כחול לשון מוזמן לראות את הנתונים בערך של חומט כחול הלשון באינדקס שפה באתר תוכיפדיה
- איך משיגים ציוד ואביזרים?
הכי פשוט הכי נוח להיכנס ללוח חיות מחמד סנייקס יש קטגוריה לציוד לזוחלים בה מפרסמים מגדלים רבים מרחבי הארץ שחלקם גם סוחרים בתחום.
- כל כמה זמן מאכילים?
צעירים עד גיל שנה ניתן להאכיל פעם ביום יומיים, ומעל גיל שנה ובוגרים כל 2-4 ימים (תלוי מצב גופני)
- איך אפשר להגיע לרמת הלחות הרצויה?
רוב המינים של החומטים אינם דורשים לחות מיוחדת, אלה שכן פשוט אפשר לגדל על מצע שבבי קוקוס שידוע כסופג נוזלים ומידי פעם לרסס עם מים ולמדוד עם מד לחות כדי לראות שהמצב של הלחות תקין.
- איך הכי מומלץ להקים בית גידול לחומט?
הכי מומלץ מבחינתי זה לקנות טרריום ייעודי לזוחלים במידות הרצויות כי הוא יוצר בקפידה ומחשבה לצרכי החיות האלה, מי שרוצה לבנות בעצמו אין בעיה רק לפי המידות הדרושות.
מי שרוצה לדעת מה נתוני המידות הספציפים לחומט כחול לשון מוזמן לראות את הנתונים בערך של חומט כחול הלשון באינדקס שפה באתר תוכיפדיה
ומי שמחפש לקנות טרריום אני יכול להמליץ על קטגוריית טרריומים וכלי גידול לזוחלים למכירה שבלוח חיות מחמד סנייקס!
- האם הם סובלים ממחלות נפוצות וכיצד להימנע מהן?
החומט הוא לטאה עמידה יחסית אולם עדיין יכולה לסבול ממספר בעיות. בכל מצב שאינכם בטוחים מה לעשות יש לקחת את החומט לבדיקה אצל וטרינר.
לרוב לפי מדריכים אחרים גם באינטרנט וממעקב קבוע בפורומים של סנייקס בדרך כלל מגיע לווטרינר מסיבות כמו נשיכה בגלל שיכון משותף, תזונה לקויה שגורמת לסוג מסויים של רככת עצמות, השמנת יתר וכיחשון שזה בעצם ירידה דרסטית במסת הגוף ופגישה במערכת החיסונית כתוצאה מתנאי גידול לקויים (אבל זה נדיר).
snakes.co.il | חיות אקזוטיות - לוח חיות מחמד מקצועי לתחום החיות האקזוטיות וחיות המחמד!
כל מה שרצית לדעת על זוחלים, דו-חיים וחסרי חוליות
כאן מפרגנים לתוכיפדיה