06-10-2021, 10:08 AM
אנסה להסביר את עניין ה"באלדי" במספר גישות:
- בלאדי - הוא עוף שמקורותיו אינם ברורים, ישראלי שורשי, חזק ומאוקלם. שני עופות גזעיים שנפגשים, לדוגמא רוד-איילנד וסאסקס (שילוב מקובל בחו"ל) , לא יוצר בלאדי , אם כי עוף מעורב. במידה והעירוב נעשה אצל מגדל שיודע בדיוק מה מקורו, ניתן למכור את התוצר כעוף מעורב, ולעיתים, הוא אפילו טוב יותר מהמקור
- עוף גזעי שהתערבב עם עוף אחר שאינו ידוע - שוב מעורב , אם כי פשוט יותר מכיוון שתכונות התוצר לא ידועות לגמרי.
- עוף גזעי מעורבב מאותו הזן "מקומי" - הדוגמא המובהקת היא "קוצין-פקין" שלפעמים הם יפים מאד אך לא זכאים לתואר פקין.
- עוף גזעי פסול - צבע רגליים ברוד איילנד למשל (בחו"ל רואים המון עם רגליים לבנות).
מדובר בעוף גזעי לחלוטין , אך פסול להופיע בתערוכה וכמובן פסול לזיווג.
הכרבולת ישרה באראקונה (יצכן שהוא יימצא נופל בקטגוריה מספר 2 , מכיוון שלא רואים בחו"ל אראקונות כאלה, וכנראה זהו תוצר של הכלאות פחות מוצלחות.
- עוף גזעי פסול ע"פ צבע - הכלאה של שני עופות גזעיים ויצירת צבע לא נקי.
העוף הזה יקיים את כל מאפייני הגזע אך שוב יהיה פסול בשל הצבעים הלא נקיים שלו (לדוגמה: באף עם שחור).
- עוף גזעי לחלוטין - לא בהכרח ברמת תערוכה. מקורותיו ידועים עד רמה מסוימת (אין תעודות יוחסין בעופות) והוא מקיים את כל תנאי התקן.