03-30-2021, 09:42 PM
(03-30-2021, 09:15 PM)A.Z כתב:
- כשאני מרתיח מים בשביל להכין דייסה האם צריך לחכות עד שהמים יתקררו לאזור ה- 50 מעלות ואז להוסיף אבקה או שזה לא משנה? (ההאכלה כמובן 38-40)
כן, כך רצוי לעשות, אבל שים לב לאחר הכנסת האבקה, הטמפרטורה עלולה/עשויה לרדת במיוחד אם אתה מחזיק את האבקה במקרר.
תמיד תהיה עם המדחום בתוך הדייסה.
- צריך מים מסוננים או מהברז?
מזה "מים מסוננים"?
אם הסינון הוא גס - זה בסדר, אבל אם אתה מסנן בעזרת מערכת "אוסמוזה הפוכה" זה לא רצוי משום שהסינון הזה מוציא מהמים גם את המינרלים.
באמת, שלא צריך לסבך את העניין הזה, תשתמש במי ברז.
- הכלי מנירוסטה שאני משתמש בו נהפך לצבע לבן כל כמה ימים, אני מנקה אותו ואז אחרי כמה ימים שוב פעם נהפך ללבן, אני חושב שזה אבנית מהמים, האם זה פוגע בגוזלים? מה אפשר לעשות עם זה? (השתמשתי בכלי אחר מנירוסטה אותו דבר)
מוזר מאוד, זו הפעם הראשונה שאני שומע סיפור כזה.
אם אכן מדובר באבנית הכי טוב לנקות עם חומץ או עם מלח לימון ואח"כ לשטוף היטב במים חמים.
בכל מקרה, זה לא מזיק לתוכים.
- כמה צריכה להיות הלחות לגוזלים בתוך האומנת, והאם זה משתנה לפי גיל הגוזל?
הלחות המומלצת באומנת היא בין 50% - 70%, אפשר להשיג זאת על ידי כלי רחב ושטוח (כמו מגש) עם מים בתוך האומנת.
בימיו הראשונים, הגוזל צריך יותר לחות (קרוב יותר ל-70%), ככל שיתבגר נוריד את אחוזי הלחות מעט ע"י הקטנת שטח הפנים של כלי המים בתוך האומנת.
(באומנת מקצועיות קיים מחולל לחות חשמלי, אך תוספת זו לרוב מיותרת באומנת ביתית).
- אם אני נותן לגוזל דייסה נוזלית הוא יעכל אותה יותר טוב/מהר? בכללי, ובדגש על גוזל שהיה לו בעיות עיכול
עקרונית - כן. אבל אז הוא יקבל פחות מזון (במזון דליל יש פחות מוצקים) ותצטרך להאכיל אותו לעיתים קרובות יותר אחרת ההתפתחות שלו תהיה לקוייה.
- לא קשור לשאלה 5 , איזה טיפול אפשר לתת לגוזל שלא מעכל את האוכל חוץ מקמומיל?
זה תלוי מהי הבעיה.
בד"כ במקרים כאלה מדובר בפטרייה בפה, בגרון או בזפק ואז משתמשים בתרופה שנקראת ניסטטין.
תודה רבה רבה