03-06-2021, 03:23 PM
עשרת הדברות/החוקים/הכללים להאכלת-יד מוצלחת:
- שמור על ניקיון אזור האכלה וכלי האוכל, רחץ ידיים בטרם שאתה ניגש להאכיל.
- דאג שהגוזל יהיה בסביבה חמה ובטמפרטורה שמתאימה לגילו (ראה טבלה למטה).
- השתמש במזון טרי, לעולם אל תשמור מזון להאכלה נוספת גם אם רובו נשאר בכלי, יש להכין דייסה חדשה לכל ארוחה.
- האכל את הגוזל בזהירות, תהיה מסונכרן ומתוזמן לתנועות האינסטינקט שלו מעלה מטה, זכור שפזיזות יתר עלולה לגרום לחנק ולכניסת המזון לריאות (מה שנקרא "הקדמת הקנה לוושט").
- השתמש במד-טמפרטורה כדי לבחון את רמת החום של המזון המוגש בדיקה ביד היא שגוייה ולא נותנת תוצאה נכונה.
- הימנע מחימום המזון במיקרוגל, לעיתים נוצרים גושים קטנים שאוגרים חום ועלולים לגרום לכוויה בפה בוושט או בזפק.
- לעולם אין להאכיל גוזל שיש לו מזון בזפק מהאכלה הקודמת, יש להמתין עד שהזפק מתרוקן.
- השתמש בהוראות היצרן של אבקת הדייסה הרשומות ע"ג האריזה, ערבב נוזל ודייסה ביחס שמצוין ע"ג האריזה, ערבב היטב והשהה את הדייסה למשך כחצי דקה וערבב שוב, בדוק סמיכות לפני ההאכלה.
- דאג שהגוזלים בקופסה אחת יהיו בגודל אחיד (פחות או יותר), שים לב: גוזל גדול וחזק עלול לפגוע בגוזל קטן וחלש ממנו.
- רצוי שלא לשנות את סוג הדייסה, אבל אם נאלצה - עשה זאת בהדרגה תוך ערבוב שני הסוגים ובאופן הדרגתי להעלות את המינון של הדייסה החדשה. כך תעשה במשך כ-3 ימים ורק אז לעבור - אל החדשה.