מתכון לתערובת זרעים
אתה יכול להכין תערובת זרעים יבשה ומאוזנת על ידי שילוב המרכיבים הבאים:
זרעים קנריים - תערובות זרעים מסחריות רבות לפינקים הן 50% זרעים קנריים. הזרע נקרא על שם הציפור. זהו בסיס חיוני לתמהיל שלך ויכול, למעשה, להוות חצי מהכמות הגדולה.
דגנים אחרים וזרעי דשא - אלה צריכים להוות 25% מהתערובת. אתה לא צריך להאכיל מגוון גדול של זרעים אלה, רק שניים או שלושה מהבאים:
פינקים וקנרים נהנים ממגוון זרעים כחלק מהתזונה המאוזנת
זרעי עשבי תיבול צריכים להוות 12.5% מתערובת הזרעים.
המתאימים כוללים:
יש להגדיל את אחוז זרעי השמן במהלך הרבייה והאכלת הגוזלים.
דוחן, קנבוס, כושי לפתית הם למעשה דגנים, באופן שגרתי, אך הם נכללים כאן בשל תכולת השומן הגבוהה שלהם.
כאשר זרעים נובטים הם משנים את ההרכב התזונתי שלהם.
כשהם נובטים הם מייצרים אספקה עשירה של חלבונים וויטמינים וחומרים מזינים שחסרים בזרע יבש.
קל לייצר את הזרעים המונבטים בבית, ואתה אמור להיות מסוגל למצוא ספק גם אם אין לך חשק להנביט בעצמך.
לסוג זה של זרעים לאחר הנביטה יש חיי מדף קצרים גם אם תשמור אותם במקרר, לכן אל תאחסן אותו יותר משלושה ימים.
אם אתה רק מנביט או קונה בכמויות קטנות, אתה יכול להגיש אותו כשהוא מוכן ולא צריך לדאוג לבזבוז.
רבים מהזרעים ברשימות לעיל מתאימים להנבטה.
בקיץ ובסתיו הטבע עושה חלק מהעבודה הקשה עבורכם, ומציע אספקה מוכנה של עשבים שנבטו בטבע.
אל תנסו להנביט דגנים, במיוחד שיבולת שועל, מכיוון שאלה יפתחו עובשים במהירות רבה. אחד נוסף שכדאי להימנע ממנו הוא פשתן, שמתדלדל כחלק מתהליך הנביטה.
אתה יכול להכין תערובת זרעים יבשה ומאוזנת על ידי שילוב המרכיבים הבאים:
זרעים קנריים - תערובות זרעים מסחריות רבות לפינקים הן 50% זרעים קנריים. הזרע נקרא על שם הציפור. זהו בסיס חיוני לתמהיל שלך ויכול, למעשה, להוות חצי מהכמות הגדולה.
דגנים אחרים וזרעי דשא - אלה צריכים להוות 25% מהתערובת. אתה לא צריך להאכיל מגוון גדול של זרעים אלה, רק שניים או שלושה מהבאים:
- זרעי יַרבּוּז
- זרעי כוסמת
- שיבולת שועל
- קינואה
- שיפון
- גרגירי תירס מתוקים
- חיטה
- עשב אחו שנתי - פואה אנואה (Poa annua)
- זנב שועל של אחו (Alopecurus pratensis)
- דקטיליס גלומרטה (Dactylis glomerata)
- עשב שתן רב שנתי (לוליום פרן)
- ברום עוני, גם ברום עקר או סטרילי - סטרומיס ברומוס (Bromus sterilis)
- פואה טריוויאליס (Poa trivialis)
- ברומוס הורדוס (Bromus hordeaceus)
- דשא קטיפה (Holcus lanatus)
- עשב טימותי (Timothy grass)
- עשב יורקשייר, הידוע גם כדשא רך באחו, דשא קטיפה או דשא מצופה (Holcus lanatus)
פינקים וקנרים נהנים ממגוון זרעים כחלק מהתזונה המאוזנת
זרעי עשבי תיבול צריכים להוות 12.5% מתערובת הזרעים.
המתאימים כוללים:
- אַספֶּסֶת
- כרוב
- קנולה
- צ'יה
- תִלתָן
- שָׁמִיר
- שׁוּמָר
- חִלבָּה
- קייל
- חסה
- חרדל (צהוב, אדום ושחור)
- צְנוֹן
- תלתן אדום
יש להגדיל את אחוז זרעי השמן במהלך הרבייה והאכלת הגוזלים.
דוחן, קנבוס, כושי לפתית הם למעשה דגנים, באופן שגרתי, אך הם נכללים כאן בשל תכולת השומן הגבוהה שלהם.
- פִּשׁתָן
- קנביס (התחלף קצת, כדי לפצח את הקליפות הקשוחות)
- דוֹחַן
- ניג'ר (לפעמים מאוית Nyjer)
- פָּרָג
- דלעת (ספוגה במים ומותר שתהיה עם תחילת נביטה)
- לפתית
- שׂוּמשׂוּם
- חַמָנִית
כאשר זרעים נובטים הם משנים את ההרכב התזונתי שלהם.
כשהם נובטים הם מייצרים אספקה עשירה של חלבונים וויטמינים וחומרים מזינים שחסרים בזרע יבש.
קל לייצר את הזרעים המונבטים בבית, ואתה אמור להיות מסוגל למצוא ספק גם אם אין לך חשק להנביט בעצמך.
לסוג זה של זרעים לאחר הנביטה יש חיי מדף קצרים גם אם תשמור אותם במקרר, לכן אל תאחסן אותו יותר משלושה ימים.
אם אתה רק מנביט או קונה בכמויות קטנות, אתה יכול להגיש אותו כשהוא מוכן ולא צריך לדאוג לבזבוז.
רבים מהזרעים ברשימות לעיל מתאימים להנבטה.
בקיץ ובסתיו הטבע עושה חלק מהעבודה הקשה עבורכם, ומציע אספקה מוכנה של עשבים שנבטו בטבע.
אל תנסו להנביט דגנים, במיוחד שיבולת שועל, מכיוון שאלה יפתחו עובשים במהירות רבה. אחד נוסף שכדאי להימנע ממנו הוא פשתן, שמתדלדל כחלק מתהליך הנביטה.