(12-31-2020, 08:11 AM)אהבת חיות כתב:(12-31-2020, 07:48 AM)מוריה1609 כתב: אני רק אומרת כמו אחרים שאמרו ( לא מכאן ) שמי שלא יכול לדאוג לצרכים בסיסיים של התוכי שהוא קונה, עדיף שלא יקנה ויגרום לתוכי שלו להרגיש רע ולחיות בתנאים שלא מתאימים.
אני יותר ממסכים איתך שאדם שלא יכול לתת לכל חיה שהוא מביא את הצרכים הבסיסיים שלא יביא (לצערי הרב אנחנו רואים את התוצאות שאנשים זורקים את החיה שלהם לרחוב כי אין להם כוח אליה יותר {תאמיני לי שאת לא רוצה שאספר לך סיפורים ששמעתי על התנהגות לחיות}), אבל זה לא המקרה, וגם אם הוא לא יכול הוא כבר קנה ולהבדיל מאנשים אחרים הוא מנסה לתת לו את הטוב ביותר שהוא יכול, וכנראה שהטוב ביותר בין היתר היא אהבה והשקעה ריגשית לתוכי וזה לא פחות ואולי לפעמים אפילו יותר מלקנות כלוב גדול, התוכי מצא את הפתרון שלו לכלוב הקטן, הוא נכנס אליו רק לאוכל ולשינה.
בגלל זה אני לא קונה קוקטייל, כי אין לי מה שצריך כרגע כדי להשקיע בו בתנאים נורמליים אז אני לא רוצה לעשות לו רע ופשוט לא קונה.
אולי לא תסכים איתי אבל זו דעתי ואני חושבת שזה ממש נכון.
אהבה ורצון לא מספיקים אם אין יכולת לספק תנאים בסיסיים לתוכי, כי המצב נשאר קיים ולא משתנה.
התוכי לא מצא פיתרון, הוא בורח מהכלוב כי לא כיף לו שם. ובחוץ אין לו מה לעשות בגלל זה אני חוזרת ומדגישה שבעוד כמה חודשים התוכי יהיה עם כנפיים מלאות ואז כבר אין דבר כזה שהוא ישאר בשקט על גג הכלוב. אז צריך לנסות כמה שאפשר לספק לו או כלוב גדול או סטנד. הייתי אומרת שסטנד חשוב יותר ( סטנד מענפים טבעיים) וכן אפילו אם עולה 500 שקל זה משהו שאפשר לחסוך אליו, או זה או כלוב. אני לא מדברת ספציפית על כרגע, כן ?.. דיברתי בכללי.
(12-31-2020, 08:27 AM)SHILO כתב: תמיד הוא יצא אם יהיה חלון פתוח. וחוץ מזה זה שהוא עומד על הענף והכל, זה בחירה שלו כי יש לו עוד משחקים שהוא לא נגע בהם.
הם כנראה לא מעניינים אותו או שהדרך שבה הם מוגשים לו לא נוחה לו