(10-30-2020, 07:47 AM)גלעד כתב:(10-29-2020, 09:13 AM)צבי דגן כתב:(10-27-2020, 07:56 PM)גלעד כתב: שלוש שאלות
מנורת חימום זה מספיק טוב??
- אפשר לקחת גוזל גם עם לא ידוע גיל הגוזל ?
אם אתה מתכוון "לקחת" במטרה להאכיל אותו ידנית, זה אפשרי. כן זה הכוונה השאלה שלי זה הכמויות של האוכל כי אני לא זוכר בודעות את הגיל של הגוזל.
אבל ככל שזה נעשה מוקדם יותר (ולא פחות מגיל שבוע), יהיה יותר טוב.
- אפשר לקחת מידי פעם גוזל מההורים להחזיק אותו עם כפפות להרגיל אותו לידיים ואז להחזיר ? ( מדובר התוכונים)
בהחלט - אפשר, השאלה היא לאיזו מטרה? להרגיל לידיים ולא להאכיל אותו ידנית אלה שההורים יאכילו ואז כמה דקות ביום להוציא אותו טיפה להרגיל לידיים
למה עם כפפות? כדי שההורים לא יפסיקו להאכיל אותו
עדיף ללא כפפות, אבל עם ידיים נקיות.
אני לקחתי פעם גוזל מהקן של התוכונים שלי שהוא היה כבר גדול יחסית ומנוצה לגמרי הייתי מלטף ומרים אותו קצת ואז מחזיר אותו לקן וההורים כן קיבלו אותו (והייתי בלי כפפות) עכשיו הוא נמצא אצל אחיין שלי הוא מטפל בו ונהנה ממנו
- בחורף צריך משהו מיוחד בכלוב? ( כלוב שאני רוצה לבנות בחוץ)
כפי שנאמר לעיל, הכלוב צריך להיות מוגן מגשם ומרוח.
תוכים בריאים, יכולים לשרוד בטמפרטורות נמוכות (גם באזורים שבהם יורד שלג), אבל הם לא ישרדו אם הנוצות יירטבו בשילוב עם רוחות.
השילוב של רטיבות ורוח הוא קטלני לתוכים.
תוכים יכולים להגן על עצמם מפני הקור בעזרת האוויר הכלוא בין הנוצות, כך הם מבודדים אם עצמם מהטמפרטורות הנמוכות שבסביבה.
כאשר הנוצות רטובות, הן לא יכולות לכלוא אוויר ולא יכולות לבודד את הגוף מפני הקור.