10-06-2020, 08:31 PM
פיטוהמגלוטינין
חומר רעיל שנמצא בשעועית, במיוחד - בשעועית האדומה.
שעועית שאינה מבושלת מכילה את החומר הרעיל הזה בשם פיטוהמגלוטינין, שאמור להיות מופחת במהלך תהליך הבישול שלה.
הפיטוהמגלוטינין רעיל לאדם בכמויות גדולות, ולתוכים הוא רעיל גם בכמויות קטנות.
כמה מקרים של הרעלה דווחו לאחר צריכת שעועית חיה או שבושלה בצורה לא נאותה.
ברוב הקטניות האחרות הראויות למאכל, כמות הלקטינים אינה גבוהה מספיק כדי לגרום לסימפטומים אצל בני אדם.
עם זאת, ככלל, שעועית אסורה למאכל אלא אם היא מבושלת לגמרי ומוכנה.
כאשר השעועית לא מבושלת מספיק היא עלולה לגרום לדלקת בקיבה ובמעיים, ולתסמינים כמו בחילה, סחרחורות ושלשולים.
לפני שמבשלים שעועית, יש להשרות אותה במים למשך לפחות חמש שעות, לשטוף אותה ואז להרתיח אותה במים לפחות 10 דקות.
בישול בסיר לבישול אטי ללא ההרתחה עשוי אפילו להעלות את רמות הפיטוהמגלוטינין.
חומר רעיל שנמצא בשעועית, במיוחד - בשעועית האדומה.
שעועית שאינה מבושלת מכילה את החומר הרעיל הזה בשם פיטוהמגלוטינין, שאמור להיות מופחת במהלך תהליך הבישול שלה.
הפיטוהמגלוטינין רעיל לאדם בכמויות גדולות, ולתוכים הוא רעיל גם בכמויות קטנות.
כמה מקרים של הרעלה דווחו לאחר צריכת שעועית חיה או שבושלה בצורה לא נאותה.
ברוב הקטניות האחרות הראויות למאכל, כמות הלקטינים אינה גבוהה מספיק כדי לגרום לסימפטומים אצל בני אדם.
עם זאת, ככלל, שעועית אסורה למאכל אלא אם היא מבושלת לגמרי ומוכנה.
כאשר השעועית לא מבושלת מספיק היא עלולה לגרום לדלקת בקיבה ובמעיים, ולתסמינים כמו בחילה, סחרחורות ושלשולים.
לפני שמבשלים שעועית, יש להשרות אותה במים למשך לפחות חמש שעות, לשטוף אותה ואז להרתיח אותה במים לפחות 10 דקות.
בישול בסיר לבישול אטי ללא ההרתחה עשוי אפילו להעלות את רמות הפיטוהמגלוטינין.