10-04-2020, 09:48 PM
(10-04-2020, 09:40 PM)צבי דגן כתב:(10-04-2020, 09:20 PM)noa91 כתב:עד לאמצע שבוע שעבר הוא היה המון(!) על הידים, עבר מיד ליד בשמחה, והיה מחוברת לחלוטין עם כל המשפחה. משהו קרה בשבוע האחרון, אולי בגלל שהתוכונים התחילו רבייה? אולי בגלל החגים הצפופים? (אנחנו לא נוגעים בחיות בשבת ו/או חג)
- מנסיון שיש לי עם 4 תוכוני פרא, הם אצלי כבר 3 חודשים ואפילו לא בכיוון להתרגל אלינו... לכן חשוב לי לחברת את החדשים יותר ללא שינשכו נשיכות ממש כואבות.
כפי שציינתי לעיל, תמשוך את הגוזל מהקן לאחר שהוא מנוצה ותמשיך להאכיל אותו בדייסה.
במקביל, תיגע בו הרבה, תשחק איתו ותאפשר לו להיות במחיצתך במשך רוב שעות היום.
- לא ידעתי. אמרו לי שהתוכון יכול להסתדר עם הקוקטייל.
זה נכון רק בתנאי שמרגילים אותם לחיים משותפים מגיל צעיר מאוד ובתנאי נוסף - שהכלוב מספיק גדול, עם מקומות מסתור, כדי לאפשר לקוקטיל להימלט למקומות המסתור.
ניסיתי לשים אותו בכלוב נפרד - והוא ממש לא מוכן להיכנס אליו. וכשהוא מחוץ לכלוב - הוא עף לכיוון הכלוב המשותף. הוא המון מחוץ לכלוב, אבל מעדיף לא להיות על הידיים (שוב, לאחרונה), אשמח לדעת איך משחקים עם תוכי.
הקוקטייל משווע לידידים/חברים, הרי מדובר בתוכי שחי בלהקות. אגב, אצל תוכי מחוברת, הוא רואה בך חלק מהלהקה שלו. (עוד סיבה לחשוש שהקוקטייל שלך לא מחוברת).
לידי. לא בנוכחותי. הייתי בקירבת מקום אבל התוכי לא ראה אותי בשעת הגזירה אלא רק לאחר מכן. אם כי אולי זה קרה בגלל גזירת ציפורניים? (בעדינות מירבית וללא שום פגיעה בנימי הדם שיש בציפורניים). כי אם כן, למה יומיים היה בסדר גמור איתנו ופתאום השתנה?
- המגדל גזר לידי את הנוצות, מכיוון שחשש שהיות וזה תוכי האכלת יד ראשון שאנחנו מגדלים - שלא נסתדר כשיעוף לנו,
טעות כפולה: עצם הגזירה וזה שהפעולה נעשתה בנוכחותך, התוכי זוכר את הטראומה הזו (בנוסך לטראומה של שינוי סביבת החיים שלו) וקושר אותו אליך.
ביררתי ממש אצל המוכר. זה מגדל פרטי. שמאוד מאוד היה קשור לתוכי, לא קניתי מחנות אלא ממישהו שיש לו כמה סוגי בעלי חיים וראיתי את האכפתיות שלו. גם התקשרתי אליו אח"כ והראה התעניינות ודאגה. זה לא היה נראה הונאה. בפרט שבתחילה הכל היה תקין. משהו קרה באמצע.. ואני מנסה להבין מה אפשר לעשות? תוך שבוע החיברות מתקלקל?
- וכן יש ילדים קטנים בבית - שמא ישכחו את הדלת פתוחה.
זה נכון ולכן אתה צריך לקחת אחריות על עצמך ולדאוג שכל פתחי הבית יהיו סגורים.
מאוד הגיוני לי שההתנהגות נובעת מגזירת הנוצות, הוא הראה תוקפנות לנוצות שלו מההתחלה, וקישרתי שזה נובע מהגזירה, מה עלי לעשות כרגע?
האמת שאין הרבה מה לעשות אלא להעניק לתוכי תשומת לב, לאפשר לו לשהות מחוץ לכלוב ולנסות להתקרב אליו וללטף אותו כדי שיתרגל למגע ידו של האדם.
אפשרות נוספת היא להחזיר אותו לסוחר/למוכר ולקנות תוכי מחוברת.
לפני הקנייה, לשאול כאן בפורום, על מה צריך לשים לב בעת קניית תוכי חדש.
תודה על המענה.
לעניין ההאכלה המשותפת - ההורים מאוד תוקפניים אלינו, לא כ"כ סביר לי שהם יאפשרו לעשות האכלה משותפת כמו שנראה בסרטון.
אם כך, להתחיל להאכיל את הגוזל לאחר שהוא כבר מנוצה ולפני החורף.