קולות שיחה של אקלקטוס
קולות הזכר של אקלקטוס
אקלקטוס: אורך: 37 ס"מ. משקל: 300 גרם
תוכי מיוחד ששונה מהשאר
לפני זמן לא רב חשבו, חוקרי הציפורים, כי תוכי האקלקטוס הזכר והנקבה הם שני מינים נפרדים של תוכים. זה לא מפתיע מכיוון שהם נראים שונים זה מזה: הזכר בעיקר ירוק פלורסנט והנקבה אדום וכחול בהיר.
הם נמנים עם מעט מאוד תוכים דימורפים צבעוניים - כאלה שניתן לקבוע את מגדרם לפי המראה החיצוני.
מסתבר, שיש הרבה תוכים מהסוג אקלקטוס שהופך אותם שונים מהשאר.
הבדל בולט נוסף הוא באיכות נוצות המתאר שלהם, קו הראש, הצוואר והחלק התחתון של הגוף. כאשר בנוצות של מינים אחרים של תוכים יש נוצות שמשתלבות אלה באלה (הנוצות הקטנות משתלבות כמו רעפים על הגג), נוצות קווי המתאר של האקלקטוס אינן משתלבות יחד ויש להן מראה דמוי שיער (כמו של היונקים).
נוצות הזנב ונוצות התעופה כוללות נוצות שמשתלבות אלה באלה, משום שמבנה כזה הכרחי לתעופה.
עיין גם בקישורים האלה:
- סוגי אקלקטוס נפוצים
- רד-סייד
- ווזמרי
- סלומון איילנד
- גרנד אקלקטוס
התנהגויות שונות
בנוסף לכך שהאקלקטוס משחק במרץ עם הצעצועים שלו והוא מדבר ומחקה נהדר, הם ידועים בדרך כלל כתוכים שקטים ורגועים.
יש גם צד נוסף והפוך לרוגע שלהם והוא גם החיסרון שלהם.
בשבי הם לא נחשבים לתוכים שצורחים, כל מי שיש לו ניסיון עם תוכים מיד יראה את זה כיתרון. הם תוכים מצוינים לדיירי דירות או לבעלי דירות.
החיסרון אינו ברור כל כך. מגדלים מנוסים של אקלקטוס יגידו לך שההתנהגות השקטה והרגועה שלהם מקשה במיוחד לאמוד את רמת הסיפוק שלהם בשבי.
האקלקטוסים מבטאים את הלחץ והפחד שלהם באופן שונה לחלוטין ממיני תוכים אחרים. במקום שרוב התוכים יעבירו קריאת אזהרה נוקבת, יעופו או ינשכו כשהם מפוחדים, האקלקטוס נוהג להתנהגות שונה מאוד: הם נעשים שקטים.
ללא סימני מצוקה ברורים, מגדלים שאינם מכירים את האקלקטוס לא יהיו מודעים כאשר התוכי שלהם "עצבני" או לא מרוצה בסביבתם. הם יידהמו כאשר יגלו בעיית מריטה או מחלה שקשורה במתח וסטרס, או, ביום בהיר אחד, יקבלו נשיכה בלתי צפויה.
בעלים חדשים בפרט, צריכים להיות מודעים כל הזמן לכל דבר בסביבת האקלקטוס. זה יהיה התפקיד שלך לאתר בעיות פוטנציאליות שכן התוכי שלך לא יצביע עליהן ולא תקבל התראה מוקדמת.
צרכים תזונתיים שונים
האקלקטוס נחשב לאחד המינים הקשים יותר להאכיל כראוי. הם מועדים במיוחד למחלות מסוימות הנובעות מתזונה לא מספקת או מתת תזונה.
מערכת העיכול של האקלקטוס שונה מזו של מיני תוכים אחרים (המעיים ארוכים יותר), מה שהופך אותה למערכת דינמית יותר בה ניתן להעביר חומרים מזינים ושומנים.
מסיבה זו, האקלקטוס נוטה לגידולי שומן, השמנת יתר ומחלות כבד שומניות.
בעיה שכיחה נוספת היא הפרעות נוירולוגיות מוזרות המכונות "הקשה על הבוהן והיפוך הכנפיים" במקום בו כפות הרגליים נצמדות ונקיות או הכנפיים נושרות מהתנוחה ו"התהפכו" למקומן באופן לא רצוני וקצבי.
אומרים ששני התנאים הם תוצאה של יכולת מערכת העיכול היעילה להפליא שלהם לגרום לצריכת תזונה מוגזמת. זה הופך את התזונה המתאימה לחלק חיוני מהבעלות על האקלקטוס.
קרדיט: אקלקטוס