05-17-2020, 04:36 PM
עדיף שטמפרטורת הדייסה בין 38 ל-40 מעלות.
ולשאלותיך:
כדאי להראות תמונות של הגוזל.
ולשאלותיך:
- אחת הסיבות הנפוצות וחוסר תיאבון ואי רצון לאכול דייסה היא פטרייה בפה או בלוע.
אם זו הסיבה, אפשר להשתמש בניסטטין - לטיפול בפטריות בפה ובגרון - על ידי מרשם רופא או וטרינר.
סיבה נוספה, פחות סבירה, היא כוויה בפה או מחלות מעיים למיניהן.
- תמיד טוב להרגיל לכופתי
נהוג להתחיל להרגיל במהלך תהליך הגמילה, כשהגוזל מתחיל להתעניין במזון מוצק.
- כשהגוזל מגיע לשלב שיש לו כבר ניצוי מלא הוא עוזב את האומנת ועובר לכלוב בטמפרטורת החדר .
בשלב הזה מתחילים לשים בכלוב מגוון מזונות מוצקים מסוגים שונים כגון: פירות, ירקות, תערובת השרייה, ביצה קשה (מרוסקת) וכופתיות.
בשלבים הראשונים, תבחין שהגוזל מנקר במזון המוצק ולא ממש אוכל, יש להתייחס לזה כתהליך טבעי של למידה ומעבר מדייסה למזון מוצק.
לאחר שרואים שהגוזל כבר מתחיל לאכול מזון מוצק באופן קבוע, ניתן לנסות להוריד את הארוחה האמצעית (צהרים) תוך מעקב אחר משקלו של הגוזל.
לאחר שרואים שהגוזל ממשיך לאכול יפה והוא לא יורד במשקל יתר על המידה ניתן להוריד גם את ארוחת הבוקר.
בתהליך הגמילה, מותר לגוזל לרדת במשקל עד 15% ממשקלו בתחילת תהליך הגמילה.
כשרואים שהכול בסדר והגוזל ממשיך לאכול מזון מוצק ומתפתח והזפק מלא, ניתן להוריד גם את ארוחת הערב וכך לגמול את הגוזל לגמרי.
בעיקרון, לא להוריד ארוחות סתם ולא לכפות עליו את הגמילה.
כאמור, בכל תקופת הגמילה הגוזל יורד במשקל והוא עלול לרדת עד 15% ממשקלו לפני תחילת תהליך הגמילה.
אם אתה מגלה שהגוזל יורד במשקל יתר על המידה, צריך לחזור שלב אחד לאחור ולהאכיל בדייסה עד שיעלה במשקל ואז לנסות שוב את תהליך הגמילה.
שלבי הגמילה הם מאוד קריטיים עבור הגוזל, אסור לגמול גוזל בכוח.
כל גוזל ניגמל בקצב שלו ובזמן שלו ולא לפי הרצון שלנו.
כדאי להראות תמונות של הגוזל.