(04-11-2018, 03:10 AM)אהבת חיות כתב: צבי,
- כל מה שכתבת הוא טוב ויפה, אבל אני מנסה להבין משהו שאולי כתבת ופספסתי אותו. אם אני מביא תוכי ג'אקו (לצורך העניין זכר, בהבנה שהתוכית שלי נקבה, עדיין לא עשיתי בדיקת מין) ולא שם אותם בתור התחלה ביחד, אלא מגדל אותם בנפרד ומגיע למצב ששניהם מחוברתים אל בני המשפחה ברמה גבוהה (לצורך העניין כמה שנים) ורק אז שם אותם ביחד עדיין יכול להיות הרס החיברות?
במצב כזה סביר להניח שמידת החברות לא תפגע באופן משמעותי.
- עצם זה שיש זכר ונקבה באותו אזור גם אם אני לא שם אותם באותו הכלוב הם לא יכולים ל"התאהב" אחד לשניה בכל מקרה?
המושג "להתאהב" לא מתאים כאן.
נכון יותר להשתמש במושגים "קשר זוגי" או "קשר מיני".
קשר כזה יכול להתפתח כאשר לשני בני הזוג יש קרבה של מגע פיזי.
"קשר עין", הוא רק התחלה של הקשר ולא ממשי.
- הפרש של שנתיים פלוס מינוס כשהנקבה מבוגרת יותר זה הפרש סביר, בהבנה שאם אני מביא זכר הוא יהיה גוזל בסיום גמילה כדי שאוכל לחברת אותו אל בני הבית ברמה הכי גבוהה שיכולה להיות?
ברור שעדיף ששני בני הזוג יהיו בערך באותו הגיל.
אב, אם חייב שיהיו הבדלים, לפחות שהנקבה תהיה בוגרת יותר.
בכל מקרה, הבדל של שנים רבות לא מומלץ.
- ושאלה אחרונה, אם אני מביא זכר ונקבה לצורך העניין אקלקטוסים ושניהם מובאים בגיל של סיום הגמילה (3 חודשים) ואני שם אותם מההתחלה באותו הכלוב (כמובן בלי תיבת קינון) ועובד אתם מההתחלה על חיברות אל בני הבית, האם אפשר להגיע אתם לקשר חזק לבני הבית או שהם יעדיפו להתקרב יותר אחד לשנייה?
תהיה העדפה לקשר הדדי, אבל תוכל להרגיל אותם גם אליך, במצב כזה העבודה תהיה קשה יותר. תצטרך להקדיש לשניהם תקופות זמן ארוכים יותר.
- עדיף בהתחלה לשים אותם בכלובים נפרדים או שזה לחלוטין בסדר לשים אותם באותו הכלוב?
באותו הכלוב, אבל שהכלוב יהיה פתוח ברוב עשות היום ולאפשר להם לצאת באופן חופשי.
בזמן הזה, תצטרך לשחק אתם המון ולהיות במחיצתם.
- השאלה האחרונה נשאלת כי טענו בפניי שאם שמים אותם בגיל צעיר ביחד באיזשהו שלב הם משתעממים אחד מהשנייה ומתחילים לריב בניהם.
זה לא מוכר לי.
ריבים יכולים להתפתח בגלל תנאים לא מספיקים בממשק שלהם כמו, גודל הכלוב (לזוג צריך שיהיה כלוב ענק ולפחות באורך של 2 מטר ועדיף - יותר), חוסר מזון, ואפילו תפריט לא מתאים.
- השאלות והתשובות של השרשור הזה חשובות לי כי אני מודה שאין לי ניסיון עם זוגות וחשוב לי מאוד שגם אם אחליט בסופו של דבר ליצור זוגות (אני עדיין מתלבט) החיברות יהיה קודם לכל ולא ייהרס או במקסימום ייהרס במידה מזערית ביותר, וחשוב לי לקבל מניסיונכם כדי לא לעשות טעויות שיכולות להימנע.
תרשה לי לכפור בגישה שלך כפי שהיא באה לידי ביטוי לעיל.
אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר, האם הרבייה או תוכי מחוברת וללכת עם מה שחשוב לך יותר.
אם שני הדברים חשובים לך באותה המידה, אני ממליץ לך להשאיר את התוכי הנוכחי כפי שהוא היום בלי לצרף לו תוכי נוסף.
במקביל, לקנות זוג תוכים בדוקי זוויג, צעירים, לשכן אותם בכלוב גדול, שיתרגלו זה לזו ויפתחו קשרי זוגיות הדדיים.
נכון שזה יקר יותר, אבל אז אתה יודע בדיוק מהו התהליך שיקרה.