ביום האחרון התוכי שלי התחיל לעשות קולות קצת מוזרים: צפצוף מתמשך, בלי הפסקות (רק בשביל לקחת אוויר, כן עשה הפסקה) הוא בדרך כלל עושה קולות כאלו כשאני מחליף לו אוכל, או בכללי כשאני נוגע לו בקערת אוכל/מים.
בפעם האחרונה כשהחלפתי לו אוכל היה אתמול, נדמה לי ב-12 בצהריים, ואני אומר מראש - אני כן בדקתי אם יש אוכל, והיה, אבל לא יותר מדי. ומאז הוא צפצף.
אז היום החלפתי לו את האוכל (בסביבות 16:00), אחרי זה הוא אכל די הרבה זמן, והפסיק לצפצף.
בנוסף לזה, החלק העליון של הכלוב יכול להיפתח, וניתן לשים מוט באמצע (יש תמונה באחד העמודים פה) ולפעמים כשאני פותח את החלק העליון של הכלוב, הוא מתחיל לצפצף בדיוק כמו שתיארתי מקודם, ונדמה לי שהוא מעדיף לשבת על הגג של הכלוב, מאשר לשבת על העמוד, כי כשהוא על העמוד הוא פחות רגוע מאשר שהוא יושב על הגג של הכלוב, הוא נושך את החלקים הפתוחים.
השאלות שלי:
בפעם האחרונה כשהחלפתי לו אוכל היה אתמול, נדמה לי ב-12 בצהריים, ואני אומר מראש - אני כן בדקתי אם יש אוכל, והיה, אבל לא יותר מדי. ומאז הוא צפצף.
אז היום החלפתי לו את האוכל (בסביבות 16:00), אחרי זה הוא אכל די הרבה זמן, והפסיק לצפצף.
בנוסף לזה, החלק העליון של הכלוב יכול להיפתח, וניתן לשים מוט באמצע (יש תמונה באחד העמודים פה) ולפעמים כשאני פותח את החלק העליון של הכלוב, הוא מתחיל לצפצף בדיוק כמו שתיארתי מקודם, ונדמה לי שהוא מעדיף לשבת על הגג של הכלוב, מאשר לשבת על העמוד, כי כשהוא על העמוד הוא פחות רגוע מאשר שהוא יושב על הגג של הכלוב, הוא נושך את החלקים הפתוחים.
השאלות שלי:
- הצפצופים האלו לא נשמעים רגילים, הוא מזכיר לי קצת כמו ציפור "בוכה" או ציפור שמבקשת אוכל מהאמא, יש מצב שככה הוא רומז לי להחליף לו את האוכל?
- בקשר לפתיחת הכלוב, יכול להיות שהוא מגן על הכלוב שלו והוא חושב שאני הורס לו את הכלוב?
- אני ממש לא יודע מתי להחליף לו אוכל, אני תמיד בודק, הבעיה היא שיותר מחצי מהאוכל כבר מפוצח, ונמצא בקערה, אבל עדיין נשאר 30%-40% אוכל לא מפוצח (אכול) מתי אני אמור להחליף לו את האוכל?