(04-18-2020, 11:16 AM)eric כתב: אני כל הבוקר דאגתי לתוכי, אמא שלי התקשרה למוכר ודיברה איתו (לא הייתי מסוגל לדבר), המוכר אמר שנביא לו את התוכי לכמה ימים, הוא יסתכל מה הולך עם התוכי.לדעתי יש לך שלוש אפשרויות ,
אגב, התוכי כן אכל היום, הוא אכל בערך 20 דקות במצטבר, אבל בפעמים שאכל, הוא אכל לאט, בעיקר גרעיני חמניות.
המוכר אומר שאולי קשה לו בלי הדייסה והוא יאכיל אותו ידנית, וירא מה המצב.
לפי מה שהוא אמר, אם משהו לא בסדר עם התוכי, נוכל להחליף לאחר, (כואב לי לחשוב על זה, כי לא נחמד לחשוב על להחליף חיה) ואם לא נרצה תוכי אחר, הוא יחזיר את הכסף.
א) להחזיר את התוכי ולקחת אחר שנראה יותר טוב או לקבל את הכסף חזרה ולקנות ממישהו אחר.
ב) לערוך בדיקות מקיפות אצל וטרינר מומחה בבעלי כנף ולשלול מחלות אם תמצא מחלה כלשהי שאינה ברת טיפול להחזיר למוכר ולבקש *כסף* חזרה , לקנות ממישהו אחר.
ג) להשאיר את התוכי אצלך ולחיות באי וודאות לגבי מצב בריאותו ולהתנהל כרגיל ואם יהיה שינוי בהתנהגות לבדוק אצל וטרינר ..
אישית היה לי מקרה דומה עם ארה, קניתי גוזל שלא היה נראה ככ טוב משקל נמוך ביחס לסוג , גודל קטן יותר וכו
החלטתי ללכת על אפשרות ב .
בדקתי אותו בדיקות מקיפות
ואצלי זה היה גם יותר חשוב לוודא שהוא בריא מכיוון שהייתה לי עוד תוכית בבית.
הוא נמצא שלילי לכל המחלות שבדקתי אותו לכן השארתי אותו אצלי,
אחרי כ- 7 חודשים שהוא אצלי
הוא עלה למשקל תקין מ-750 ל- 920 גרם+ נראה הרבה יותר טוב
הביטחון העצמי שלו עלה פלאות למרות שעדיין חסרות לו נוצות תעופה מה שגורם לו לחוסר איזון עדיין נשארה לי עוד עבודה איתו ..
אבל כמו שאמרת קשה להחליף חיה אפילו כשהיא רק שבוע אצלך ...
מקווה שבאמת אין לו כלום.
בהצלחה