(04-09-2020, 07:53 PM)גאיה נפתלי כתב: אנחנו נותנים לו כופתיות, גרעינים, תפוח, פלפל חריף, גמבה וביצה (בקשר לפירות והירקות זה משתנה כל פעם נותנים לו משהו אחר).
תודה רבה על המענה.
התפריט צריך להיות מגוון ומאוזן לפי ההצעה הזו:
- כופתיות - מזון בסיסי שיהיה זמין כל יום.
- תערובת זרעים יבשה, שמותאמת לגודל התוכי.
- תערובת זרעים/קטניות מושרים למשך 24-48 שעות, תוך החלפת המים כל 3-4 שעות (יש להקפיד שהזרעים טפחו).
שכוללת: שעועית, חומוס, אפונה, סויה, שעורה, תירס, דוחן לבן, שיבולת שועל, אורז מלא, דורה, חיטה, מאש, חריע, כוסמת, עדשים.
- רבע ביצה קשה (כולל הקליפה) או מזון ביצים (שקונים בחנות) - פעם או פעמיים בשבוע.
חשוב לתת ביצה קשה או מזון ביצים בעיקר לתוכים שנמצאים בתהליך הרבייה, ותוכים שמאכילים גוזלים.
מזון הביצים מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים, יש לו מרקם רך מה שמקל לעיכול ע"י הגוזלים.
ניתן לפזר את מזון הביצים על מזון לח (פירות, ירקות או השרייה/הנבטה) ומגישים לתוכים.
מזון ביצים יש לאחסן בכלי הרמטי במקרר.
- ירקות מסוגים שונים, כמו: ברוקלי, פלפלים מכל הצבעים, גזר, סלק, קולורבי, עלי ביבי, כרובית, פלפל חריף, קישואים ולא לשכוח את הנבטים והשרייה.
- מעט פרות.
- אבן גיר או סבידה.
- מים טריים בכל יום.
- אסור לתת: אבוקדו (רעיל לתוכים), בצל, שום, חציל, שוקולד (רעיל לתוכים), תורמוס, אוכל מתובל, בצל, עגבנייה, משקאות מתוקים או חריפים תפו"א, פטרוזיליה, קפה, בלוט, ערמון, בוטן מצופה, תערובות פיצוחים למיניהן, חטיפים (במבה, ביסלי), ביסקוויט, לחם, שוקולד, מזון מומתק וכל מזון מעובד (כמו במבה, בסלי, שימורים וכדומה).
להשתדל להימנע מלתת שקדים מחשש שיהיה בניהם גם כי שקד מר (קטן ורחב יותר ביחס לשקד רגיל) – מכיל ציאניד (מסיבה כלשהי שקדים מרים נפוצים בתערובות לתוכים גדולים, במידה ונמצאו, יש להוציאם).
- כמו כן, לא לתת לתוכי מזון שהוכן עבור בני האדם - הוא מכיל כמויות גדולות מידי של תבלינים (במבה, ביסלי , דוריטוס וכו' ).
וכן - משקאות לא טבעיים ( קולה, ספרייט, סודה וכדומה).
זה לא אומר שצריך לוותר, תמשיך להציע להם עד שיטעמו ואז הם ימשיכו להעז ולאכול.