נתחן חקיין לימון/ נתחן שוקולד
שם מדעי: Acanthurus pyroferus
שם נפוץ: Mimic Lemon Peel Tang
בוגר
צעיר
קושי טיפול: קל
משפחה: בתרניים
מזג: חצי אגרסיבי
תזונה: צמחי
התאמה לריף: מתאים
מליחות: 1.020-1.025ppm
טמפרטורה: 23-26 מעלות צלזיוס
גודל מקסימלי: 20 ס"מ
מקור: פיג'י, אינדונזיה, סרי לנקה
גודל אקווריום לגודל מקסימלי של דג: כ- 450 ליטר
מידע נוסף: ידוע גם כנתחן שוקולד
נתחני חקיין נקראים כך כי יש להם את היכולת להסוות את עצמם ולהידמות לצורה של דג אנג'ל
ניתן לראות את ההבדלים בין פרט בוגר לפרט צעיר על פי התמונות
דג שאוהב מאוד לשחות שדורש אקווריום גדול בהתאם, בנוסף לספק לו שפע מסלעה שתשמש לו גם כמקור מסתור
תוקפני כלפי נתחנים אחרים או כלפי בני מינו אך רגוע כלפי סוגים אחרים של דגים
למרות שהם יכולים לאכול מזון בשרי יחד עם דגים אחרים באקווריום, חובה לספק להם גם מזון צמחי שמבוסס על אצות, גם מזון יבש וגם קפוא וכן אצת נורי וספירולינה.
מתן מזון צמחי ומגוון לנתחנים מורידה את רמת האגרסיביות שלהם, משפרת את בריאותם ואת המערכת החיסונית ואת המראה החיצוני.
אפשרי בהחלט מתן אצות 3 פעמים בשבוע בנוסף לאוכל היבש והקפוא (קפוא מומלץ פעם- פעמיים בשבוע ולהיזהר שלא לעכר את המים)
שם מדעי: Acanthurus pyroferus
שם נפוץ: Mimic Lemon Peel Tang
בוגר
צעיר
קושי טיפול: קל
משפחה: בתרניים
מזג: חצי אגרסיבי
תזונה: צמחי
התאמה לריף: מתאים
מליחות: 1.020-1.025ppm
טמפרטורה: 23-26 מעלות צלזיוס
גודל מקסימלי: 20 ס"מ
מקור: פיג'י, אינדונזיה, סרי לנקה
גודל אקווריום לגודל מקסימלי של דג: כ- 450 ליטר
מידע נוסף: ידוע גם כנתחן שוקולד
נתחני חקיין נקראים כך כי יש להם את היכולת להסוות את עצמם ולהידמות לצורה של דג אנג'ל
ניתן לראות את ההבדלים בין פרט בוגר לפרט צעיר על פי התמונות
דג שאוהב מאוד לשחות שדורש אקווריום גדול בהתאם, בנוסף לספק לו שפע מסלעה שתשמש לו גם כמקור מסתור
תוקפני כלפי נתחנים אחרים או כלפי בני מינו אך רגוע כלפי סוגים אחרים של דגים
למרות שהם יכולים לאכול מזון בשרי יחד עם דגים אחרים באקווריום, חובה לספק להם גם מזון צמחי שמבוסס על אצות, גם מזון יבש וגם קפוא וכן אצת נורי וספירולינה.
מתן מזון צמחי ומגוון לנתחנים מורידה את רמת האגרסיביות שלהם, משפרת את בריאותם ואת המערכת החיסונית ואת המראה החיצוני.
אפשרי בהחלט מתן אצות 3 פעמים בשבוע בנוסף לאוכל היבש והקפוא (קפוא מומלץ פעם- פעמיים בשבוע ולהיזהר שלא לעכר את המים)