(01-07-2020, 09:49 AM)צבי דגן כתב: מה הכוונה ב"pdd"?
תחת הכותרת pdd, יכולות להיות תסמונות אחדות, כמו: אוטיזם, תסמונת רט (הפרעה התפתחותית), ותסמונת אספרגר (הפרעות התנהגותיות על רצף האוטיזים).
זו הפעם הראשונה שאני שומע שהתופעה קיימת אצל תוכים.
מה שבטוח, כמו שציינתי לעיל, שזה נראה כתגובות עצביות לא רצוניות בדומה ל"טיקים" (עוויתות בלתי רצוניות) אלה הם התכווצויות בלתי רצוניות של קבוצות שרירים מסוימת, או תסמונת טורט אצל האדם.
השאלה היא האם יש מה לעשות כדי למנוע את זה?
אני יודע שהשם קיים גם אצל בני האדם אל הכוונה לזה:
מחלת התרחבות קיבת הבלוטות (PDD)
מחלת הpdd אצל תוכים הייתה ידועה בעבר גם בשם MACAW FADING SYNDROME או MACAW WASTING DISEASE
שם הסינדרום/ מחלה נובע כשמו כן הוא מהתרחבות גדולה מחלק הקיבה הנקרא PROVENTRICULUS (קיבת העלעלים.)
גורם המחלה – וירוס מקבוצת ה BORNAVIRUS ומע' החיסון של התוכי המנסה לפגוע בוירוס.
לאחר שבדקתי באינטרנט מצאתי שארות בתקופה הורמונלית עושות זאת בעיקר הנקבותו, לזכר יש תנועה אחרת..
כמו כן עברתי על סרטונים שצילמתי אותה כדי לראות האם הייתה עושה זאת בעבר ובאיזו תדירות
מסתבר שהיא הייתה עושה זאת עד חודש ספטמבר דיי הרבה (לפני שקניתי את הג'אקו והארה הזכר)
הפסיקה כמעט לגמרי הייתה עושה את זה בערך פעם בשבוע. עד יום ראשון שעבר שזה התחיל שוב.
שאלתי מגדלים של ארות ואמרו לי שזה רגיל לחלוטין ואני גם עוקב בפייסבוק ובאינסטגרם אחרי די הרבה מגדלים וראיתי שהרבה ארות עושות את התנועות האלו.
אגב , המחלה הזו קיימת אצל 70% מהתוכים אבל רק אצל 5% היא מתפרצת ולאחר התסמין הראשון יש כמה שבועות עד חודשים עד למוות של התוכי.
לא הגיוני שיש לה את זה הרי תזוזות הראש האלו היו לה מהרגע שקניתי אותה ועברה כבר שנה וחודשיים. חוץ מזה אין שום תסמין אחר.
בכל מקרה מחר אסע לגנץ כדי לוודא שבאמת אין כלום.
כמו כן , שכחתי לציין היא נראית לי "מעוררת מינית".
מפנה את הגב שלה אל הזכר מרימה את הביב והזנב. מגרדת את המקור על העץ.
אתמול בערב היא ממש התחרפנה כששמתי אותה לישון והלכה מצד לצד על הענף כי לא יכלה לעוף ורצתה לבוא אליי.