האם נתקלת במוכר שהסכים לתנאים שצבי הציע ?
תשלום חלקי
בדיקות על חשבון הסכום ובמידת הצורך תרופות על חשבון הסכום ?
אני לא חושב שהוא יסכים לזה
ומצד שני אני לא סומך על אף אחד במיוחד לאחר מה שקרה לי עם התוכי הקודם .
האם נתקלת במוכר שהסכים לתנאים שצבי הציע ?
תשלום חלקי
בדיקות על חשבון הסכום ובמידת הצורך תרופות על חשבון הסכום ?
אני לא חושב שהוא יסכים לזה
ומצד שני אני לא סומך על אף אחד במיוחד לאחר מה שקרה לי עם התוכי הקודם .
שום תשלום חלקי. אל תשלם שקל אחד לפני שהתוכי עובר בדיקות.
אתה יכול להגיד למוכר לבצע בדיקות, במידה והתוכי חולה העסקה מבוטלת והתשלום עבור הבדיקות יהיה על חשבון המוכר. במידה והתוכי בריא התשלום עבור הבדיקות יהיה על חשבונך או חצי חצי. תנסה בהתחלה להפיל את כל הסכום של הבדיקות על המוכר ורק אם הוא לא יסכים ואתה תרצה לסגור את העסקה תוכל להתפשר.
ובנוסף אני ממליץ לך לנסוע ביחד עם המוכר לוטרינר ולקבל את חוות דעתו בנוסף לבדיקות הדם.
10-31-2019, 12:52 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 10-31-2019, 12:53 PM על ידי צבי דגן.)
ציטוט: "אני לא חושב שיש מוכר שיסכים לתת את התוכי במחיר כלשהו ואז לרדת במחיר עוד כדי שאבצע בדיקות"
לא רק שהוא אמור להסכים, אלא שיש מוכרים שמראש אומרים לך שאם תרצה בדיקה המחיר יעלה בגובה עלות הבדיקה.
ומי שלא מסכים לבדוק את התוכי שלו, כנראה שיש לו סיבה טובה לכך, ולכן לא קונים מאדם כזה.
אם בית הגידול מסודר ולתוכי יש תעודת בריאות, אתה יכול לקנות ממנו, ולמרות זאת, לערוך לו בעצמך בדיקה נוספת, הן משום שיתכן שלא בדקו את עניין הנשאות והן משום שקיימות בשוק התוכים רמאויות מסוגים שונים.
הינה, איך מתבצעת הרמאות? -
מי שיש לו, למשל עשרה גוזלים, הוא שולח את הפרטים מהטבעות של כל העשרה אבל את דגימת הדם הוא לוקח מתוכי אחר שידוע לו מראש שהוא בריא לחלוטין.
לכן, כדי להיות שקט כדאי לך להוציא עוד מספר שקלים ולערוך לו בדיקה מהימנה בעצמך, במעבדה בארץ (לחברי "תוכיפדיה, אצל קרניאלי, יש הנחה).
בעניין המחירים של שני התוכים, אתה יכול לעיין במחירון שלנו , רק כדי שיהיה לך מושג כללי, ואז נשאר העניין של מיקוח ומשא ומתן כפי שמתנהל בקניות בשווקים.